Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok 2 napja nem...

Mit csinálnátok 2 napja nem evő, és egy órája folyamtosan hisztériázó 19 hónapos gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Iszonyat szeszélyes, 8 hónapos kora óta alkig eszik. szokott lenni kb egy hét, amiko "rendesen" eszik (mondjuk úgy, reggeli semmi, ebéd kb 2 evőkanál rizs, vagy krumlipüré, mert ezeken kívül mást nem eszik meg, csak ami édes, és vacsira is ugyanez, vagy vajas kenyér, de arról is inkább csak a vaj, tehát ez a rendes evés), aztán van néhány nap, amikor kb. egy harapásnyi vajas kenyeret eszik egész nap! Most is itt tartunk, két napja rájött a dili, és most is, már lassan másfél órája veri magát a földhöz és üvölt és fuldoklik a hisztitől, persze a kajával szemen köp. Tegnap éjjel 5x kelt fel és kiabált, hogy éhes. Akkora akarata van,, hogy inkább éhen hal, mint sem megyegyen bármit, ami nem rizs, bár a krumplipürével is szemen köpött tegnap. Orvos szerint a világon semmi baja. Most 9 kg.
2011. márc. 25. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne akard megtömni! hagyd, hogy kihisztizzem magát! Ha látja, hogy nincs közönsége, abba fogja hagyni! Vagy a másik megoldás, ki kell zökkenteni a hisztiből.. vedd fel, akárhogy is kapálózik és vidd ki egy kis időre! Nem fog megfázni, nyugi!

Gondolom, mivel már régen probléma van az evés körül, így tudja, ez a gyengéd.. Hát, ne hagyd magad! Kínáld meg az étellel, de ha nem eszik, ne erőltesd! Legközelebb csak normális időben kapjon enni... Ha éhes lesz, enni fog.. Ha nem, hagyd rá... Ne félj, nem fog éhen halni :)) Rá fog jönni, hogy kifulladt a a taktika :) A gyerekeink nagyon okosak, hamar rájönnek, mi az, amivel anyut manipulálni lehet... Légy vele következetes! Ne engedj a zsarolásnak, mert így még nagyon sok problémád lesz a későbbiek folyamán...

2011. márc. 25. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel.
2011. márc. 25. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

az a baj h látja rajtad h ez a kaja téma téged kiborít. és ezzel szórakozik. azaz igazság, hogy olyan társadalmakban mint magyarország nem nagyon szoktak éhenhalni a ygerekek, max. éheznek, de nálatok még ez sincs. én az ttenném a helyedben, hogy berekeszteném a csak rizs és krumplipüré adását. főznék rendes kaját ,egyik nap ezt másik nap azt, levest is, és ez van drága kisfiam. ha nemtetszik, kibírod estig, köztesnek nesze egy banán vagy egy alma. ha szemenköp, megmondom neki, hogy még egy ilyen és vége az evésnek. ha még egy ilyen, akkr vége az evésnek, mehet isten hírével. hidd el, ha látja rajtad, hogy erős vagy és elhatározott, akkor hamar beadja a derekát. amúgy én 9 kilót kicsit kevésnek tartok 19 hónaposnak, az enyém 10 hónaposan volt enniy, pedig ő lány, és teljesn átlagos testalkat. nem beszélve arról, hogy így nem jut megfelelő mennyiségben vitaminokhoz egyebekhez.

szóval nemkell erőszakoskodni, de határozottnak kell lenni. és semmi nasi édesség cukros lötyi stb mert az remekül elvszi az étvágyat.

2 éves 3 hós kislány anyukája + 17 hetes km

2011. márc. 26. 13:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam dettó ez csinálja. 19 hónapos, és semmit nem eszik. Utoljára 1 hónapja evett meg egy tál levest, mindig küzd ha kaja van. Én hagynám is, csak mellette szépen fogy, így levittem dokihoz. Azt mondta tűzzel-vassal etessem, ha kell fecskendővel nyomjam az ételt, mert a gyomra is össze szűkült. Tegnap "megkínoztam" szegényt, de kb 100ml. ételt bele nyomtam! Nagyon lelki ismeret furdalásom volt, de azóta próbál enni(nem akarom elkiabálni), ma magától kért virslit(3 harapást evet), és a boltba kért kindertejszeletet is, azt is majdnem megette. Ha erőre kap veszek béres cseppet is az állítólag segíthet.

Nálatok nincs szorulás? Mert a nem evéstől az is lett.

2011. márc. 26. 14:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem kakál 3 napja, mert ugye nem evett. A hétvégén voltunk egy csecsemőgondozó ismerősömnél és kikértem a tanácsát és azt mondta, hogy nálunk azzal van a gond, hogy sok gyümilét, üdítőt iszik, és mivel amúgy is kicsi az étvágya, így eltelítik. Úgyhogy szombat délután óta csak vizet kap, de azt mondta, vegyem el tőle a reggeli tejeskávéját is, de ne az üdítővel együtt, mert akkor lelkileg megreccsen. Nagyon nagy sírások voltak, meg még most is, de már kezdi kapisgálni az új rendszert, de most kicsivel többet eszik, ma eljutottunk odáig, hogy reggelizik! Igaz, negyed szelet kenyeret, de nagyon örülök. Semmi édesség, se tejszelet, semmi, mert persze azok nála is mentek. Jövő héten vhogy leszoktatom a tejeskávéról, de már úgy adom neki azt is, hogy 3/4 rész víz, 1!4 rész tej, + 2 kanál kávé, 1 kanál cukor. Úgyhogy remélem a legjobbakat, magunknak is, és nektek is.
2011. márc. 28. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!