Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok, de a szüleim...

Fannta01 kérdése:

17 éves vagyok, de a szüleim gyerekként bánnak velem mit tegyek?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és igazából sosem volt túl jó a kapcsolatom anyámmal sem és a nevelőapámmal sem (anyám elvált). Közepesen tanulok, nem cigizek sosem járok bulizni, hétközben sehova sem megyek suli után egyedül hétvégén egy napot szoktam deszkázni menni pár haverommal. Nincsen barátom szóval még erre sem megy idő. Közepes tanuló vagyok de anyámnak az a legnagyobb baja, hogy nem ágyazok be vagy éppen most még hétvégén sem enged sehova mert 1/2-et kaptam matekból. Egyszerűen megőrülök itthon nem bírom tovább, hogy folyamatosan kis dolgokért ordítja le a fejem. Szöktem már meg, próbáltam beszélni vele de semmi értelme. Kiabál velem azért mert depressziós vagyok a bezártságtól és ha esetleg megpróbálok kiállni magamért csak elveszi a telefonom, az internetet, a deszkám vagy éppen amit tud. Ha így megy tovább egyszerűen megőrülök. Most lesz versenyem és közölte, hogy nem mehetek el amíg ki nem javítom a matekot pedig nem állok bukásra sem matekból sem semmiből. Több mint fél éve készülök erre a versenyre és nagyon össze vagyok törve nem tudom mit csináljak vagy hogy változtassak ezen...

17/L

2018. ápr. 8. 11:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
13%
Hát azért egy 1/2 tényleg nem túl jó jegy, más kérdés, hogy egy ilyen miatt nem is adnék büntetést, de valószínűleg én túl engedékeny vagyok. 1 évet kibírsz otthon, aztán mehetsz bárhova.
2018. ápr. 8. 11:38
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Milyen verseny?
2018. ápr. 8. 11:39
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

Nézz magadba és talán rájösz a megoldásra :D

Ha tudod hogy ennyira zavarja ha nem ágyazol be, akkor csináld meg,ne keresd a konfliktust.

Tanulj jobban, és nyilván nem ok nélkül vette el a telefonod.

Ha neg depis vagy akkor keressél már fel egy pszihológust.

Ja és gyerek vagy még. Egyikünk se attól lesz felnőtt, hogy betölti a 18-at (akkor max nagykorúvá válunk). Majd ha szellemileg is elég érett leszel, na majd akkor beszélhetünk már arról, hogy nem vagy gyerek.

17/L (aki szintén gyerek)

2018. ápr. 8. 11:41
 4/14 anonim ***** válasza:
45%

Nekem ebből nem az jön le h gyerekként kezelnek, sőt... A felnőtteknek IS vannak kötelezettségeik, mint neked a tanulás. Ha én nem rendesen vagy nem végzem el a munkám, akkor kirúgnak vagy nem kapok rendes fizetést...

Ha nem megy a matek akkor kérj segítséget, érettségi tantárgy és 1/2-ekkel nem sok mindent fogsz elérni a továbbtanulásban. Anyud meg fizesse a korepet ahelyett, h ordibál. Ha jó jegyeket hozol haza, akkor nem hiszem h ne engedne el versenyezni, bár az nem derült ki h kémia verseny vagy rúdtánc...

2018. ápr. 8. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
54%

Komolyan mondom elképedek, amikor olvasom itt a középiskolások nyekergő posztjait:

PEDIG nem cigizek...nem iszok...nem bulizok...

Hát még jó hogy nem b#szod...egyelőre kiskorú vagy!

Ez nem érdem, hogy nem csinálod ezeket! Jó hogy nem már arra vagy büszke, hogy nem vagy tömeggyilkos.

Közepesen tanulsz. Mit akarsz egyáltalán az élettől? Deszkázásból nem fogsz megélni.

2018. ápr. 8. 12:28
 6/14 anonim ***** válasza:
65%
Na nézzük csak: tizenhét éves fejjel még csak be sem ágyazol magad után, nem tanulsz, csak tengsz-lengsz. Szerintem inkább szerencsétlen anyukádnak kellne panaszkodni....
2018. ápr. 8. 12:33
 7/14 anonim ***** válasza:
62%
Figyelj: nem csinálsz semmit, rossz tanuló vagy, megszöktél már..mégis mire fel várnád el hogy ne gyerekként bánjanak veled? a hisztis 4-6 évesek szoktak világgá menni ha valami nem tetszik nekik.
2018. ápr. 8. 12:38
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Én 18 éves vagyok és akkor is gyerekként bánnak velem és a szülők szerintem soha se fognak máshogy bánni velünk. Ezen sajna nem lehet segíteni xd
2018. ápr. 8. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

Felnőttnek érzed magad? - akkor miért nem viselkedsz felnőtt módjára?

Egy év múlva betöltöd a 18-at, nagykorú leszel.

Felnőtt viszont csak akkor, ha el tudod magad látni, sőt, fizetett házvezetőnőd fog helyetted beágyazni.

2018. ápr. 8. 12:53
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Tudod, ALAP, hogy nem cigizel, nem piálsz, nem teszed szét.

Az viszont BAJ, hogy a KÖTELESSÉGEDET - tanulás és házimunka, mivel te is a házban élsz - nem teljesíted.

2018. ápr. 8. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!