A ti családotokban mi számít luxusnak?
Nálunk luxus a ruha, a cipő. Ha veszek egy könyvet, vagy ha elmegyünk moziba. Ha beülünk a környékbeli kínaiba, vagy melóban rendelek valahonnan ebédet.
De egyébként ez mindenhol más. Mi mindketten nagyon rossz körülmények közül származunk párommal.
Az én szememben minden luxus, ami rossz ár/érték arányú, és inkább az érzelmi érték miatt veszem meg, attól függetlenül, hogy simán kifizetem-e vagy valaminek a kárára tudom csak kifizetni.
Pl. vettem egy koncertjegyet a legjobb helyre 20 ezerért - egy este, luxus, de emlékezetes lesz és már egy fél évvel előtte is örülök neki:) Vagy nemrégiben vettem egy antikvár könyvet 4 ezerért. Lett volna példány 1000 forintért is, csak rosszabb állapotú: ugyanúgy olvasható lett volna az is, ezt viszont öröm kézbe venni. Luxus, de ezt egy életre veszem, többször is el akarom olvasni.
Nálam a takarítónő nem luxus, hanem teljesen normális dolog, de a márkás ruhák luxus, ezért nem is veszek.
Sok embernél pedig fordítva van. Megveszik a (szerintem) méregdrága cuccokat, de maguknak takarítanak. Kinek mi, nem szép dolog a másik pénztárcájában kutakodni. Mindenki arra költ, amire akar (tud).
"Ez csak egy kifejezés és legtöbbször köze nincs a luxushoz.
Azt jelenti, hogy valaki nem költ olyasmire amire nincs konkrétan szüksége a napi életvitelhez."
Gratulálok, ez az egy hozzászóló fogta fel a mondat értelmét.
Tök felesleges azt elemezni hogy kinek mi a luxus. Nem erről szól ez a mondat.
az en csaladomban csak kotelezo luxus van peldaul BKV berlet, havonta tiz ezer forint .
elelmiszer, hus, hal, gyumolcs .. szinten luxushoz kozelit.
kulfoldi utazas, markas ruha, takaritono... uristen, mikrol beszelunk Xd ez eszembe se jut a luxus szo hallatan.
nekem legnagyobb luxus az eletemben az autovezetes, a benzinkoltseg es az auto javitasa, szervizelese
ami nem luxus: kenyer, viz, futes, szamlak befizetese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!