Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi rokontartás...

Szerintetek mennyi rokontartást kell fizetnem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 21 éves lányom után 90 ezer forint gyerektartást fizettem, a fizetésem 20 %-át.Volt feleségem kicsivel többet keres mint én.

Áprilisban lesz az ítélet,hogy mennyit kell fizetnem, fix összeget és a lányom számlájára, így hálisten megszabadultam extől egy életre...

Egyébként újraházasodtam és kiskorú gyereket nevelünk.Szerintetek mennyit kell majd kb fizetnem?

2018. márc. 20. 12:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
74%

Annyira a felnőtt továbbtanuló gyermek igényeitől függ, hogy fizetned is csak akkor kell, ha ő igényli.

Én egyetemista koromban nem éreztem volna etikátlannak, ha apám lelépett volna, hogy fizetésének 20%-át igényeljem tartásdíjként. Nyílván máshogy költ az a diák, aki ahhoz szokott, hogy havi 50 ezerből kell gazdálkodnia, mint az aki 200 ezerhez szokott.

Utóbbi esetben tök természetes, hogy csak lakhatására is elkölt havonta kb. egy százast (igényes 2-3 fős albérletbe betársulva), mert a tanulás is sokkal kellemesebb kultúrált lakókörnyezetben.

2018. márc. 20. 14:10
 12/31 anonim ***** válasza:
54%
10-esnek maximálisan igaza van. A nagykorú lányod nem tehet róla, illetve nem volt beleszólása abba, hogy te még két gyereket vállaltál. Innentől ha neked nem esik nehezedre, akkor továbbra is támogasd. ha 20% az 90 ezer huf, az azt jelenti, hogy 450 körül van a nettód havonta, az semmiképpen sem rossz. Ebbe bele kell hogy férjen az idősebb gyerek támogatása is, nem csak a 90 ezer forintos határig, max magadon spórolsz. Vagy nem elég annyi pénz megélni? Azt meg nem hiszem el. Vannak, akiknek a háztartás össz bevétele nem éri el a 300 ezret havonta, és megvannak. Haveromat meg a húgát az anyja egyedül nevelte jópár évigált.isk. tanári fizetésből, merf a férje (haverom apja) meghalt. Az még az árvaságival meg az özvegyivel (meg a bánat tudja mi jár még) együtt is elég karcsú, mert haver apja is egyszerű melós volt, nem hagyott rájuk szemtelen nagy vagyont. Jóformán a fél lakás meg egy szakadt Lada maradt utána. Szóval cirka 450-ből havonta nem kéne hogy gond legyen megoldani a dolgokat. Vagy gondolkoztál volna előre, és az új pároddal nem vállalni gyereket, tudván, hogy volt már akkor egy majd'20 éves lányod, aki a mai világ berendezkedése miatt igenis igényli még a támogatást.
2018. márc. 20. 14:23
 13/31 anonim ***** válasza:
25%

21 éves felnőtt vállalhat diákmunkát, vehet fel diákhitelt, kaphat ösztöndíjat az egyetemen, stb. Egyáltalán nem magánügy, hogy anyuka mennyit keres, a felnőtt gyerek iránti tartási kötelezettség ugyanis másképp oszlik el, mint a kiskorú esetében. Itt már nem játszik különösebben a természetbeni hozzájárulás, nem kell táppénzre menni a gyerek náthája miatt, se folyamatos felügyeletről gondoskodni, stb, stb. Azt pedig helyesen írták, hogy a kiskorú gyerek előnyt élvez, ő ugyanis semmiképp nem tud még gondoskodni magáról.

Fontos változás, hogy a kérésedre az egyetem köteles tájékoztatni téged arról, hogy a lányodnak van-e aktív hallgatói jogviszonya. A tartásdíj ugyanis csak addig jár, amíg (önhibájából történt) megszakítás nélkül folytatja a tanulmányait, de max 25 éves koráig.

