Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki külföldön él, szintén...

Aki külföldön él, szintén hiányzik neki?

Figyelt kérdés

Arra a tipikus családi összejövetelre gondolok, barátokkal. Annyira rossz látni a képeken, amikor a család, barátokka 20-30 fő együtt vannak otthon.

Úgy hiányzik ez a közösség. És itt nem tudom megteremteni.

Csak ezért hazaköltözzem?

2017. dec. 17. 22:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
69%

Amit képeken látsz, olyan nem igazán van a valóságban, emellett az ilyen nagycsoportos összejövetelek általában veszekedéssel telnek (olvass utána akár itt is a karácsony/húsvét témakörben)

Ami meg nem képes máshol barátokat találani, az MO-on sem fog - márcsak azért is, mert a régebbiek elmúlnak, ahogy az emberek idösebbek lesznek és változnak.

Emiatt visszaköltözni igencsak buta dolog, kivéve, ha külföldön mosogatsz vagy hasonló munkát végzel, amiért se pénzt nem igazán kapsz, se nem érzeed, hoyg bármi értelmeset csinálnál - ezt MO-on is megteheted, de hidd el, ott sem lesz tbb avgy jobb társaságod.

2017. dec. 18. 07:32
 12/31 anonim ***** válasza:
84%

Nekem kicsi a családom, tágabb rokoni körömmel nem is állunk szóba.

Ha rosszul érezném magam minden kép után, amit valaki feltölt az Instagramra vagy a Facebookra, akkor meg is érdemlem, hogy depressziós legyek. Ha benned emiatt felmerül a hazaköltözés, akkor tedd azt, nem vagyunk egyformák.

2017. dec. 18. 07:56
 13/31 anonim ***** válasza:
17%
Aki lecseréli a csaladját és barátait pénzre (sokan közülük ráadásul mosogatónak meg csicskának mennek ki), meg is érdemlik.
2017. dec. 18. 07:59
 14/31 anonim ***** válasza:
69%
A hátam közepére se kívánom a családi összejöveteleket.
2017. dec. 18. 08:00
 15/31 anonim ***** válasza:
96%

EMiatt felesleges hazaköltöznöd.

Az ilyen nagy családi összejövetelek általában évente 1-2x vannak. Nálunk legalább is. Azokra meg el tudsz jönni, ha akarsz.

2017. dec. 18. 08:06
 16/31 anonim ***** válasza:
44%

Amúgy nekem elég sok ismerősöm ment ki és közülük van jópár aki hiányolja a csaladot és barátokat de nem tudok átérezni, hiszen senki nem tart pisztolyt a fejükhöz hogy költözzenek ki.

Aki olyan, hogy itthon nem talál munkát, csak kint tud szobalánykodni, azzal baj van. Ismeretségi köröm nagy része teljesen jól keres itthon és boldog családban él, aki kiment, az bérel egy kis londoni garzont és írogat hogy de hiányzunk és jaj de fáradt mert 12 órázik gyárban, másik meg pubban felszolgál ugyanennyit, stb....

Van ismerős persze aki jó munkát kapott kint és még családot is alapított, de valljuk be ritka.

Aki meg azt tartja istencsászárságnak hogy itt hagyta Magyarországot, ne legyen olyan büszke magára, a külföldiek zömének szemében csak egy kitelepült keleti senki marad aki azért ment ki hogy nekik csicskuljon. Sajnos komolyan! 1-2 kint talált haverral jól ki lehet jönni, de aki Janinak hiszi magát mert itthagyta "a csóró Magyarországot" az kint az ottaniak szemében is csak egy "csóró magyar" marad. Aki ráadásul az ő gyereküket pesztrálja, az ő edényeiket mosogatja vagy a kávéjukat szolgálja fel.

De tudom, tudom, most hirtelen mindenki agysebész meg rendszerinformatikus Svájcban hatalmas baráti társasággal...ne áltassuk egymást.

2017. dec. 18. 08:10
 17/31 anonim ***** válasza:
77%

Dehogyis, örülök neki, hogy végre elég félévente hazamennem és bájologni pár órát a "kedves" rokonaimmal.

Akik mellesleg 1000km-ről is állandóan kioktatnak ÚGY, hogy semleges infókon kívül SEMMIT nem tudnak rólam :D

2017. dec. 18. 08:39
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
Elso 18 honapban nagyon hianyzott. Igazan Igy visszagondolva, csak addig mig a nyelvet tarsalgo szintre el nem sajatitottam. Ez ido alatt ketszer hazarepultem a vilagvegerol, szep volt, jo volt, de szembesultem is, hogy miert is nem Magyarorszagon elek. Azota is be nem tettem a labam a hataron. Miota ezen az oldalon olvashatok, tudom, hogy soha nem is fogom.
2017. dec. 18. 08:42
 19/31 anonim ***** válasza:
57%
#16. Nem csoro MO-rol es gazdag kulfoldrol van szo, hanem a tok kulonbozo gondolkodas, hozzaallasrol. Sokat amit itt olvasok, huledezek, ezeknek hogy jar az agyuk? Nem lettem at a magyar hatart 37 eve es nem is fogom.
2017. dec. 18. 08:47
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

16-os, a párom valóban fejlesztő Svájcban egy banknál :)

Én meg bébiszitterkedek többnyire.

2017. dec. 18. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!