Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg otthon,...

Hogyan mondjam meg otthon, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Kerlek titeket, hogy ne iteljetek el. Tudom, hogy nagyon buta, meggondolatlan voltam es ezt mar nem tudom visszacsinalni. Nem tudtam elkepzelni sem, hogy ilyen konnyen teherbe lehet esni. 17 eves vagyok. 1 evre jottem ki az USA-ba kozepiskolaba jarni egy evre. Itt ismerkedtem meg egy amerikai fiuval, akivel elkezdtunk jarni par honapja. O is 17. Hamarosan vissza kell mennem Magyarorszagra, mert letelik az 1 evem, itt mar nem maradhatok, de par napja derult ki, hogy terhes vagyok. Fogalmam sincs, hogy mit csinaljak. Kerlek, segitsetek. Most annyira ossze vagyok zavarodva. :(
2010. jún. 13. 19:29
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
29%

Baromi elnezoek egyesek a kerdezovel. Ne mondjatok mar, hogy 17 eves nem tudja, hogyha a p.ncijaba vedekezes nelkul "becsuszik" egy penisz, abbol gyerek lehet. Hisz mi mastol lehetnel terhes tundercsillag? Ezt szerintem 11-12 eves is tudja. Minek reszeltek, ha ezzel sem vagytok tisztaban? Szerinted a kotont, fogamzasgatlot minek es kinek talaltak fel? Egyebkent ezt neked kell megoldanod, mert te magadban hordozod a kovetkezmenyt, mig a pasikat ilyen korban csak f@szuk vezerli es tuti, hogy nem fogja meghatni, hogy felcsinalt. Lehet, hogy nem is te voltal az egyetlen, akivel ezt csinalta. De azert mondd meg neki, hogy ezentul huzzon gumit a f@rkara, mert az ilyen ne szaporodjon, ja es akkor a nemi betegsegekrol meg nem is szoltunk. A szuleidhez fordulj, ne a srachoz, mert ugysem fog segiteni. 17 evesen tonkre tennetek csomo ember eletet... ti is szivni fogtok, de az a baj, hogy epp az az artatlan elet ott benned fog a legtobbet szenvedni akar megtartod, akar nem.

Az elozo valaszokhoz meg annyit, hogy szep es jo, hogy valakinek ezek utan osszejon az elete, de azert ez egy mas fajta tortenet. Az a srac sosem marad ezzel a lannyal. De remelem, hogy tanultal az esetbol...otthon majd elmeselheted a hasonlo pics@ baratnoidnek, hogy egy amcsi csinalt fel. Hatha kedvet kapnak ok is, es a hulyek delegacioja elhagyja az orszagot.

2010. jún. 13. 20:43
 22/49 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Én 28 vagyok, még nincs gyerekem. Anyám engem 17 évesen szült, mindenki azt mondja, hogy milyen jó mert milyen fiatal az anyám. Szóval megváltozott az élete/életük apámmal együtt. - megtartottak/nem tudom, hogy gondolkodtak-e azon, hogy elvetessenek,sosem kérdeztem, de azt hiszem a nagyim totál kikészült. Szóval anyám nem fejezte be a középiskolát (állítólag gyerek mellet már nem egyszerű, viszont ellenpéldákat is ismerek, aki gyerek mellett a mai napig tanul, viszont a szülei támogatják. A párommal tervezgetjük már a babát, de állítólag nagyon előre tervezünk, anyagilag ne legyen majd gond, nagyon sokba kerül egy bébi. Ha mégis megtartod, örülj neki és légy boldog kismama! Egy babának örülni kell. Az, hogy bepánikoltál szerintem normális, állítólag a kismamák többsége ezt így éli meg, pánik a váratlan terhességeknél. Szóval itt eldől a sorsod. Vagy elveteted és tanulhatsz, bulizhatsz sokat, vagy megváltozik az életed ÖRÖKRE. Lehet, hogy nem a semmiért alakult ez így. Most neked kell a legerősebbnek lenned. Ha megtartod szembe is kell szállnod akár a szüleiddel. Ez a te döntésed lesz! Az apának is tudnia kell, ugyanannyi része van benne, mint neked! A szülőknek minél előbb meg kell mondanod! Várom a választ, mi lett a történet eredménye.
2010. jún. 13. 21:27
 23/49 anonim ***** válasza:
90%

Kislány! Én konzervatív vagyok, pedig csak egy 28 éves férfi válaszol neked.

A kioktató, csunyán beszélő és elitélő emberekkel ne foglalkozz! Ha meg is kérdezted, nyilván te fogsz dönteni. Te, egyedül. Nem a szüleid, nem a fiú Amerikában. Nem te lennél az első, aki apa nélkül nevelné fel a gyermekét. Később is találhatsz párt magadnak. Mellesleg sok lányt hagy el a fiúja, akivel együtt élt, akár jön a baba, akár nem. Több esetről is tudok, mikor a lány élete egyenesbe jött, tanult és dolgozott a kicsi mellett. Amennyiben számíthatsz a szüleidre, hagyd meg ezt a terhességet. Én még akkor is felvállalnám, ha egyedül küzdök meg érte. Meglátod, mennyi örömöd lesz majd a nehézségek mellett. Nem itéllek el, mert ez bárkivel megtörténhet. Szép és fiatal anyuka leszel!