2018. márc. 20. 14:30
 14/31 anonim ***** válasza:
48%
Sehol nem írta, hogy két kisgyereke lenne, de mindegy...
2018. márc. 20. 15:10
 15/31 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy meg 90e tartásdíj nem kicsit túlzás, a nettó minimálbér 91770....
2018. márc. 20. 15:14
 16/31 anonim ***** válasza:
39%

Mindenképpen keress egy normális ügyvédet.

A kiskorú gyermek tartása elsőbbséget élvez. Egyes járási bíróságoknál megnézik a gyerek órarendjét is, hogy belefér e az idejébe hogy dolgozzon. Ez a 90 ezer rokontartás gyanánt sok, pláne ha az anyja elég jó körülményekben él.

2018. márc. 20. 15:18
 17/31 anonim ***** válasza:
61%
Nekem egne a pofam, ha a majd' fel millat kereso apam nem akarna tamogatni, amig tanulok, persze a mellkasat azt veri buszken, hogy a nagy lanyom egyetemre jar. Amikor reggel 8-tol este 8-ig bent rohadok az egyetemen minden nap, es meg tanulnom is kell, alberletet, tandijat, rezsit, megelhetest, utazast fizetni, osztondijra nem vagyok jogosult, mert nem kapnak a varosunkban hatranyos helyzetes papirt, csak azok, akiknek milliomosok a szulei, stb... Soroljam? Ilyenkor kerul sokba a gyerek, nem amig kicsi. Az alberlet+rezsi 75 havonta, es igy is egy lepukkant lyukban lakok. Utazas 20 havonta. Gyogyszerem szinten 20. Kaja, tisztitoszerek, alapveto dolgok also hangon 40, mert etelallergiam is van, de ez akkor nagyon karcsu, hus meg valami tartalmasabb kaja heti 1x volt... Tandijam fel evente 200. Es akkor meg csak jarhatok az egyetemre, van hol laknom, meg nem halok meg. Mint emlitettem, dolgozni nem tudok, max ha rajovok, hogy lehet eletben maradni alvas nelkul. Osztondijat nem kapok, illetve de, osszesen havi NÉGYEZER forintot... Diakhitelt meg nyilvan nem veszek fel, csak ha nagyon nagy a gaz, mert ki a fene akarja adossaggal kezdeni az eletet, amit fizethet 30 eves koraig? 30 evesen hazat akarok, autot, meg gyereket. Nem azon matekozni, hogy hogy tudom kinyogni a diakhitelt. A gyerekvallalas nem 18 evre szol, hanem egy eletre.
2018. márc. 20. 15:57
 18/31 anonim ***** válasza:
64%
Mi van? Megszabadultál az első házasságodból született lányod felé a kötelezettségeidtől egy életre? Remek apuka lehetsz.
2018. márc. 20. 16:02
 19/31 anonim ***** válasza:
43%

"Kiskorú gyereket nevelünk."

Ha közös lenne, akkor nem így hivatkoznál rá. A saját felnőtt továbbtanuló lányodra sajnálod a pénzt, de ahhoz meg kellően balfék vagy, hogy más gyerekét neveld.

Gratulálok! (Iróniával, ha nem lenne egyértelmű.)

2018. márc. 20. 16:09
 20/31 anonim ***** válasza:
47%
"Exfeleségem jobb körülmények között él nálam és én kiskorú gyereket is nevelek. " Nem számít mennyit keres az exed, egyenlő mértéke vagytok kötelesek gondoskodni a gyereketekről- a gyerektartásra meg levehetik a fizetésed felét. Az megint lényegtelen hogy te mekkora fizetésre vállalsz be még egy gyereket, attól a másikat nem érheti hátrány az új gyerek javára. Nem hiszem hogy a bíróság változtatna. Mert ennyi erővel minden felelően apa az anyára háríthatna minden terhet, Mert csak.
2018. márc. 20. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!