Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok e gyereketekke...

Mit csinálnátok e gyereketekkel az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
7. osztályban 2-es tanuló. Több tárgyból is csak könyörületből kapta meg a kettest. Nem érdekli a tanulás, meg az se, hogy ilyenek a jegyei. Érdemes más suliba vinni? Vagy évet ismételtetni? Vagy folytatni a bukdácsolást 8.-ban. Egy értelmes, ámde végtelenül lusta és nemtörődöm gyerekről van szó.
2010. jún. 11. 14:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Szerintem amit tudsz csinálni max.az az,hogy tanulsz vele,ezen kívül mást nem.Azért mondom,mert én is ilyen voltam.Más dolgok érdekeltek és én sem vagyok hülyelány(egyetemre járok már,megjött az eszem és elkezdtem tanulni is),csak volt egy ilyen korszakom.Engem el is tiltottak jó pár dologtól,de az ellenkezőjét érték el,a suliból is lógni kezdtem,hogy azt csinálhassam,amitől akkor eltiltottak.Szóval ez nem mindenkinél célravezető.Max. tanulni tudsz vele,azt csinálták velem is.Nem tudok mást mondani,minthogy majd kinövi,és megjön az esze,mert hiába ilyenkor a lelkére beszélés,a szigor és az egyéb,úgysem fog használni,amég ő nem fogja úgy gondolni,hogy abba akarja hagyni a linkséget.Csak én nem ilyen koromban csináltam ezt,hanem gimi 4-ben és a technikmumon utána.Az érettségit csak pótlólag tudtam megcsinálni,amiatt,hogy megbuktam,de nem érdekelt(egyébként az érettségim jó lett,4-es mindenből,csak az angol lett 3-as),a pótvizsgán átmentem,folytattam 5-öd éven a trehányságot,ott évet is ismételtem,de még az sem hatott meg,aztán mikor másodszor jártam az 5-öd évet,akkor félév után megjött az eszem,és elmúlt ez az egész.Szóval én nagyon vészes helyzetben voltam.,de nem lehetett hatni rám semmivel,pedig nagyon jó szüleim vannak,nem is éretették,hogy ez miért volt ,és én sem ,csak volt...
2010. jún. 11. 14:20
 12/34 A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy amennyire egy 1-es nem töri le, egy 5-ösnek sem örül. Szóval minden mindegy neki. Dícsérnénk mi a jó jegyekért, csak hát sajnos nem volt neki nagyon olyan :(

Talán még kicsit az évismétlés mellett szól, hogy megváltozna a környezet, az osztálytársak. Ebben a korban anagyon tudnak egymásra hatni a ygerekek mindkét irányba és úgy látom, rá is épp nagyon erősen hatnak - negatívan.

Köszi nektek is!

13/34 anonim ***** válasza:

Még azt felejtettem el írni, hogy természetesen gondolom, hogy kikérdezitek, stb. Csak úgy értettem, hogy lehet sokkal többször kell ellenőrizni egy darabig, naponta, amíg újra visszaszokik arra, hogy rendszeresen készül órákra.

Jegyzetelni ha nem kötelező órán, akkor a könyvet is használhatja otthon.

14/34 anonim ***** válasza:
Ebben mondjuk igazad lehet, hogy az osztálytársak húzzák le. Ebből a szempontból a közösségváltás nem rossz ötlet.
2010. jún. 11. 14:21
 15/34 A kérdező kommentje:

14:20

Az a baj, hogy ha már 7.-ben kezdi ezt, akkor érettségire esélye sincs. Nálad ez jóval később volt, így kevesebb volt a lemaradás és be tudtad hozni.

2010. jún. 11. 14:22
 16/34 anonim ***** válasza:
Én nem ismételtetnék évet vele, mert akkor mégegy bélyeget kapna, hogy bukott is. Te is mered a legjobban, biztos van valami gyenge pontja, amivel lehet hatni rá.
2010. jún. 11. 14:22
 17/34 A kérdező kommentje:

"Jegyzetelni ha nem kötelező órán, akkor a könyvet is használhatja otthon."

De kötelező (lenne). Az 1-esek jó része ilyenekből származik: nem ír leckét (nem mondja meg itthon), nem visz füzetet, nem ír, stb. Hiába a 3-mas dolgozat, ha ott van 2x annyi 1-es ilyenek miatt.

2010. jún. 11. 14:23
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj kérdező, de elég elképesztő, ahogy a a gyerekdről beszélsz...mintha nem az anyja lennél, hanem például az osztályfőnöke..ezt olvasni is rossz!Rendben, hogy 13 éves, kamaszodik, és a fiad, nem a lányod, de akkor is.Talán a kapcsolatotokba nézhetnél bele mélyen, ahelyett, hogy kizárólag a tnulmányaival vagy elfoglalva, mert le merném fogadni, hogy a teljesítménye és a motiváltalansága köszönhető egy nem túl melegnek mondhtó anya-gyermek kapcsolatnak!Ez talán fontosabb, mint az, hogy milyenek a jegyei, nem? Előbb nézz mélyen a viszonyotokba, és az legyen a legfőbb problámád, csak aztána jó kis bürokratív iskolai rendszer!

Mi lehet az oka, hogy rosszak a jegyei, és bukdácsol? Kap elég szülői melegséget tőled? Te hogyan viszonyulsz a fiadhoz?stb.

2010. jún. 11. 14:26
 19/34 anonim ***** válasza:
Szerintem egyén függő,én akkor kezdtem,de ő hamar kinőheti.Arra akartam kilyukadni,hogy ha esetleg nem hatna rá semmi(de remélem hat),akkor ne keseredjetek el,és ne haragudjatok rá,jóvá lehet tenni mindent,erre rá fog jönni ő is.Érezni fogja egy idő után,hogy bánt titeket ezzel,és akkor majd megváltozik.
2010. jún. 11. 14:29
 20/34 anonim ***** válasza:
14:26-os:szerintem nincsen igazad,a szülő és a gyerek kapcsolatban.Én nagyon jóban vagyok,és voltam akkor is az anyukámmal,mindent elmondtam neki,de nem tudom megindokolni miért,volt egy ilyen időszakom.Ennek semmi köze nem volt a szüleimhez.Szerintem (és mások szerint is)mintaszülők,de mégis ilyeneket csináltam.Mentünk családvédelmishez is,és még ő is ezt mondta,hogy nem érti,ő nem lát semmi okot erre.
2010. jún. 11. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!