Tényleg annyira tökéletes az életük, mint a facebookon?
Figyelt kérdés
Nézegettem facebookon a megosztásokat és elég sok (főként) 16-25 év közötti (fiúk és lányok egyaránt) szélsőséges életet találtam. Sokan valami gazdag gengszternek meg tökéletes anyának, férjnek, feleségnek mutatják be magukat, pedig a valóság tökre nem ez. Szóval egy csomóan osztogatták a "mennyit elértem az életben, nyomomba sem érhetsz" posztokat, közben meg tudom hogy 8 osztállyal dolgoznak egy gyárban és ehhez hasonlók. Meg hogy így szeretem a lányomat, ha "csalódást okozol neki, elintézlek, tudom a lakcímedet" meg ehhez hasonló "idézet" és "képek". Meg ezek a trágár keménykedő, nagyzoló rap zenék, közben aki megosztja sok esetben tényleg semmit nem ért el az életben.Meg pl. felteszik, hogy buliznak és lefényképezik miket isznak és a képen ilyen olcsó 100 Ft-os kóla, sparos energiaital, 250 Ft-os bor van meg 125 Ft os aranyfácán sör.Azt hiszik hogy majd irigykedünk rájuk? Komolyan érdekel, miért ilyenek? Miért állítanak olyat magukról, ami nem igaz? Miért nem próbálnak előrébb lépni csak egy kicsit is az életben?
Esetleg válogasd meg az ismerőseidet, nem kell 800 embert visszaigazolni, aztán nézni a pofádba tóduló dicsekvést. Nekem alig van pár ismerősöm, de az ő életük tiszta lap előttem, mert találkozni és beszélgetni is szoktunk, így pontosan tudom előre, hogy ki hol járt, mikor lesz nyaralós fotója, és a többi. Nem is kapok agyfszt, hogy “dicsekszenek”, én magam szoktam kérni, hogy amint visszaérnek, tegyenek fel képeket. Ez eddig nem jutott eszedbe, hogy csak valódi kapcsolataid legyenek Faceen is?
2017. dec. 14. 18:03
12/14 anonim válasza:
Én több diplomás, harmincas éves közepén járó nő vagyok. Bulizni nem járok, de bizony Én sem dicsekedtem azzal, amikor munkanélküli voltam. Ha kérdezték megmondtam, de bizonyos életkoron felül bizony már nem erény, ha az Anyjával él, és nem dolgozik az ember, mert könnyen ráfogják, hogy mamahotellakó. Elfoglaltságot azonban mindig kerestem, így voltak olyan dolgok, amiben haladtam. Sokan irigyelnek, pedig rengeteg munka és pénz van mögötte. Egy ház értékű adósságot halmoztam fel. Persze az emberek nagyon gyakran csak a felszínt látják.
2017. dec. 14. 20:39
13/14 anonim válasza:
Facebookon és instagramon sokan próbálnak másnak tűnni, mint amilyenek valójában.
Ugyanúgy a szerelmi életüket is sokan a kirakatba helyezik, közben meg nem jó a kapcsolatuk, csak az interneten tűnik úgy.
Hát van ilyen.
De nekem van sok olyan ismerősöm is, aki tényleg boldog, nem csak az instagram képei alapján, hanem valójában az.
Én annyira nem foglalkoznék ezekkel a netes felületekkel, nem ez alapján kell megítélni/megismerni valakit.
2017. dec. 15. 08:27
14/14 anonim válasza:
Ez egy tarsadalmi jelenseg. Azok, akik "vezetik" a facebook profiljukat, olyannak mutatjak magukat, amilyenek lenni szeretnenek. Sokkal egyszerubb, mint erofeszitest tenni, hogy tenyleg olyanna valjanak. Es a feluletes ismerosei igy is elhiszik, hogy igaz. Rengeteg ilyen van, ezt el kell fogadni es kesz.
Nekem is van facebook-om, de en nem osztok meg semmit, csak "kukkolni" szoktam az ismerosoket. Mikor fiatalabb voltam, jo volt nezni, hogy ki ment ferjhez, kinek szuletett gyereke, stb. Most mar nem nagyon vannak izgi dolgok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!