Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a meghalt völegén...

Hogyan tudom a meghalt völegényem nevére íratni a megszületendő gyermekünket?

Figyelt kérdés
Csak a völegényem halála után tudtam meg,hogy terhes vagyok akkor kb 6 vagy 7 hetes terhes voltam. Nem voltünk sem házasok sem bejelentett élettársi kapcsolatban. Mégis hogy tudnám elintézni hogy az ö nevére kerüljön a kibabánk. Azon goldolkodtam hogy felveszem a vezetéknevét igy a gyermekem is azt kapja. A másik próblémám az apa személye hogyan tudna a párom nyilatkozatott tenni hogy az ő gyermekét hordom mikor már meghalt. Teljesen megkergülök ezektől a törvényektől. Mit csináljak?
2018. febr. 1. 12:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%
A jog a lényeg. Igen is kapjon örökséget, árva ellátást stb. Nem foszthatod meg a gyermeked(NEM magadat) attól ami jár neki.Ezt majd amúgy is elmondják a gyámügyön. A neve tök mindegy, mit számít. Alapban is kaphatná a Te vezeték neved, ez csak egy berögözött szokás, hogy az Apa vezetéknevét kapja, kaphatja ugyan úgy az anyáét is.
2018. febr. 2. 12:32
 22/25 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, őszinte részvétem!Elsírtam magam a kérdéstől és sok erőt és sikert Nektek!
2018. febr. 2. 12:52
 23/25 anonim ***** válasza:
66%
Hagyjátok már az árva ellátással, az se biztos, hogy járna neki, annak megvannak ám a feltételei -x idejű munkaviszony, együttélés, stb. Neki nem is az a lényeg, hanem a gyerek neve meg az apasag
2018. febr. 2. 12:55
 24/25 anonim ***** válasza:
55%
Ugyanezt akartam írni, amit az utolsó válaszoló. Most már mindenki csak az árvaellátáson lovagol, sőt, eljutottunk odáig, hogy kizárólag ez a lényeg, "a neve tök mindegy, mit számít", ahogy feljebb valaki írta. Oké, hogy adtatok tanácsokat egyéb témákban is, de azért a kérdés mégis csak az elnevezésről szól. Fogadjuk már el, hogy a kérdezőnek egyelőre az a legfontosabb, hogy a születendő közös gyerekük megkaphassa a vőlegénye vezetéknevét!
2018. febr. 2. 13:11
 25/25 anonim ***** válasza:
82%
Nem feltétel az együttélés, és méltányossági alapon is megadják, de mindegy, most tényleg nem ez a fő problémája a kérdezőnek.:-) Ugyanakkor a gyereknevelés hosszútávú projekt, megértem, hogy most a gyász dominál, de előbb-utóbb gondolni kell a piszkos anyagiakra is. Amikor a gyerekeimnek intéztem, hónapokig alig éltem, nem bírtam felfogni, hogy ilyen fiatalon elvesztettem az apjukat, de az ő érdekükben teljesen hideg fejjel tudtam intézkedni. Ott csak az volt a fontos, hogy nekik minden meglegyen, amit kaphatnak, mert sose lehet tudni, hogy mikor mi történik, és már csak én vagyok nekik, ki tudja, meddig. De tudom, nehéz ezt kívülállónak megérteni, utólag én se értem, hogy voltam képes rá.
2018. febr. 2. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!