Aki külföldön él, szintén hiányzik neki?
Arra a tipikus családi összejövetelre gondolok, barátokkal. Annyira rossz látni a képeken, amikor a család, barátokka 20-30 fő együtt vannak otthon.
Úgy hiányzik ez a közösség. És itt nem tudom megteremteni.
Csak ezért hazaköltözzem?
Tudom, rosszul fogalmaztam.
Nem, Magyarország nem hiányzik, mint olyan. Viszont a csalàd ugye ott él.
Főleg így az ünnepek közeledtével az emberben előjönnek az emlékek.
Tehát ilyenkor úgy érzem, hogy most összepakolok és húzok haza, semmissé téve az elmúlt x évet. De tudjuk nem lehet.
A családom nem hiányzik, nem véletlenül szakítottam meg velük minden kapcsolatot több mint egy évtizede. A baráti társaságom viszont hiányzik, a régi csapatunk háromnegyede külföldön van (engem beleértve, de mindenki más országban/városban kötött ki végül).
Ezt orvosoljuk évente egy közös, nagy társaságos, egy hetes nyaralással, ill. próbáljuk összehangolni a Magyarországra látogatásokat is. Egyébként pedig külön-külön találkozunk évente pár alkalommal - van, akivel minden hónapban sikerül, van, akivel évente kétszer. Örülnék, ha többet látnám őket, de hát ilyen az élet, ezt is megbecsülöm, ami most van, lehetne sokkal rosszabb :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Neked pedig Kalap Úr a legjobbakat! 😊
Persze hogy hiányzik. Egyetemre jöttem ki, kegyetlen nehéz 19 évesen egyedül élni egy országban ahol a hivatalos nyelvet írásban megértem ugyan, de szóban alig, ezer kilométerre a barátaimtól, a szerelmemtől és a családomtól.
De nem kibírhatatlan.
Szerzek szépen lassan itt is barátokat, tanulom a nyelvet, megteremtem ami hiányzik.
Szünetekben haza tudok utazni, és ha te annyiszor nem is mint én, évente egyszer-kétszer biztos el tudsz szabadulni egy hétre. Egyeztessetek a barátaiddal, családoddal akkorra találkozót. A karácsonyi szünetemnek szinte minden napja be van már táblázva, annyi emberrel kell találkoznom, akiket 4 hónapja nem láttam.
És mindig arra gondolok, hogy hiába jönnék haza, nem lenne ugyanolyan. A szüleim elfogadták hogy külön élek, átrendezkedtek arra hogy már csak vendégségbe járok haza tulajdonképpen. Ha most vissza is tudnék menni, előbb-utóbb úgyis el kéne költöznöm otthonról, mert egy bizonyos kor fölött nem normális otthon lakni. A barátaim szétszéledtek ezer különböző helyre, Angliába, Németországba, különböző pesti egyetemekre, ott új barátaik is vannak, mindenkinek összevissza vannak órái, vizsgái és szünetei, a teljes csapat ugyanannyit tudna együtt lenni ha hazamennék.
És ha van értelme annak amiért kimentél, egyetem vagy olyan munka amit tényleg szeretsz, nem csak mosogatás valami ótvar helyen, akkor megéri kint maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!