Hogy szólítjátok a két nagymamátokat?
Figyelt kérdés
Nekem az egyik Mama, a másik Nagyi.2010. jún. 11. 20:06
11/28 anonim válasza:
Unokatesóm a 2 mamáját a helységnevek alapján különbözeti meg ("pesti" mama stb.), de másoktól hallottam én is a "messzi mama" kifejezést.
előző
12/28 anonim válasza:
előző = 29/N,közben írt más is :)
13/28 anonim válasza:
Nekem is az egyik Mama, a másik Nagyi:)
17L
14/28 anonim válasza:
Az egyik Mama a másik Mami :) valamint Tata és Tati :)
15/28 anonim válasza:
Az egyik Mama a másik PestiMama :D
16/28 anonim válasza:
Tatabányai Mama és Szombathelyi Mama
Bár a Szombathelyi Mama is Tatabányán lakik mégis így hívom.
17/28 A kérdező kommentje:
Akik helyiségnév alapján különböztetik meg őket, gondolom, csak magukban, és a család más tagjaival hívják őket így, amikor velük beszélnek, nem. Hogy hangzik az, az hogy
-Pesti Mama, akkor holnap elmehetek hozzád?
Persze lehet, hogy tévedek :)
2010. jún. 11. 20:44
18/28 anonim válasza:
Hát mi a vezetéknevüket szoktuk elé rakni itthon egymás között, vagy amikor nagy családi összejövetel van és mindkét részről ott vannak a rokonok.
19/28 anonim válasza:
én a szombathelyis-tatbányais vagyok
perzse beszélgetésben Mamának vagy Maminak hívom őket. Egyszerre meg még nem találkoztam velük, 3an és szerintem nemis fogok..:(
20/28 anonim válasza:
Ismertem 2 dédnagymamámat: az egyik dédi, a másik pesti dédi (ezt ő maga találta ki megkülönböztetésként), anyukám szülei mami és papi, apukám szülei Ibi és Lali, illetve mióta az unokaöcsém megszületett, néha Ibis és Tatás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!