Miért képzelik magukat 30 családanyák 16 éves tininek a facebookon?
Nem csak a 30.-sok hanem az 50.-en felüliek is.
Viszont ez mindenkinek magánügye,hogy ki mit tölt fel az adatlapjára.
A tinik nem azért csinálták ezt, mert tinik, hanem mert újdonság volt, és elsőre túl lelkesek voltak.
Ugyanígy újdonság a 30asoknak meg az idősebbeknek a facebook. Egy két év és abbahagyják, majd találnak más újdonságot, amiért rajonganak.
Mert unatkoznak.
Aztán majd hazajön a férj a munkából és az egyenjogúság nevében elvégzi a házimunkát.
Én töröltem azokat az ismerőseimet akik óránként (nem vicc!) töltöttek fel kajálós, alvós, játszós, nevetős, sírós és wc-zős képeket a gyerekeikről. Természetesen mindig ugyanazzal a szöveggel: "szerelmem", "anya-apa szeme fénye." Az már mellékes, hogy a fél világ tudja, hogy a szülők utálják (vagy sok esetben megcsalják) egymást, de a facebookon jól mutat. :D
A kedvencem a baba-mama szelfi volt, legtöbbször sminkben és köldökig kivágott felsőben. Lehet ők így takarítanak és babáznak otthon...
Én is ismerek ilyeneket. Én még csak 21 vagyok, de van vagy 50 ismerősöm, akiket tényleg a valóságban is ismerek és találkozunk is meg profilkép, alap adatok, hogy felismerjenek és ennyi.
Ehhez képest párom anyukája napi szintem ossza meg a csillogós, gifes idézeteket az élet nehézségeiről meg a gyerekekről válogatés nélkül tesz fel mindent. (11 és 7 éves fiai vannak, páromat az apja nevelte, mert elváltak.) De tényleg olyanokat, hogy csupaszon ugrálnak a gyerekek a medencébe, vagy hogy a 7 éves gyerek száján folyik ki a kaja. Elhiszem, hogy neki ez cuki, de nem tartozik a több száz "ismerősére". Az idősebb fiának műtötték a lábát és tett fel róla egy csomó képet, ahogy csupaszon, egyszál takaróba, kómásan fekszik szegény gyerek a kórházban. Mellé aggódó hangulatjel. Mikor a fia még baba volt, csinált neki profilt, hogy be tudja jelölgetni a képeken. De a poén, hogy úgy tesz, mintha velünk ki tudja milyen jó viszonyba lenne, közbe meg találkozunk egy évbe 3x. Pakolja fel páromról ugyan azokat a képeket, meg a szülinapján is kiírta, hogy "pici fiam felnőtt", közbe meg már fél éve nem is látta és nem is keresi. Már évek óta ilyen, nem csak az újdonság varázsa és szerintem nagyon gáz, hogy facebook-on mintaszülőnek mutatja magát, közbe meg trehány, idegbajos és egyáltalán nem neveli a gyerekeit. (Én tanítottam meg a 7 éves gyerekét fogat mosni meg evőeszközt használni, normálisan kezet mosni, stb.) Már le van állítva a követése, szóval nem látom ezeket, de tényleg az ebédtől kezdve a hasmenéséig mindent megosztott. (És még a helyesírása is elég gáz, legalább arra figyelhetne, ha már kiír valamit.)
Van, aki a 10 éves lányáról rakott fel csupasz képet, mikor az medencézett. A gyerekek iskolájától kezdve az órarendjükig mindent megoszt. Nem tudom mit szólna hozzá, ha egyszer én mennék el értük suliba, mert simán tudom, hogy miket szeretnek, mikor végeznek, stb. és még csak ismerőse sem vagyok facebook-on, csak egy közös ismerős által láttam a dolgait. De volt olyan ismerősöm, aki heti kb. 70 db képet rakott fel a gyerekeiről albumba.
Azzal semmi bajom, ha tesznek fel róluk egy két aranyos képet, de ez nekem már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!