Ti hogyan döntenétek?
Hát ez egy kicsit hosszú. (Lehet,hogy nem megfelelő a kategória!)
Szóval az a helyzet, hogy apukám Dániában dolgozik, és szinte ott is él... Már lassan 8 éve. Tervünk, hogy befejezzük itthon az álralánost, tesóm és én, és kimegyünk hozzá. 8 éve németet tanulunk, nekem jobban megy, tesómnak kevésbé. Apu most itthon van, és voltak vendégségbe anyuval apának az egyik régi kollegájánál. Ő Németországban ugyanazt dolgozik, mint apu Dániában. Apa már elég jól beszél
dánul, ezért ragaszkodik az országhoz, de szerintünk Németország nyerőbb lenne, movel anyu, tesóm, és én is beszélünk németül. A dán sem olyan nehéz, de azért inkább a német... Igazából így nem is tudom mit szeretnék ezzel kérdezni... csak jó így leírni.....
Leírnátok nekem a véleményeteket?
Németországban mennyire lehet megélni?
Melyik lenne a jobb döntés?
Írhat olyan is, aki esetleg No.-ban él és vannak tapasztalatai...
Nagy köszönöm előre is!
Ja, és B.Ú.É.K! :)
Apukádnak Dániában van munkája, ott a 8 év alatt már sok mindent kitapasztalt, a nyelvet is beszéli.
Akkor miért kéne Németországba menni a bizonytalanra?
Legalább megtanulsz dánul is :)
Hát, hogy te és a tesód németül beszéltek, az nem olyan fontos, tekintve nem nektek kell eltartani a családot.
Apukád jól tud dánul, 8 éve van stabil munkahelye.
Ezzel szemben, anyukád mennyit beszél németül, nem tudjuk, de munkahelye nincs.
Vagyis ott lenne két munkanélküli 2 gyerekkel, míg Dániában legalább az egyiknek van már régóta ott munkahelye.
Szóval én DÁniát választanám. Majd később, ha akarsz tanulhatsz egyetemen máshol vagy mehetsz dolgozni.
Anyunak viszont itthon van munkahelye.
Németországban pedig ott dolgozna, ahol a kolegája.
Semmi pénzért nem költöznék Németországba.
Én Dániába mennék:)
#5 ja, mert Dániában nincsenek mi? :DDDDD Geez. Pont arról híresek a Dánok, hogy önként befogadtak tonnaszámra migránsokat. Trust me, aalborg-i vagyok (ellenben nagyon szépen be lettek integrálva, s olyan a dán nyelvtudásuk, hogy nem kicsit irigylem őket...; szóval nem kell hinni Lokálnak, nincs mitől félni itt).
De Dánia sokkal élhetőbb, mint Németország. Kérhető ingyenes nyelvoktatás is 2 évig ha jól emlékszem, s a nyelv is 'primitív'. Ha tudsz németül, simán át tudsz állni dánra (kivéve a kiejtés, de azt ők se tudják, hogy kell :D)
De fizu talán jobb, megélhetés nem igen drágább, és borzalmasan jó a szociális rendszer. Következő 5 évben tuti, hogy semmi pénzért nem váltanék másik országra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!