Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának joga van terorizál...

Egy anyának joga van terorizálni a gyerekét? Aki mindig segit neki.

Figyelt kérdés

2 szintes lakásban lakunk,mi a pince részbe,külön kaja,fözés,stb.Rezsibe leadunk 20 ezret havonta,mellette ha javitani,felújitani való van azt is megcsinálja a fia.Mégis csesztett minket,mert nincs pénze,saját magát veri adóságba.És rajtunk veri le.Hogy lehet ezt megoldani?Addig vagyunk jók mig kell neki valami.Ha nekünk kell segítség nem kapunk.Oldjuk meg.Ha nem segítünk akkor az a válasz el lehet költözni,de sajnos nem állunk úgy,hogy lakást vegyünk vagy béreljünk.Nem sokára megszületik a kislányunk.És nem veszi ezt sem figyelembe.

Ja a lényeg csak azért viselkedik igy,mert nem érettségizett,és diplomás a fia.Másik fiát meg mindenben segítí,aki leszarja magyarán az anyját,hogy van-e gondja.

Ha tudtok adjatok tanácsot.Köszönöm.

2010. jún. 3. 06:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Mindíg azzal van probléma aki ott lakik, hiszen a másikkal nem is tud összeveszni.

De azért gondoldmár meg. 20 000 forintért laktok ott, az a rezsire sem elég. Most ugyan nem értem, hogy a tanul a férjed vagy már diplomás,mert egyszer ezt írod, egyszer azt, de gyereket vártok a semmire. se lakás, se munka. Az pedig, hogy a másiknak mennyit ad nem a te dolgod. Nem azt mondom,hogy igaza van az anyósodnak, de ti is meggondolhatnátok, hogy mit csináltok.

2010. jún. 3. 09:03
 12/27 anonim ***** válasza:

Itt főleg azon van a hangsúly ha jól érzem, hogy az anya különbséget tesz 2 gyereke között.

Nekem úgy tűnik, a piacon nem olyan jó pletykatéma az egyik gyerek mint a másik emiatt, aki kevésbé menően hangzik avval élőben is bunkó.

Nem vállalnék be gyereket, de egy minimálisan is normális nagymamajelöltnek ez az egyik legnagyobb öröme kéne, hogy legyen, hogy unokája születik aki közel is lesz hozzá.

2010. jún. 3. 09:05
 13/27 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék hozzá hogy 19éves voltam amikor terhes lettem.....leérettségiztem és van egy szakmám is!!20éves vagyok van egy 6hónapos kisfiam a párommal albérletben lakunk és csak ő dolgozik tehát egy fizetésből élünk!!És nem anyámat boldogítjuk hanem igenis a saját lábunkra álltunk!!És anyumnak volt egy nagyon jó mondása!!Vagy tanulunk vagy dolgozunk mert ő nem tud eltartani egy olyan gyereket aki semmit nem csinál!!Mindent meg lehet oldani csak akarni kell!!Nekünk sem segít senki de el sem várhatjuk hogy segítsenek!!Nem az ő kötelességük!!Felnőttek vagyunk akkor viselkedjünk is úgy!!A szülőktől külön éljük a saját életünket!!
2010. jún. 3. 09:07
 14/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Te azt várod el tőlünk, hogy azt írjuk milyen csúnya, gonosz anyósod van.

De bizonyára a te párodnak is biztosította volna az anyja az egyetemet és a költségeit állta volna, ezt ne sajnáld a testvérétől, természetes , hogy őt segíti. Azt hittem már dolgozik a testvére is , ezért vagy felháborodva. nektek annyit segít hogy nála lakhattok, ez is óriási dolog.

Lehetséges, hogy úgy gondolta anyósod, hogy majd idősebb korára egyedül, nyugalomban fog lakni. Vannak ilyen emberek, a párom szülei is ilyenek. Igazuk van végülis, felnevelték tisztességesen a gyerekeiket, aztán jönnek néha unokázni, de egyébként el vannak maguknak.

Mi is édesanyámnál lakunk, de azért mert ő kért meg , hogy ha lehet költözzünk ide, mert egyedül nem tudja fenntartani a lakást.Mivel mi 3an vagyunk, ő egyedül így arányosan fizetjük a rezsit, soha nem volt vitánk belőle.

ne a hibát keresd anyósodban, hanem kicsit nézd az ő szemszögéből is a dolgot.

