Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy terhes lettem?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk házasok.

Eddig sem én, sem pedig ő nem akart gyereket, nem is terveztünk babát egyáltalán. Viszont késik már egy hete, tegnap csináltam négy tesztet és mind pozitív.

Viszont márciusban született meg a legjobb barátnőm második babája, egy másik barátnőm is most szült és valahogy engem is elragadott ez a "babázós vágy". Nem mondtam a férjemnek, meg senki másnak... Hiszen éveken át én voltam az, aki mondogatta, hogy sosem lesz gyerek, meg nem tudnék lemondani a szabadságról, bulikról, stb.

Gondoltam majd biztosan elmúlik, de nem.

Én akarnám a babát, de tartok a férjem reakciójától... Ezért nem tudom, hogy mondjam el neki.

Több aranyos megoldást találtam, de lehet jobb lenne csak simán közölni vele, hiszen lehet nem fog elsőre örülni. Vagy ha azt látja, hogy én milyen boldog vagyok, akkor nem lesz gond?

2018. máj. 19. 11:58
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
87%
Mond meg neki, hogy grarulálok apa lettél, kész
2018. máj. 19. 13:05
 12/50 anonim ***** válasza:
94%
Ez egy "baleset" volt, akárhogy is nézzük. Sem az "aranyos megoldások", sem az időhúzás nem megfelelő ilyenkor. Minél előbb ülj le vele beszélni, mondd el, hogy mi a helyzet, és döntsetek közösen.
2018. máj. 19. 13:20
 13/50 anonim ***** válasza:
51%

Micsoda véletlenek. :)

Védekeztek, semmi gyerek, egyszercsak hirtelen rádjön a vágy, hogy TE gyereket akarsz (hogy a férjed akar-e, az kit érdekel...), és hirtelen a 99,9%os védekezés mellett teherbe esel.

Micsoda véletlenek. :)

2018. máj. 19. 13:22
 14/50 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is azonnal és aranyos dolgok nélkül mondd meg neki, ez közös ügy s mindketten ugyanolyan ártatlanok vagytok az elmondásod alapján, max. a hozzáállásotok más. Meg kell beszélni. Nekem az is fura, hogy valaki ide ír ki kérdést ahelyett, hogy elmondaná a másiknak, akit ez igencsak érint. Nem elítélően írom, csak tényszerűen, nekem ez fura.
2018. máj. 19. 13:24
 15/50 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg érdekes, hogy egyszer csak elkezdtél gyerekre vágyni, és utána pont nem hatott a gyógyszer. Nem gyanúsítgatok, csak érdekes. :)

Mindenesetre felesleges az időt húzni, pláne "aranyos" megoldásokat kitalálni. Ez a szitu NEM aranyos. Az eddigi életeteknek mostantól VÉGE, és amiket a jövőre terveztetek, annak is.

Gondolom a férjed is egész más dolgokra készül, nyaralás, karrier, utazások, bulik, stb... jó lenne, ha idétlen aranyoskodás helyett MINÉL ELŐBB megmondanád neki kerek perec, hogy bizony becsúszott a terhesség.

Lehet, hogy hibáztatni fog, lehet, hogy gyanúsítgatni fog, lehet, hogy veszekedni fogtok, lehet, hogy nem is akarja majd, ahogy az is lehet, hogy végül ő is örül majd neki. Tök mindegy.

A lényeg, hogy minél előbb tudjon róla és fel tudjon rá készülni. Ha húzod az időt, attól nem fog változni semmi, maximum annál nagyobb lesz a balhé.

Nem biztos, hogy a te "boldogságodtól" ő is rögtön örülni fog. Azért, ha az ember sose akar gyereket, és egyszer csak mégis jön, az elég komoly dolog, és bármilyen elkeserítő, de baromi sokan nem örülnek neki, ez van.

Nem biztos, hogy fel lesz dobva attól, hogy elfelejtheti az összes álmát meg tervét a jövőre nézve, és helyette dolgozhat élete végéig, hogy téged meg a gyereket eltartson.

De mint mondtam, nem számít. Csak tudjon róla. Aztán majd megbeszélitek. De ne húzd az időt.

2018. máj. 19. 13:38
 16/50 A kérdező kommentje:

Miért kéne ezért minden tervünket és álmunkat elfelejteni?

Szülők lennénk, nem rabszolgák.

Anyagilag nem jelentene gondot a baba, nincsenek ilyen jellegű gondjaink.

2018. máj. 19. 13:44
 17/50 anonim ***** válasza:
49%

Mármint a csávókának nincsenek ilyen gondjai. Neked a fél éves munkaviszonyoddal, nem hiszem hogy olyan nagy megtakarításaid lennének.

Szóval kezd el számolgatni, hogy a gyes mire lesz elég mikor a pasi kirak, hogy babázz ahol akarsz.

2018. máj. 19. 14:06
 18/50 anonim ***** válasza:
42%

Sajnálom szegény párát, akit a férjednek nevezel. Ha már most titkolózol ilyen fontos dolgokban, mi lesz később?

Szívből remélem, hogy elhagy, és keres egy tisztességes nőt.

2018. máj. 19. 14:09
 19/50 A kérdező kommentje:

De, képzeld, 17-es, nekem is vannak megtakarításaim és boldogsulnék nélküle is az életben!

Utolsó, te pedig valamit nagyon félreértettél. Nem titkolózom előtte, nyilván nem csak hetek múlva fogom ebbe beavatni!

Megbeszéljük majd, nem pedig ráerőltetem az akaratomat. Elhagyni pedig nem fog.

2018. máj. 19. 14:12
 20/50 anonim ***** válasza:
47%

Ha ő abortuszt akar, gyereket nem, te pedig ellenkezőleg, akkor el fog hagyni, ha egy csepp esze van.

Bármilyen hihetetlen, de lehet, hogy ő hitt neked, hogy te se akarsz soha gyereket, azért veled tervezett hosszú távon. Ennek lőttek. A legtöbben azért védekeznek, mert nem akarnak gyereket. És nem örülnek, ha mégis összejön.

2018. máj. 19. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!