Csak szerintem lenne rossz döntés?
A párom szülei felajánlották megvételre a használaton kívüli családi házukat. Pillanatnyilag nincs rá keretünk,de részletekben is fizethetnénk. Párom szerint kihagyhatatlan lehetőség. Szerintem pedig nagyon rossz döntés lenne.
Egy aprócska zsákfaluról beszélünk,ahol semmi sincs. Egy kisbolt van,ami kocsmaként is funkcionál (sörön kívül nem sok mindent lehet kapni). Se óvoda,se iskola. Gyermekvállalás előtt állunk,ezért ez fontos szempont nekem.
Mi a településtől 50 km-re dolgozunk és lakunk is albérletben a megyeszékhelyen.
A kérdésem az lenne,hogy tényleg jó ötlet lenne megvennünk a házat,csak azért,hogy legyen egy házunk?
A lakhelyünkön 2-2,5-szörös áron adják a hasonló házakat.
Itt tudunk spórolni a házra,ott pedig 2 autót is fenn kellene tartanunk,hogy a gyermekeket óvodába tudjuk vinni.
Nagyon hajthatatlan a megvétellel kapcsolatban.
Hogyan tudnám meggyőzni,hogy ne vegyük meg?
Ő mivel győzne meg téged, hogy ez jó ötlet?
Szerintem semmilyen érv nem szól mellette.
Nagyon hajthatatlan a megvétellel kapcsolatban?
Te legyél még hajthatatlanabb! Ne engedd, hogy rád kényszerítse az akaratát a párod, a szülei meg főleg ne! Nektek kettőtöknek kell dönteni egybehangzóan. Ha nem tudtok dűlőre jutni, át kellene értékelni ezt a kapcsolatot (bármennyire fáj is)!
Csak nekem fura, hogy a férfinek a saját szülei eladnák a nem használt házukat? Ha ennyire segíteni akarnak, akkor miért nem adják ajándékba? Mondjuk, akkor sem lenne értelme odaköltözni.
Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy le akarnak titeket húzni pénzzel. Aztán ott lesztek egy használhatatlan, és eladhatatlan házzal. Mert ahogy ti nem ugráltok, hogy odaköltözzetek, úgy más sem volt.
Megmondod neki:
- nincs ott semmi
- ha gyereket akartok, akkor se óvoda, se iskola
- benzin többé kerülne
- ha így is tudtok spórolni, akkor felesleges, hogy legyen egy ház a világ végén, amit aztán eladni se tudtok, csak áll benne a pénz
mi lenne, ha megvennétek, később eladnátok drágábban,
ez szép is lenne, de egy zsákfaluba ki költözik? öregek kihalnak, gyerekek meg max megtartják hétvégi háznak, vagy eladják fillérekért, oda nem költözik fiatal
6-7-es,erre még nem is gondoltam.
Talán azért ragaszkodik hozzá,mert abban a faluban nőtt fel. Én meg egy másikban,de az ugye nem érdekli (főút mellett).
Már azt is mondták,hogy nem kellene a teljes árat kifizetni,elég lenne a 3/4-ét. Azt pedig a testvérek kapnák( négyen vannak testvérek) ,így mivel úgyis megörökölnék,nem lenne belőle veszekedés később.
Ha úgyis megöröklik, akkor várjátok ki, és majd akkor osztozkodnak. De semmiképp nem venném meg.
Ezeket az érveket mond neki.
- úgyis megöröklöd a tesóiddal, akkor minek vegyük meg?
- nincs bölcsi, ovi, suli
- nincs orvosi rendelő (ez egy gyereknél nagyon-nagyon fontos)
- nem érné meg dolgozni járni, mert amit kerestek, az el is megy benzinre, főleg ha nem hajlandó téged meg később a gyereket autókázni, akkor kell még egy kocsi, és annak a fenntartása.
- közért nincs, vagyis van, csak kocsmaként üzemel.
Szóval nagy veszteség lenne megvenni, többet vesztenétek vele és többet fordítanátok rá, mint amit nyerni lehet vele.
Amúgy miért nem a másik testvérek egyike veszi meg?
Mennyiért adnák azt a házat? Gondolom, hogy nem egy új építésű valami, hanem jobb esetben egy 50-es években épült félvályog ház repedezett falakkal, ami az Isten háta mögött ér mondjuk 1,5 millát, de lehet hogy sokat mondtam.
Ha hajthatatlan, akkor erősen meggondolnám, hogy velemaradok és akarok-e tőle gyereket. Mert ha ebben nem partner, csak a saját hülyeségét szajkózza, akkor később sem lesz partner, te meg nem fogsz tudni változtatni, mert a pénzed benne lesz egy omladozó viskóban, kifizetni nem fog, te meg ott leszel majd a pulyákkal és nem tudsz majd lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!