2010. jún. 13. 21:28
 24/49 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, még Amerikában el kellen intézned az abortuszt, nehogy kicsússz az időből mire hazaérsz.
2010. jún. 13. 21:56
 25/49 anonim ***** válasza:
81%
ne panikolj, a szuleid indenben tamogatni fognak, nem fognak megolni nyugi
2010. jún. 13. 21:58
 26/49 anonim ***** válasza:
81%

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:43

Azért nem biztos, hogy nem védekeztek, becsúszhat a baba úgy is, hogy azt hiszed mindent megtettél - mennyi esetről hallani, hogy gyógyszerszedés mellett marad valaki kismama, ill. hibás az óvszer ( ne mondd, hogy te előtte felfújod , és ellenörzöd nincs-e rajt sérülés!) , sőt olyat is ismerek aki spirál mellett esett teherbe! Elég gond ez neki, nem kell leüvölteni a haját!

2010. jún. 13. 22:03
 27/49 anonim ***** válasza:
83%

Ez érdekes.Mindenki a lányt támadja,pedig ezt a gyereket ketten hozták össze.A srác nem úszhatja meg annyival,hogy hát istenem,terhes lett valaki a kalandunkból.Ráadásul neki is joga van,hogy beleszoljon mi legyen a gyerekkel,hisz az övé is.Lehet,hogy a srác vagy a szülei hallani sem akarnak az abortuszról és ők is tudnák támogatni a lányt és a babát.Nyilván ez a kérdező döntése,de egyedül akkor sem dönthet,meg kell beszélnie az apával.

A szüleit pedig be kell avatnia,mert abortuszra sem mehet szülői beleegyezés nélkül.Biztos vagyok benne,hogy mellette fognak állni!

2010. jún. 13. 22:30
 28/49 anonim ***** válasza:
45%

srác nem úszhatja meg annyival,

A lány és a srác 2 külön kontinensen él bizony megusza és egy fillérel nem támogatja a csajt.

A lány egy egyészakás kaland volt a nevére se biztos hogy emlékszik, védekezni kellet volna most a csaj nem azzon filozna tönkre vágja e az életét.

2010. jún. 13. 22:49
 29/49 anonim ***** válasza:
58%

Itt részben mindenkinek igaza van.Mert nem igaz hogy nem tuttad hogy a szex mivel jár.Akár védekezel gumival,gyógyszerrel,spirállal vagy mással...Van nem egy ismerősöm aki gumival,gyógyszerrel,és spirállal védekeztek és terhes lettek.Van aki elvetette,van aki nem.A fiúval,és a szüleiddel mindenképp beszéld meg a lehető leghamarabb,mert ha elakarod vetetni akkor nehogy kicsússz az időből. Van egy ismerősöm aki 16évesen teherbe esett,és megtartotta a babát(pedig nem voltak szülei akik támogatták volna,csak a mamája),de nem bánta meg.Ugyanúgy tanult,és közben szépen gyermeket nevelt/nevel.

Nagyon jól át kell gondolnod hogy milyen döntést hozol.Rajtad múlik,te döntésed.A szüleid tudták hogy barátod van?Milyen kapcsolatban vagy a szüleiddel?

De ha elveteted akkor szerinetem hamarabb haza kell jönnöd,mivel csak 17éves vagy,és szülői engedéllyel lehet elvetetni a babát.Ha a lányom lennél kapnál egy leb@szást,de nem engedném hogy elvetesd,segítenék fenevelni.Nekem nincs gyerekem,pedig nagyon szeretnék már,de az anyagiak miatt nem vállalunk,ezalatt azt értem hogy szülőknél lakunk,pedig van pénzünk amiből fel tudnánk nevelni egy babát,és el is férne.

Felelőtlenek voltatok az biztos,de nagyon remélem hogy helyesesn döntesz/döntötök.Nagyon gondold át hogyan döntesz,nehogy később megbánd(abortuszra gondolok)!

Ja de a barátod tudja hogy terhes vagy?

Majd írj hogy hogy döntesz.

22/L

2010. jún. 13. 23:10
 30/49 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok valaszt. A szidast is megertem, megerdemlem, tudom. Nem kellett volna a megszakitasos modszerre hagyatkoznunk. Meg csak par napja tudtam meg 100%-ra, igy nem tiszta, hogy mi legyen. Olyan 5-7 hetes lehetek most, nem tudom pontosan, mert tobbszor voltunk egyutt. Nem egy ejszakas kalandrol van szo, de nem hiszem, hogy elmondom a baratomnak, mert azzal csak meg egy ember dolgat nehezitenem meg. Tudom, hogy vissza kell mennem es talan soha tobbe nem talalkozom vele. Talan igy is lesz a legjobb, igy az o elete folytatodhat tovabb minden rossz emlek nelkul, mert ez borzasztoan nehez most nekem es neki is az lenne. A szuleimnek fogalmam sincs, hogy hogy fogom elmondani, de tudom, hogy elobb-utobb megtudjak. Most keszitem magam lelekben arra, hogy megkapom eletem legnagyobb leszurasat, de ezt elkerulni ugy sem tudom. Szerettem volna tovabb tanulni, de ugy tunik, hogy erre nem lesz lehetosegem. A szuleim is dolgoznak, senki nem tudna elvallalni a babat, lepasszolni amugy sem akarom. Erosen gondolkodom rajta, hogy megtartom es otthon maradok vele, amig szukseges. Csak remelem, hogy lesz erom mindehhez. Orulok, hogy olyanok is irtak, akik hasonlo helyzetben felneveltek a gyerekuket. Ebbol sok erot meritettem. Koszonom! Ha valakinek meg van tanacsa, nagyon szivesen meghallgatnam.
2010. jún. 13. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!