Egy anyának joga van terorizálni a gyerekét? Aki mindig segit neki.
2 szintes lakásban lakunk,mi a pince részbe,külön kaja,fözés,stb.Rezsibe leadunk 20 ezret havonta,mellette ha javitani,felújitani való van azt is megcsinálja a fia.Mégis csesztett minket,mert nincs pénze,saját magát veri adóságba.És rajtunk veri le.Hogy lehet ezt megoldani?Addig vagyunk jók mig kell neki valami.Ha nekünk kell segítség nem kapunk.Oldjuk meg.Ha nem segítünk akkor az a válasz el lehet költözni,de sajnos nem állunk úgy,hogy lakást vegyünk vagy béreljünk.Nem sokára megszületik a kislányunk.És nem veszi ezt sem figyelembe.
Ja a lényeg csak azért viselkedik igy,mert nem érettségizett,és diplomás a fia.Másik fiát meg mindenben segítí,aki leszarja magyarán az anyját,hogy van-e gondja.
Ha tudtok adjatok tanácsot.Köszönöm.
Szerintem nincs más megoldás, mint elköltözni vagy csöndben maradni.
Olyan nincs, hogy nem "nem állunk úgy,hogy lakást vegyünk vagy béreljünk": sok más fiatal (és idösebb) embernek nincs más lehetösége, mint az albérlet. Ha a szülönél laktik havi 20000!!!!!!!! Ft-ért, akkor legyetek csöndben és örüljetek, hogy megengedi, hogy nála lakjatok és majdnem ingyen használjátok a lakását. Milyen segitséget vártok még?!?!??
A másik, hogy ha ennyire nincs pénzetek, akkor minek szülsz gyereket, MIELÖTT egyenesbe jönnétek? A normális sorrend az, hogy ELÖSZÖR elköltözni a szülötöl, rendes lakást keresni, megfelelö munkával valamennyi pénzt összespórolni és CSAK UTÁNA gyereket vállalni.
A hiba az összeköltözésben rejlik...:-S
tudod "anyóstól olyan messze kell költözni, hogy ne tudjon átmenni házi papucsban"
Mivel ezt nem tudjátok megvalósítani, muszáj nyeljetek...
habár én inkább dupla melóért albérletet fizetnék, ha ennyire megkeserítenék az életemet:-S
ma 08:42-es: egy anyának ADDIG kötelessége segiteni a gyereket, amig az nem tud egyedül megélni. Nehogy már egy felnött gyereket az anyának kelljen eltartania, ez a kötelesség CSAK addig tart, amig a gyerek tanul. Ha lusta tanulni meg nem akar dolgozni, akkor ne a szülö kötelesége legyen már egy naplopót eltartani!!! Ez tipikusan egy élösködö magatartás.
DE HA A GYEREK elvárja a szülötöl, hogy eltartsa, akkor a szülö ugyanennyi joggal elvárhatja, hogy a gyerek alkalmazkodjon hozzá és segitsen otthon, csinálja meg amit csak lehet, és FÖKÉNT ne szüljön még gyereket is a szülö nyakára.
Kötelessége segíteni a lakhatásban alatt azt értettem, hogy anyagilag segíteni az elköltözést nagyobb összeggel, vagy ingatlannal, ha ezt nem tudja kivitelezni akkor lelkiekben még nagyobb támaszt kell nyújtania, de ez az apára ugyanúgy igaz.
Én nem vállalnék be gyereket, a helyében, azt nem értem miért kellett ilyen bizonytalan helyzet mellett.
Miről beszélsz? Nem tartattják el magukat, mivel fizetik a rezsit és sok dolgot megcsinálnak a ház körül! Ez nem eltartás! Ha meg egy szülő úgy érzi,hogy "a nyakára szüli a gyereket",akkor az egy önző disznó! Nem jókedvükből költöztek haza!
kérdező: Valahogy bekkeljétek ki az időt,míg nem tudtok elköltözni! Lehet meg kéne próbálni,h minden költséget elfeleztek,hátha úgy jobb lesz anyósnak. Sajnos egy szintig muszáj alkalmazkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!