Titeket hány éves korotokig passzoltak le nagyszülőkhöz nyári szünetben?
16 éves vagyok. Igazából ahogy elkezdődik a nyári szünet, pár napon belül anyukám levisz a nyaralónkba,ahol mama
lakik. Balatonnál van. Szeretek ott lenni,mamát is szeretem,a pesti mindennapok után nagyon jót tesz a friss levegő,madárcsicsergés,közel a strand,(15p séta)
hatalmas,szép a kert,szóval nincs okom panaszra. Kivéve egy dolgot,sulikezdés előtt 1 héttel megyek kb vissza Pestre.
Ez így van kiskorom óta. A barátaim nem jöhetnek ide,mert mama nem szeret rajtam kívül kb senki más gyereket..és csak kárt tennénk a növényekben(nem 6évesek vagyunk már...)
Én könyörgök 2 éve hogy legalább 2-3 hetem lehessen már Pesten,amikor tudok barátokkal is menni ide-oda.Mert azért 1 hónap után a Balcsinál is már baromi unalmas nekem.
Van tv,sokat segítek a kertben,lekvárt főzök,napozok,mászkálok a környéken, de tök egyedül,semmi társaságom. Erre mindig megkapom,hogy minek,Pesten csak plázázni meg otthon poshadni lehetne,
becsüljem meg hogy van egy nyaralónk ami majd egyszer az enyém lesz, és hogy miért vágyok vissza a betonrengetegbe...
Ha lejöhetnének a barátnőim, nem lenne gond, de nem jöhetnek.Még fesztiválra,buliba sem vágyok,csak tényleg a barátokkal szeretnék lenni.
Ja és a vicc az hogy Anyu megmondta, hogy én koromban ő is utált a nyaralóban lenni,de higyjem el majd megbecsülöm mert nem mindenkinek van lehetősége a balatonnál lenni stb stb... Oké,én értem, meg tényleg szeretek ott lenni na de nem 2 és fél hónapot egyben :( És nem azzal van gond,
hogy nem lehet egyedül hagyni Pesten, mert szoktam egyedül lenni, ráadásul balcsin sem "vigyázni" kell rám,van hogy egész nap a strandon vagy csak a környéken
vagyok tök egyedül.Persze össze-összeismerkedek velem egykorúakkal, de este X óra után már nem mehetek pl el,csak napközben,olyan 7-8ig max. tehát ha megismerek
valakit a strandon,este velük sem mehetek mondjuk be a kikötőhöz meginni valamit,biliárdozni,bármi.
Nektek ez hány éves korotokig volt így? Mivel lehetne hatni anyukámra, egyszerűen menjek haza vonattal majd?
Nem szeretnék hálátlannak tűnni, de szerintem nem kérek semmi különlegeset,felháborítót.
Én örültem, hogy lepasszoltak, mivel így legalább volt gyerekkorom, és ott volt a húgom meg a szomszéd gyerekek. Amikor gimis lettem, utána is sokat voltam nagyimnál önmagamtól, néha még év közben is, mert imádtam ott lenni és nagyon szerettem őket. Ilyenkor már a szomszéd ismerősök is lemorzsolódtak, így összejártam régi osztálytársakkal, barátokkal, ha akartam. Nem volt lámpaoltás meg mindenféle tilalom, azt csinálhattunk, amit akarunk, de mi mivel nem voltunk egy bulizós fajta, így nem rendeltünk oda embereket (ha igény volt rá, mi mentünk), nem értünk vissza a helyzetünkkel és hogy ott lehetünk. Plusz, én jártam nyáron nyelvtanfolyamra, szóval nem az volt, hogy ott unatkoztam, mert vagy segítettem, vagy barátnőztem, vagy tanultam, vagy pihentem.
Mamáék kertes házban laktak, volt mindenféle állat, szóval főleg gyerekként imádtam ott lenni, de gimis koromban is.
Nem tudom, hogy hogy állsz a nagyszüleidhez, mennyire kötődsz hozzájuk, vagy csak a tilalmak miatt nem akarsz ott lenni.
Szerintem mond meg anyudnak, hogy július ott töltöd, de augusztust már otthon szeretnéd. Talán engedi. Ha nem, akkor kérdezz rá, hogy konkrétan miért.
Szerintem is jó ötlet a diákmeló mondjuk 2-3 hétig. Ráadásul a Balatonparton is lasszóval keresik őket. Ott még társaságot is találsz, dolgozol is, kapsz érte pénzt. Valaki írta, de szerintem zseniális. A barátnőid is leutazhatnak hozzád reggeltől estig, ha nem lenne szállásuk. A többit anyuddal beszéld meg, és a mama sem mondhatja, hogy "mert bezzeg mit szólnak".
A helyedben tuti kitalálnék valami ilyesmit. És még csak nem is unatkoznál. :)
15 évesen voltam utoljára az unokatesóimmal a nagyszülőknél nyaralni, utána már nem akartunk menni, mert mindenkinek megvolt a programja. Mondjuk nálunk ez csak egy hetet jelentett a szünetben, szóval nem azért mentünk, mert máshogy nem volt megoldva a felügyelet (a szüleim is, és anyám testvére is pedagógusok, otthon voltak nyári szünetben).
Természetesen mentünk a nagyiékhoz 15 éves korom után is, de nem így, ilyen hosszú időre, csak mondjuk 1-2 napra. De az ilyen nagy közös ottnyaralások megszűntek.
utolsó előtti, igazad van,már most megutáltam kicsit...én elhiszem hogy vannak olyan családok,ahol mondjuk nem tudnak még a balatonhoz sem lemenni 2 hétre de ezéért ne én szívjak már :D Mi augusztusban szoktunk külföldi nyaralásra menni amúgy ezt nem írtam le.
meg pont anyukám aki azt mondta ő is utálta már a nyaralót mert ő is ott volt mindig egész nyáron tiniként, de hogy aztán megszerette ahogy idősebb lett. Persze,, majd ha egyszer lesz férjem meg gyerekem,én is biztos értékelem,hogy lesz hová menni "ingyen" de egyenlőre ez az érv nem hat meg :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!