Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok e gyereketekke...

Mit csinálnátok e gyereketekkel az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
7. osztályban 2-es tanuló. Több tárgyból is csak könyörületből kapta meg a kettest. Nem érdekli a tanulás, meg az se, hogy ilyenek a jegyei. Érdemes más suliba vinni? Vagy évet ismételtetni? Vagy folytatni a bukdácsolást 8.-ban. Egy értelmes, ámde végtelenül lusta és nemtörődöm gyerekről van szó.
2010. jún. 11. 14:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

most látom csak, h lány...akkor talán még könnyebb lenne melegebb anya-gyermek kapcsolat kialakítása, persze ha saját magaddal nem vagy rendbe, nem fog túl jól menni.

Itt mélyebb a probláma, hidd el...hogy egy gyermek ennyire motiválatlan...de szerintem ezt te is sejted.

A probléma gyakorlati megoldásáról: kérdezd meg, neki hogy lenne jobb. Új iskola, de akkor az elejétől kezdve figyelj rá, talán ez jár neki a legkevesebb megrázkódtatással, ugyanakkor a problémák előli elmenekülés szimbóluma. Ezért szerintem a könyörületes átengedés ebben az iskolában, jövő tanévtől pedig a fokozott együttes odafigyelés. De ami a legfontosabb:rá kell jönni, mi a problémája forrása. Motiválatlan, lehangolt, szorong: akkor akettőtö viszonyában kell keresni a bajt. Minden rendben köztetek: fogadd el, h gyengébb tanuló, de figyelmeztesd a bukás következményeire.

2010. jún. 11. 14:33
 22/34 anonim ***** válasza:

Mint pedagógus-hallgató adom neked ezt a pár tanácsot, ami remélem, hasznos lesz. Első körben, ha rám hallgatsz, elviszed őt sportolni. Olyan szakkört szorgalmazz, ahol érték a tudás. Erre egyébként külön ajánlottak a különféle küzdősportok, harcművészetek. Itt tiszteletet, kitartást tanul és az eseteket többségében a sportoló (és más külön elfoglaltságot űző, pl. zenélő) gyerekek tanulmányai eredményei javulnak. Érdemes lenne megkérdezni az o.főtől, hogy milyen gyerekekkel barátkozik a fiad. Ha rossz társaságba keveredett, ahol a haverok/barátok zöme szintén ilyen rosszul tanul, ki kell szakítani a közösségből. Ajánlott egy hasonló szintű iskolát keresni, ahol el kell mondani, hogy a rossz társaság miatt romlottak le a jegyei, így inkább váltottatok. Próbáljatok neki olyan szabadidős elfoglaltságot keresni, ahol aktívan pihenhet. Ne aggódjatok, ha a sport nem jön be neki. Lehet, hogy inkább művészi hajlamú és a zene vagy a színjátszás tetszik neki. Lehet, hogy többféle szakkört kell végig járni, de szerintem megéri.

Én személy szerint elsősorban a harcművészeteket ajánlanám, személyes tapasztalatok alapján is. Én magam is tojtam a tanulásra ennyi idősen. Aztán a szüleim Kung-Fuzni küldtek és egy szó, mint száz: a jegyeim rohamosan javulni kezdtek. De ismét hozzátenném, hogy ez a személyes tapasztalatom.

2010. jún. 11. 14:34
 23/34 anonim ***** válasza:

14:34-es lennék: bocsánat, a lányod! :)

Norci

2010. jún. 11. 14:36
 24/34 anonim ***** válasza:
Az én fiam is detto ugyan ez,13 éves!Már nem is tudom mit csináljak vele!:( Tavaly matek versenyeket nyert,idén meg megbukik matematikából!Eljárt korrepetálásra amire azt mondta a korrepes tanár hogy minden a kis ujjában van nincs is rá szükség!Az iskolába nem csinál semmit,órán nem figyel,nem dolgozik,dolgozat írásnál sem ír le egyetlen betűt sem,magatartása csapni való!Elvittem nevelésibe,azt mondták minden rendben vele nem kell járnia!Itthon is minden ok... Csak az iskola nem érdekli egyszerűen!Rengeteget beszélgetek vele de egyik fülén be a másikon ki!Szóval nem tudom már mi a helyes ilyenkor...
2010. jún. 11. 14:44
 25/34 anonim ***** válasza:
foglalkozz vele
2010. jún. 11. 14:53
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
baszol a gyerekre ez a baj és azzal h osztályt ismétel azt éred el h egy új társaságba kerül be és mindenki basztatni fogja, ülljé le vele tanulni vagy ne picsogj a s zar jegyeiről
2010. jún. 11. 15:05
 27/34 anonim ***** válasza:
Ismételjen csak évet és ugyan abban a suliban. Ha gimnáziumban bukik meg EGY tárgyból EGY évben, és ez többet nem ismétlődik azt még megértem. De hogy az általánost ne végezze el rendesen...Bukjon csak meg, baszogassák csak a másik osztályban, megérdemli. Akkor lehet, hogy rádöbben mekkora hibát vétett és elkezd végre tanulni, mert nem akarja újra átélni ezt.
2010. jún. 11. 15:12
 28/34 anonim ***** válasza:
csináljon azt amit akar...majd rájön...
2010. jún. 11. 17:00
 29/34 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam ebben a korban, és most diplomás ember vagyok 35 évesen. Van aki egyszerűen később érik. Minek osztályt ismételtetni vele? Nem is értem ezt az ötletet. Nem lehet, hogy motiválni kellene?

Egyébként a tiltásnál sokkal jobb eszköz a pozitív, azaz a jóért a jutalmazás. Megkérdezted tőle, hogy miért nem tanul? Én lehet, hogy üzletet ajánlanék. Megkérdezném, hogy miért érné meg neki tanulni...a gyerekek nem buták.

Ha egyébként egy módszer nem válik be, azzal felesleges próbálkozni...

Na és mi történik ha a gyermek nem nappalin érettségizik? Semmi. Tanul a hibáiból.

2010. jún. 12. 00:38
 30/34 A kérdező kommentje:

"A válasz megírásának időpontja: 06-11 14:26"

Majdnem, de nem: lányról van szó, ezt írtam is feljebb, másrészt pedig sehol nem említettem, hogy én lennék az anyja. Mint ahogy nem is vagyok az. A nővére vagyok, aki már férjnél van és külön él.

2010. jún. 14. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!