Miért nem akarnak egyes férfiak anyagilag beszállni a gyereknevelésbe?
Hogy ha gyereket vállal egy házaspár, akkor az anya köteles a gyerek dolgait (ruhák, élelmiszer, gyógyszer, minden más) a GYES-ből finanszírozni, ők leadnak valamicske konyhapénzt (vagy azt se), és részükről letelt.
Nem kéne ugyanígy a férfinek is beszállni a költségekbe?
Sok ilyen történetet olvasni itt.
4: Szerintem a külön kassza elég tiszta dolog, a gyerek születésével kéne legyen egy 3. kassza... úgy látom, ez marad el, ez a probléma.
A dolog ott kezdődik, hogy pl. egy nő nem meri megmondani egy férfinak, akinél jó akar lenni, hogy barátom, van egy nyaralónk, gyere, szivesen látlak egy hétig, de az utazást és a kaját magadnak kell venni, a rezsi ajándék.
Hanem úgy gondolják, bunkóság ilyet mondani, mert ez túl kevés ajándék.
Pedig krvára nem!
Ugyanerre a meggyőződésre és kijelentésre van szükség a gyermek finanszírozásánál is, nem másra.
Pláne hogy a házasság jogilag vagyonközösség, tehát jogilag sem tehet olyat a férfi, hogy a bevételük egy részét kisajátítja. Tessék jogászhoz és gyámügyhöz fordulni!
16: "külön kasszàval is kirakhatnak az utcàra egy kofferral"
Hogyan?
Különkassza szemléletű ember nem költözik be a máséba, csak a sajátjába.
17-es. Az akkor nem közös kassza.
18-as ès ha kèt külön kasszàs összejön akkor hova költöznek?
Ha mondjuk mindkettőnek van egy egy lakàsa?
Ok tegyük fel beköltöznek a fèrfièba. A nőnek nem tetszik a konyha. Ki fizeti a felújìtàst?
Ne èrtsetek fèlre, nem akarok szőrszàlhasogató lenni. Próbàlom megèrteni ezt az èletmòdot. Nàlunk közös kassza van, első hònapban ez szàmomra felfoghatatlan volt így megkèrtem a pàrom legyen az én fizumnak egy kis resze csak az enyèm. Belement. Màra ez elmaradt, van egy kis dobozunk amiben a költhető pènzünk van, ha megtetszik valami szólunk egymàsnak neki "kivettem ennyit kellett erre". A fèrjem 2x annyit keres mint èn ìgy több jut nekem is. Ja igen az ő hàzàban élünk, de tavaj vettünk egy kis lakàst ami az èn nevemen van.
Ahogy 14-es írja: "a házasság jogilag vagyonközösség".
Ezzel mindent el is mondtunk!
Minden költség közös, tehát a gyerekkel kapcsolatos költségek is.
Megj.: ahol nincs annyi összhang, hogy a pénzköltésben nagyjából egyetértés legyen, azok ne éljenek együtt, pláne ne vállaljanak közös gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!