Tényleg Nagyon nagy bűn követtem el? 12/L
9évesen elvettem anyámtól (kb.10 ezret,vagy többet)még nem tudtam felmérni a pénz értékét,iskola otthonos voltam és még gyógytesire is jártam,a suliban kaptam ebédet,de az nem volt elég,a pénzt amit elvettem tőle azt kajára-innivalóra-édességre költöttem el,a barátnőmmel együtt.Nagyon szánom-bánom a tettemet,bárcsak hamarabb gondolkodtam volna.Nem bírok a szemébe nézni,se a tükörbe.Gyűlölöm magamat-e miatt,be vallani nem merem,félek hogy kitagadna,én nagyon szeretem őt,és szívből meg bántam ezt a cselekedetemet!A barátnőmnek nincsen bűntudata,de nekem nagyon is az van!
Segítsetek,mit tegyek?
12/L
Zsebpénzből add neki vissza.
Amúgy meg mindenféleképpen valld be!
Emiatt biztos nem tagad ki se semmi...
Esetleg lecsesz. De mivel látja rajtad, hogy tényleg megbátad annyit fog mondani, hogy ejnye-bejnye legközelebb iylen ne legyen.
Hibát követtél el, mert anyukádtól kellett volna kérned, nem önkényesen elvenni. De haladás, hogy belátod, hogy rosszat tettél. Ilyenkor a következő lépés, hogy a szüleidnek is elmondod mit tettél. Hidd el, hogy értékelni fogják. Neked is jobb lesz ettől a lelkiismereted. :)
21/N
nem!
csak most írtam meg!
de köszönöm,kioktatást l,lecseszést nem kérek,abból van elég!
Szia!
Szerintem ha őszintén elmondod anyukádnak és azt is hogy rettentő bűntudatod van miatta, és elég nagy lecke volt ez neked, akkor meg fog bocsátani. Én 100 forintot vettem ki 1x anyu pénztárcájából a tudta nélkül, de 2-3 nap lelkiismeret furdalás után elmondtam neki. Hát nem volt tőle nagyon boldog, hogy megloptam, de megbocsátott érte. az volt az első és az utolsó eset , hogy a tudta nélkül belenyúltam a pénztárcájába....nekem volt példaértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!