2010. jún. 3. 09:08
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm aki megért és meg védd,mert úgy látom egyesek nem értik amit leírtam.Szerettünk volna már gyereket,de később.Ha arra várnánk,hogy minden meglegyen,akkor lehet sose szülnék.Nem mindenki olyan szerencsés,hogy jól él.Nem vágyunk nagyra,csak megéljünk.És nem lehet mindenki diplomás,akkor ki csinálná meg a fizikai munkákat?!Én azt nem értem,hogy mért kell egy dolgozó,jószivű,segítőkész embert lenézni,és kikésziteni idegileg?Főleg a saját anyja.
2010. jún. 3. 09:11
 16/27 A kérdező kommentje:
A párom akinek 3 szakmunkás végzettsége van,a testvére aki diplomája lesz.Nem értem komolyan én nem szidom az anyóst,csak nem értem mért bánik így velünk,mikor mi segitjuk és azért mert ott lakunk.Éppen ezért,mert tudjuk nincs ingyen semmi,nagyon is tisztában vagyunk vele.De azért mindennek van határa.Nem?Ne várja már el azért,mert helyett add a házában,hogy mindent oda kell adnunk neki.Látom nem értitek!
2010. jún. 3. 09:20
 17/27 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó, hogy nem értünk meg, egyszerűen nem értünk egyet veled.

Nem arról van szó, hogy mindenki diplomás legyen és addig várjatok a gyerekkel amíg 3 szintes házatok lesz, de nem haragudj arra amitek most van felelőtlenség gyereket szülni.

Igenis az anyósod nyakán éltek (a 20 ezer és a segítés messze nem mondható bérleti díjnak és rezsinek)

Az pedig természetes, hogy az anyósod támogatja azt aki tanul. Minden bizonnyaltámogatta volna a férjedet is, ha úgy dönt. De ő nem akart tanulni, dolgozna, sőt megházasodott,sőt gyereket vállalt. Akkor pedig már gondoskodnia kéne magáról.

2010. jún. 3. 09:22
 18/27 anonim ***** válasza:

Számold már ki mennyi pénzt ad nektek az anyósod minden hónapban. Csak a rezsitek biztos 40-50 ezer forint havonta. És ha ti nem laknátok ott kiadhatná a területet.

másik 50 ezerért. és ti fizettek huszat. Kaptok minden hónapban 50-70 ezer forintot.

2010. jún. 3. 09:24
 19/27 anonim ***** válasza:

szerintem lehet h az anyos szeretne ha elmennetek, vagy kulon allo eletetek legyen. nem tudom. Megis az o haza es alkalmazkodni kell hozza. lehet h mas a ritmusa mint a tieteke. 20ezer az tenyleg nem eleg meg a rezsire sem. avval nem ertek egyet h albi dijat fizessetek a mamanak mert az olyan h a sajat gyerekebol uzletet csinalna, de azt elvarhatja h a rezsi reszt maximalisan fizessetek amire 20ezer nem elegendo.

avval is egyet ertek h igy nagy felelotlenseg egy babat bevallalni. arrol a gyerekrol gondoskodni kell, nem eleg csak szeretgetni, hanem biztositani kell neki egy BIZTOSAT. egyenlore a ti eletetek is bizonytalan... lehet h a mama ezt latja es csak igy nyilvanitja ki nem tetszeset ahelyett h megmondana egyenesbe. lehet h fel h a nayakara csinaltatok a gyereket. nem jelenti azt h nem orul csak fel h a gyerek is az o gondja lesz. Azert tisztaban vagy mennyibe kerulnek a babacuccok???? pelenka, tapszer (nem biztos h lesz tejed), kiegeszitok, bababutorok, ruhacskak. Nem olcso befektetes egy gyerek.

9.5 hos kislany anyukaja

2010. jún. 3. 09:53
 20/27 anonim ***** válasza:
Ti is mind anyósok vagytok vagy mi? Pontozzatok le,akkor is leírom! Még jó,h a saját anyja nem kér bérleti díjat! Ráadásul valamilyen szinten az ővé is a ház,legalábbis normáliséknál úgy van,h ami az enyém az a gyerekemé is. És ez nem 18évig szól! Az ilyen irígy,önző embereknek minek gyerek? És ha mindenki megvárná az "amíg jobb anyagiakkal rendelkezünk"-öt,már kihalt volna a magyarság! Azt nem értem,h ha nem tudtok normális tanácsot adni,minek írtok? Nincs kit otthon b.szogatni?
2010. jún. 3. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!