Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért zavarja a szüleimet meg...

Miért zavarja a szüleimet meg a tesómat, hogy én zokni nélkül vagyok odahaza a lakásban?

Figyelt kérdés

Én otthon mezítláb szeretek lenni télen is, nekem ez a kényelmes. Mégis állandóan oltogatnak a szüleim is meg a tesóm is, hogy "miért vagy mezítláb, miért nincs rajtad zokni????" Állandóan ezt kell hallgatnom. Ez végülis miért baj nekik? És mit mondjak, hogy hagyják abba a beszólogatást? Én nem fázom így télen sem, sosem vagyok megfázva sem akkor ez nekik miért olyan világkatasztrófa? Miért nem lehet rám hagyni? Mit csináljak?

16/F

2017. dec. 23. 15:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#19 "Mosdatlan lábbal járkálnak a szőnyegen, vagy mosdatlan testtel heverésznek a kanapén, a fotelben"

XDDD

én vagyok a lakásomért

tehát még fürödjek is meg, mielőtt lefekszem a kanapéra

burkold be nejlonnal :D, nehogy összekoszolják a drága kanapét! sőt mindent csomagolj be, a billentyűzetet is, mert látod, ahogy gépeltél, összefogdostad a kezeddel (gépelés előtt kezet kell mosni, mert piszkos lesz a billentyűzet) remélem a lakásban is túlnyomás van, nehogy bekerüljön kívülről valami, por, pollen, baktérium, stb

2018. jún. 7. 14:59
 22/24 anonim ***** válasza:

"tehát még fürödjek is meg, mielőtt lefekszem a kanapéra"

Persze!

Én elsősorban nem a lakás miatt, hanem saját magam miatt vagyok olyan igényes, hogy nem varacskos disznót játszok otthon, bent a házban. És ha úgy érkezem haza, vagy a kerti munkák miatt úgy megyek be a házba, hogy nem érzem tisztának magamat, akkor vagyok olyan igényes, hogy megfürdök. Inkább megfürdök, mintsem széthorjam a kerti koszt az egész lakásban. Elsősorban magamat és a feleségemet kímélem. Megfürdeni 5 perc. A széthordott koszt meg összetakarítani sokkal hosszabb idő.

És a baktériumoktól sem félek. Több mint egy kiló működik bennem, a bélrendszeremben. Ez biztosítja az immunrendszerem kóser működését. Én nem hypóval mosok fel, hanem kézi mosogatószerrel. Én nem steril padozatot akarok, hanem tisztát és esztétikusat.

És valóban az étkezőből való szétrajzás előtt mindenki kezet mos, hogy ne kajás-dzsuvás kézzel taperolja a billentyűzetet - mert a zsuvát a billeytyűzeten nem tartjuk esztétikusnak. De ez igény-szint kérdése. Aki szeret szagló kanapéban henteregni, meg dzsuvától ragadó billentyűzeten dolgozni, az tegye - semmi probléma.

Csak utána itt nyávog, hogy mivel illatosítson, meg hogy takarítson, mert nem győzi, és büdös a lakás.

Jóval egyszerűbb egy lakást tisztán és kultúrált körülmények közt tartani, ha a családtagok fegyelmezettek, és tisztán rajzanak szét a házban. Ha mindenki izzadtan és koszosan oda mehetne és azt csinálhatna amit akar, akkor a feleségemből csinálnék cselédet, akinek rendszeresen kellene a széthordott koszt takarítani mások után.

Na ilyet nem játszunk. Mindenki vigyázzon a rendre és a tisztaságra. És a gyerekek barátai és barátnői bármikor jöhessenek. Én meg tanár vagyok, nekem is a tanítványaim, vagy a szüleik bármikor betoppanhassanak, ne kelljen már külön takarítással készülni arra, hogy jön valaki. Mindenki vigyázzon a rendre és a tisztaságra és becsülje meg azt. És nem kell évente festetni, meg kétévente új kárpitos bútorokat venni, mert lelaktuk és összekoszoltunk minden létezőt csak azért, mert a személyi higiénét kicsit elhanyagoltuk.

A mi kultúránkban már 2000 évvel ezelőtt is divat volt hogy a házba belépőt úgy fogadtuk, hogy lemoshassa magáról az út porát. Csak ezt a kicsit igénytelen kommunizmus alatt egyesek elfelejtették...

2018. jún. 8. 10:33
 23/24 anonim ***** válasza:
Nahát a mi lakásunk nem büdös, pedig nem fürdök mielőtt leülök a kanapéra. A kanapé van értem, nem fordítva-
2018. jún. 8. 12:20
 24/24 anonim ***** válasza:

#22 és még férfi is vagy? azt hittem csak nő van ilyen

tanár + "a mi kultúránkban"

hagy ne mondjak erre inkább semmit

2018. jún. 8. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!