Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem lenne rossz...

Csak szerintem lenne rossz döntés?

Figyelt kérdés

A párom szülei felajánlották megvételre a használaton kívüli családi házukat. Pillanatnyilag nincs rá keretünk,de részletekben is fizethetnénk. Párom szerint kihagyhatatlan lehetőség. Szerintem pedig nagyon rossz döntés lenne.

Egy aprócska zsákfaluról beszélünk,ahol semmi sincs. Egy kisbolt van,ami kocsmaként is funkcionál (sörön kívül nem sok mindent lehet kapni). Se óvoda,se iskola. Gyermekvállalás előtt állunk,ezért ez fontos szempont nekem.

Mi a településtől 50 km-re dolgozunk és lakunk is albérletben a megyeszékhelyen.

A kérdésem az lenne,hogy tényleg jó ötlet lenne megvennünk a házat,csak azért,hogy legyen egy házunk?

A lakhelyünkön 2-2,5-szörös áron adják a hasonló házakat.

Itt tudunk spórolni a házra,ott pedig 2 autót is fenn kellene tartanunk,hogy a gyermekeket óvodába tudjuk vinni.

Nagyon hajthatatlan a megvétellel kapcsolatban.

Hogyan tudnám meggyőzni,hogy ne vegyük meg?

2018. márc. 26. 23:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
95%

Nos, én ilyen emberrek KIZÁRT, hogy vállaljak akár egy gyereket is, de össze sem házasodnék vele!

1. tök felesleges házzal lekötni magatokat - mi 34 évesen költöztünk ki 1000km-re, mert ott kaptunk munkát. Ha van otthon lakásunk, akkor nagyon szívnánk vele, csak pusztulna le

2. ha már annyira házat akartok venni, akkor NE egy isten háta mögötti zsákfaluban

3. hogy gondolta? Ő elmegy dolgozni a nagyvárosba, te meg oldd meg a gyerekkel az életedet? Vagy akkor lesz két kocsitok (hiszen neked is kell), és MINDEN megtakarítás a benzinre fog elmenni?

Ez agyrém, kérdező, bele ne menj!

2018. márc. 27. 10:28
 22/32 anonim ***** válasza:
94%

szülők rafkosak.

adják el, és osszák el a testvérek között és mindenki azt csinál vele amit akar, vagy hagyják akkor szétporladni, aztán majd telket eladják az örökösök.

nem véletlen, hogy többi testvér nem csapott le rá, nem?

2018. márc. 27. 10:28
 23/32 anonim ***** válasza:
94%

Még valami: aki FELNŐTT ember létére ennyire képtelen nemet mondani az anyjáéknak - ITT van a kutya elásva! -, attól ne várjál semmi jót a későbbiekben.

A szülei MINDENBE bele fognak ugatni, és TE maradsz ott velük a halál fxán. :(

2018. márc. 27. 10:31
 24/32 anonim ***** válasza:
94%

Ezzel a bulival rajtatok kívül mindenki jól járna. A szülők, mert nincs a nyakukon egy senkinek sem kellő ház fenntartása, ráadásul még úgy is érezhetik, hogy milyen jót tettek. A tesók, mert pénzhez jutnak egy olyan házból, amit amúgy el sem lehetne adni, csak a baj lenne vele.

Ti meg szépen leélitek ott az életeteket, mert felemészti a pénzeteket és időtöket egyaránt.

Mennyi idő lenne onnan bejárni? Egy óra csak oda? Kettőtök életéből ez naponta négy óra idő, hetente 20 óra, amit utazással töltötök. Ebbe nem fog beleférni, hogy a gyerek különórára vagy sportolni járjon.

2018. márc. 27. 10:45
 25/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Akkor mégis én gondolkozom racionálisan.

A házat 25 éve építették,és jelenleg is az akkori állapotot tükrözi.

2018. márc. 27. 12:18
 26/32 anonim ***** válasza:
81%
De mennyiért akarják eladni? Miért nem veszi meg valamelyik másik testvér?
2018. márc. 27. 12:27
 27/32 anonim ***** válasza:
90%
Eszem ágában nem lenne gyereket vállalni ebbe a családba, ahogy egyre jobban átlátni a dolgokat abból amiket leirsz,én a futólépést választanám a helyedbe,mint h lehuzzanak és a tesók Szűlök jol járjanknak,ti meg hosszú távon megszívjátok az tuti a lepusztult házzal,amire több millio kell h lakható legyen,ezt ők jól kifundálták,csak kell hozzá egy balek kis aki beveszi h ez neki milyen jó lesz... A gyerekbe bele se gondolok mennyi macera lenne ott.. Szép család.. Menekülnék..
2018. márc. 27. 12:33
 28/32 anonim ***** válasza:
83%

26: gondolom van eszük és azért próbálják erre a gyerekre rábeszélni, hogy vegye meg.

ők jól járnak, pénzt kapnak, azt csinálnak vele, ami jól esik, kérdező+párja meg élhet a világ végén

2018. márc. 27. 12:35
 29/32 anonim ***** válasza:
91%
Költözzön ki egyedül 1hónapra, járjon onnan dolgozni, ott vegyen kaját és hétvégéken is maradjon ott!
2018. márc. 27. 13:07
 30/32 anonim ***** válasza:
37%
Lehet, hogy időben nagyon előreszaladok, de lehet, hogy a szülők még a majdani öregkoruk megoldását is ebben látnák. (Ti gondoskodnátok róluk majd valamikor, több évtized múlva.) Ha már úgyis ott vagytok egy faluban...
2018. márc. 27. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!