Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítségre van szükségem,...

Segítségre van szükségem, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Ezt kell tudni a múltamról: apu-anyu kétkezi munkások, alkoholisták, gyakorlatilag nyomorogtunk, éheztünk. 11 éves koromban az apám "közeledik" hozzám. ÚGY. 16 évesen anyu felszólít, hogy vagy otthagyom a gimnáziumot és munkát keresek, vagy azonnal költözzek el. Az életem sivár, kilátástalan és csupa megpróbáltatás, ráadásul apámnak köszönhetően undorodom a pasiktól. Ez megy 28 éves koromig.

Egyszercsak, pont mint a mesében, minden jóra fordult. Most férjnél vagyok, rendkívül jó az anyagi helyzetünk, szeretjük egymást, még dolgoznom sem kell. Most boldognak kellene lennem, ugye? Ehelyett itt vagyok 30 évesen, és annyira nem találom a helyem! Eddig kitöltötte az életemet, hogy harcoljak a sorsommal, de most... Egyre gyakrabban gondolom, hogy felesleges vagyok, talán legjobb lenne meghalni. Mi van velem? Most "jött ki" a múlt minden feszültsége, vagy csak egyszerűen kezdek bedilizni? Mit csináljak? Segítenétek?

2010. jún. 11. 05:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ismerős amit írsz! Szerintem első körben beszélgess egy pszichológussal, ami nem lesz megoldás , de ő jobban rá tud világítani a problémáidra és jól kibeszélgeted magadat vele. Hidd el ha csak többször kimondod az is segít! Mivel anyagi helyzetetek jó, feltétlenül tanuljál tovább, fejezd be a gimnáziumot és válassz magadnak szakmát, ez lehet szociális területen is. Közben, ha már elég erős lettél lelkileg és megbékéltél a múltaddal, akkor jöhet a baba. Sok szempontból hátrányosan indult az életed, de előnyre is tettél szert, azt pontosan tudod, hogy milyen életet nem szeretnél élni. Sok sikert és bízzál magadban!
2010. jún. 11. 10:22
 22/25 anonim ***** válasza:
Csak azt tudom javasolni, mindenképpen tanulj tovább.30 éves vagy, s ha jól értem, gyakorlatilag semmilyen végzettséged sincs. Ez ma nagyon rossz, főleg, ha lehetőséged, időd és pénzed is van arra, hogy tanulj.Most még baba sincs,aki mellett sokkal nehezebb lenne.És iogenis, erős vagy, hiszen nem a könnyebb utat választottad, nem lettél alkoholista, nem kábitózol, nem álltál ki a sarokra, pedig ilyen körülmények között ez is könnyen bekövetkezhetett volna.Ha nehéz körülmények között is, de felnőttél, tehát felelős vagy azért amit magaddal kezdesz.Légy szives, hagyd ott a csigaházadat, már nincs rá szükséged ! Várunk idekint, gyere, tanulj, dolgozz, érezd, hogy fontos vagy és szükség van rád !!
2010. jún. 11. 12:42
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bíztatást. A legtöbb tanács persze nekem is eszembe jutott már, aztán rögtön el is vetettem, gondolván ezekkel nagyon elkéstem, de úgy tűnik, itt mindenkinek természetes, hogy onnan folytassam, ahol 16 évesen abbahagytam. Rendszerint sikerül meggyőzni magam arról, hogy bele se kezdjek semmibe, úgysem sikerülhet, de nem szabad még több időt elpazarolnom. Sokat segített, hogy láttam mások szemében nem tűnik olyan óriási akadálynak a múlt, mint ahogyan én érzem...
2010. jún. 11. 12:47
 24/25 A kérdező kommentje:

12.42: Na tessék, csak sikerült megríkatni! :)

Valóban nem lettem drogos, vagy alkoholista, de mèg csak prostituált sem, de meg sem fordult a fejemben, hogy ez is erénynek számít valaki èrtékrendjében.

Őszintén hálás vagyok mindenkinek, számomra sokat jelentett a kedvességetek, erőt tudtam meríteni belőle, ami nagyon kellett már...

2010. jún. 11. 13:08
 25/25 anonim ***** válasza:
Én 1993-ban azt mondtam, engem hagyjanak békén a számitógéppel, majd legépelem irógépen és összeadom számológépen, nekem nem kell a számitógép.1995-ben már azon izgultam, be tudok-e kerülni egy olyan tanfolyamra, ahol a számtech. alapjait tanitották. Azóta a munkám majd 100 %-a a géphez köt, mivel még egy boritékot is géppel kitöltött etikett cimkével cimezünk meg. Tehát: tanulni, fejlődni sosem késő, csak elhatározás és kitartás kell. Ehhez kivánunk neked sok-sok erőt, türelmet és sikert !!!30 évesen még előtted az élet!!
2010. jún. 11. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!