Mit csinálnátok 2 napja nem evő, és egy órája folyamtosan hisztériázó 19 hónapos gyereketekkel?
Ne akard megtömni! hagyd, hogy kihisztizzem magát! Ha látja, hogy nincs közönsége, abba fogja hagyni! Vagy a másik megoldás, ki kell zökkenteni a hisztiből.. vedd fel, akárhogy is kapálózik és vidd ki egy kis időre! Nem fog megfázni, nyugi!
Gondolom, mivel már régen probléma van az evés körül, így tudja, ez a gyengéd.. Hát, ne hagyd magad! Kínáld meg az étellel, de ha nem eszik, ne erőltesd! Legközelebb csak normális időben kapjon enni... Ha éhes lesz, enni fog.. Ha nem, hagyd rá... Ne félj, nem fog éhen halni :)) Rá fog jönni, hogy kifulladt a a taktika :) A gyerekeink nagyon okosak, hamar rájönnek, mi az, amivel anyut manipulálni lehet... Légy vele következetes! Ne engedj a zsarolásnak, mert így még nagyon sok problémád lesz a későbbiek folyamán...
az a baj h látja rajtad h ez a kaja téma téged kiborít. és ezzel szórakozik. azaz igazság, hogy olyan társadalmakban mint magyarország nem nagyon szoktak éhenhalni a ygerekek, max. éheznek, de nálatok még ez sincs. én az ttenném a helyedben, hogy berekeszteném a csak rizs és krumplipüré adását. főznék rendes kaját ,egyik nap ezt másik nap azt, levest is, és ez van drága kisfiam. ha nemtetszik, kibírod estig, köztesnek nesze egy banán vagy egy alma. ha szemenköp, megmondom neki, hogy még egy ilyen és vége az evésnek. ha még egy ilyen, akkr vége az evésnek, mehet isten hírével. hidd el, ha látja rajtad, hogy erős vagy és elhatározott, akkor hamar beadja a derekát. amúgy én 9 kilót kicsit kevésnek tartok 19 hónaposnak, az enyém 10 hónaposan volt enniy, pedig ő lány, és teljesn átlagos testalkat. nem beszélve arról, hogy így nem jut megfelelő mennyiségben vitaminokhoz egyebekhez.
szóval nemkell erőszakoskodni, de határozottnak kell lenni. és semmi nasi édesség cukros lötyi stb mert az remekül elvszi az étvágyat.
2 éves 3 hós kislány anyukája + 17 hetes km
Az én fiam dettó ez csinálja. 19 hónapos, és semmit nem eszik. Utoljára 1 hónapja evett meg egy tál levest, mindig küzd ha kaja van. Én hagynám is, csak mellette szépen fogy, így levittem dokihoz. Azt mondta tűzzel-vassal etessem, ha kell fecskendővel nyomjam az ételt, mert a gyomra is össze szűkült. Tegnap "megkínoztam" szegényt, de kb 100ml. ételt bele nyomtam! Nagyon lelki ismeret furdalásom volt, de azóta próbál enni(nem akarom elkiabálni), ma magától kért virslit(3 harapást evet), és a boltba kért kindertejszeletet is, azt is majdnem megette. Ha erőre kap veszek béres cseppet is az állítólag segíthet.
Nálatok nincs szorulás? Mert a nem evéstől az is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!