Engednétek a 20 éves lányotokat elköltözni?
Természetesen van beleszólásod élete végéig, hiszen a lányod. Nme köteles megfogadni aszavad, de biztosan jobb, ha a te támogatásodat is bírja aköltözéshez. Talán szüksége is van rá.
Én 45 éves vagyok, de én is megbeszélem a szüleimmel, ha elköltözünk.
Az én lányom is húsz éves, ősztől egy elég távoli városban fog élni. Én ennek nagyon örülök, a mellett, hoyg természetesen izgulok érte.
Szerintem nagyon jól teszed, ha elnegeded, sőt biztatod! Próbálja ki magát!Épp itt az ideje, hogy próbálgassa az önállóságot, már amennyire a lehetőségek engedik. Ha megunják, bármikor hazaköltözhet. Én a gyerekeim szobáját fenntartom azért, míg meg nem házasodnak.
Menjen a leányzó! Ennél csak az lenne jobb, ha egy ideig egyedül élne, de most azt úgysem akarná. Más városba megy, vagy a közelbe?
Sokan külföldre is kimennek fél-egy -két évre, szerintem ez nagyon jó ebben a korban. Érezzék jól magukat!
Kedves Kérdező!
Nagyon hasonlít a felfogásod a szüleim felfogásához:-S
Nekem is van egy komoly kapcsolatom, ami 3 éve tart. Egyetem után szeretnék odaköltözni a páromhoz, amit a szüleim úgy fogadnak szemlödök-ráncolással, fejcsóválással és egy nagy "meglátjuk még azt" célzásokkal...Ez bennem csak ellenszenvet szül. A helyett, hogy örvendenének, hogy ilyen fiatalon, ilyen klassz kapcsolatom van és ennyire komolyan gondoljuk húzogatják a szemöldöküket. De mondok valamit: Annak ellenére, hogy szeretem őket, ha "nem engednek el" Majd elmegyek a beleszólásuk és engedélyük nélkül és akkor majd gondolkodhatnak, hogy mit rontottak el. Addig még van 2 év úgyhogy remélem addig még változnak, akkor én 21, majdnem 22 leszek.
Szóval ha engem kérdezel, inkább támogasd és mellette légy, mint ellene...mert különben a kapcsolatotok nem jó irányba fog fordulni!
El kell tudni engedni...tudod aki szeret, vissza fog jönni:)
Szióka
Mindenképpen engedném. Itt az ideje kirepülni a családi fészekből. Pláne ha jó helyre megy. Ha most nem engednéd, lehet, hogy otthon maradna, megszakadna a fiúval a kapcsolatuk, pont e miatt, aztán meg a következő partner nem lesz ilyen jó, vele elköltözik, (mert kora miatt már engeded) és lehet, hogy egy nagyon rossz élményben lesz része, ami egész életére rányomja a bélyegét.
Ha a feltételek jók, most kell engedni, hogy boldogan élje meg a különlétet.
(én egyébként 18 voltam amikor elmentem, és nagyon boldog voltam)
Üdv
ne tiltsd,mert ugy jársz mint anyámék...
19 voltam majdnem mikor leérettségiztem,egyetemre mentem,másfél óra volt otthonról bejárni,de nem tehettem mást,bejárósként nem tudtam dolgozni+nappali sulu,kezdő pénzem se volt...anyámék meg bár megtehették volna,nem finanszirozták az első hónapom,pedig mehetnékem volt...
kértem nagyiméktól,kerestem albérletet,dolgoztam suli mellett,kb 1 évig haza se mentem amiért ennyire ellenezték a dolgot...azt már csak utolag közöltem mikor párommal összeköltöztünk,nem volt kedvem meghallgatni a "túl korán" szöveget...
hagyd,had élje világát,de tudasd,hogy bármi baj van,haza mindig mehet (nekem nagyimék lettek a mentsvár,oda mehetek bármikor)
20 éves vagyok. Van egy (szintén 20 éves) barátnőm, aki tavaly nyár vége óta, szóval majdnem egy éve Németországban él a barátjával.
Interneten ismerkedtek össze 2 éve, majd egy nap a lány közölte a szüleivel, hogy kiutazik a német fiúhoz Berlinbe, látogatóba. A szülei persze borzasztóan izgultak, de úgy döntöttek, van már annyira érett a 18 éves lányuk, hogy elengedhetik. Kiutazott, rendben lezajlott a találkozó, barátnőm úgy jött haza, hogy ezentúl távkapcsolatba ugyan, de "járnak" a sráccal. A következő évben ő még 2-szer járt kint Németorszgban, a fiú pedig 4-szer utazott Magyarországra (ezalatt a családnál lakott, így ők is megismerhették egy kicsit). Teljesen belezúgtak egymásba. Tavaly tavasszal, érettségi előtt közölte barátnőm a szüleivel, hogy Németországban szeretne élni, tanulni, és a fiúnál szeretne lakni. A szülők természetesen ledöbbentek, de hosszas beszélgetések után megszületett a döntés: mehet. A fő érv az volt, hogy amúgyis sokan kimennek ennyi idősen külföldre tanulni, ott bárki összeszedhet bármilyen pasit, akkor sem tudják otthonról jobban kontrollálni, akkor meg...? Barátnőm leérettségizett, majd augusztus végén kiköltözött.
A srác 23 éves, dolgozik, jó állása van, nagy háza Berlin külvárosában. Barátnőm idén dolgozott, szeptembertől egyetemre jelentkezett Berlinben. Boldogok. A lány körülbelül 2-3 havonta jár haza, a családjával is nagyon jó a kapcsolata.
10 percre lakik a srác? Persze, hogy engedd el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!