Szükségem van a segítségre. (? )
Nem mindenki ugyanúgy gyászol. Van, aki két hétig csak sír, van, aki könnyek nélkül gyászol. De ettől még ugyanúgy gyászol.
Attól meg nem leszel szörnyeteg, hogy nem egyfolytában ő jár az eszedben. A tudatod lehet, hogy így védekezik a túl megrázó gondolatok ellen.
Mindenesetre ha esetleg beszélgetni akarsz, írj privátot, és msnen szívesen meghallgatom, mi bánt, és ha tudok, segítek is.
Tudod, a gyásznak is több stádiuma van és csak a legutolsó az elfogadás, amikor belenyugszol, hogy mi történt. És ez van, akinek csak évek múlva következik be. De ahhoz, hogy elfogadd, át kell esned az előző 4 szakaszon is. Olvass utána, segíteni fog!
Teljesen normálisan reagálsz erre a szörnyű hírre.
Dehogy vagy szörnyeteg. Nem minden ember olyan, hogy rögtön tud sírni, vagy a temetésen, vagy sír egyáltalán.
Szerintem speciális segítségre ezért még nincs szükséged, de ha gondolod a szüleiddel vagy tesóiddal beszélhetsz róla hátha akkor jobban érzed magad.
szia! egyáltalán nem vagy szörnyeteg. nem mindenki sir és ez nem is kötelező. én is azt tudom mondani mint az egyik válaszoló hogy többféle stádium létezika gyászolásnál.még nem fogtad fel és eleht hogy pár év mulva fog rád hatni ez az egész. sokat beszélgess a családdal a keresztanyukádról az emlékekről.szerintem az már szép hogy mondtad sok emléked van róla:)szóval ne agodj nem avgy szörnyeteg egy érző ember vagy te is. és senki se reagál ugyan ugy mint a másik mert az emberek nem egyformák.
(sajnálom ami a keresztanyukáddal történt részvétem :s)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!