Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki külföldön él, szintén...

Aki külföldön él, szintén hiányzik neki?

Figyelt kérdés

Arra a tipikus családi összejövetelre gondolok, barátokkal. Annyira rossz látni a képeken, amikor a család, barátokka 20-30 fő együtt vannak otthon.

Úgy hiányzik ez a közösség. És itt nem tudom megteremteni.

Csak ezért hazaköltözzem?

2017. dec. 17. 22:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy hiányzik de utána amikor látogatóba vagyok kb 1 hét után már mehetnékem van vissza külföldre. Már inkább úgy érzem magam mint egy turista hiszen attól még hogy én látogatok, a rokonok meg az ismerősök ugyanúgy járnak dolgozni élik az életüket. A másik pedig az hogy én nem tudok jövőt elképzelni magamnak Magyarországon. Persze hirtelen felindulásból már sokszor volt olyan hogy jaj most vissza költözök de utána beugrik a logika hogy nincsenek olyan kapcsolataim meg olyan magyar vegzettségeim amikkel tudnám ugyanazt a munkát csinálni és ugyanazt a pénzt kapni mint Magyarországon. Most már kinti barátaim párom is van. Persze amég az embernek nagyon nincsenek kapcsolatai addig nem illeszkedik be teljesen. Esetleg látogass többet haza hogy ha ennyire honvágyad van és alakuljon ki benned egy jövő kép hogy mikor kéne vissza menni hogy ha tényleg ez a vágyad.
2017. dec. 18. 09:20
 22/31 anonim ***** válasza:
*ugyanazt a pénzt kapni mint külföldön
2017. dec. 18. 09:21
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs nagy családom igy nincsenek konkrét emberek akik hiányoznak, viszont ezt a nagycsaládos összeröffenést, amikor mindenki szeret mindenkit és mindenki nagyon boldog, azt mindig is hiányoltam, mivel sosem volt benne részem.
2017. dec. 18. 09:45
 24/31 A kérdező kommentje:

Tudom, rosszul fogalmaztam.

Nem, Magyarország nem hiányzik, mint olyan. Viszont a csalàd ugye ott él.

Főleg így az ünnepek közeledtével az emberben előjönnek az emlékek.

Tehát ilyenkor úgy érzem, hogy most összepakolok és húzok haza, semmissé téve az elmúlt x évet. De tudjuk nem lehet.

2017. dec. 18. 10:27
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Az ido es a tavolsag mindent megszepit
2017. dec. 18. 10:40
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

A családom nem hiányzik, nem véletlenül szakítottam meg velük minden kapcsolatot több mint egy évtizede. A baráti társaságom viszont hiányzik, a régi csapatunk háromnegyede külföldön van (engem beleértve, de mindenki más országban/városban kötött ki végül).

Ezt orvosoljuk évente egy közös, nagy társaságos, egy hetes nyaralással, ill. próbáljuk összehangolni a Magyarországra látogatásokat is. Egyébként pedig külön-külön találkozunk évente pár alkalommal - van, akivel minden hónapban sikerül, van, akivel évente kétszer. Örülnék, ha többet látnám őket, de hát ilyen az élet, ezt is megbecsülöm, ami most van, lehetne sokkal rosszabb :)

2017. dec. 18. 11:16
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hiányzik a család. De tudom, ha visszaköltöznék állandóan csak vita lenne plusz nem tudnám magamat egyedül fenntartani, szóval bármennyire is hiányoznak magamra kell koncentrálnom. Az életemet élni. Évente 1-2x haza látogatok, nah az olyan kínkeserves, semmi sem jó nekem, már első nap vissza akarok menni. Szóval csak egy hatalmas szenvedés lenne az otthonlét.
2017. dec. 18. 12:46
 28/31 anonim ***** válasza:
66%
Ha olyan hude jól megy ott kint meg úgy hiányoznak a többiek, akkor igazán kiüthettél volna 1 hét szabit karácsonyra...
2017. dec. 18. 14:52
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Neked pedig Kalap Úr a legjobbakat! 😊

2017. dec. 18. 19:03
 30/31 anonim ***** válasza:
79%

Persze hogy hiányzik. Egyetemre jöttem ki, kegyetlen nehéz 19 évesen egyedül élni egy országban ahol a hivatalos nyelvet írásban megértem ugyan, de szóban alig, ezer kilométerre a barátaimtól, a szerelmemtől és a családomtól.

De nem kibírhatatlan.

Szerzek szépen lassan itt is barátokat, tanulom a nyelvet, megteremtem ami hiányzik.

Szünetekben haza tudok utazni, és ha te annyiszor nem is mint én, évente egyszer-kétszer biztos el tudsz szabadulni egy hétre. Egyeztessetek a barátaiddal, családoddal akkorra találkozót. A karácsonyi szünetemnek szinte minden napja be van már táblázva, annyi emberrel kell találkoznom, akiket 4 hónapja nem láttam.

És mindig arra gondolok, hogy hiába jönnék haza, nem lenne ugyanolyan. A szüleim elfogadták hogy külön élek, átrendezkedtek arra hogy már csak vendégségbe járok haza tulajdonképpen. Ha most vissza is tudnék menni, előbb-utóbb úgyis el kéne költöznöm otthonról, mert egy bizonyos kor fölött nem normális otthon lakni. A barátaim szétszéledtek ezer különböző helyre, Angliába, Németországba, különböző pesti egyetemekre, ott új barátaik is vannak, mindenkinek összevissza vannak órái, vizsgái és szünetei, a teljes csapat ugyanannyit tudna együtt lenni ha hazamennék.

És ha van értelme annak amiért kimentél, egyetem vagy olyan munka amit tényleg szeretsz, nem csak mosogatás valami ótvar helyen, akkor megéri kint maradni.

2017. dec. 18. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!