Tényleg annyira tökéletes az életük, mint a facebookon?
Most őszintén: Szerinted ki fogja neked látatlanban megmondani, hogy az a többezer idegen hogyan él? Vannak kamuk, igen. Sok. Van aki meg nem az. És???
Saját magamat felhozva példaként: Magánügyekről sosem posztolok, maximum évente egyszer bejelölök egy helyet, ahol éppen vagyunk (a legpuccosabb 4 csillagos szállodákat pl. nem is szoktam jelezni, de még az utat sem). Fiatalok vagyunk, házasok, két kisgyerekkel. Nulla hitellel, nagyon jó anyagi helyzettel, saját kertes házzal, idilli kapcsolatban, gyerekkorunk óta. Legutóbb láttam is hogy páran lestek, amikor a luxusszálloda előtt betettük a két gyereket a 10 milliós kocsiba - ami kivételesen kölcsönbe volt. Megbámultak, igen. Bár pont nem saját kocsi volt, azért a jólétünket illetően sokat nem tévedtek. És hogy van - e nyoma? Nincs. Egy egyszerű beosztásban fogok dolgozni egy egyszerű helyen, részmunkaidőben ha lejár a GYES - em, mert itthon unatkoznék. Abból sem fogja senki azt gondolni, hogy nem szorulok rá. Pedig nem. Csak ez közel van és kényelmes munka. Nem mondanád meg, hogy itthon is lógathatnám a lábamat. Ja, és sosem rázzuk a rongyot csili-vili luxusdolgokkal. Más alól meg kirohad az Audi, mert úszik az adósságban. Szóval magamról tudom, hogy a látszat az SEMMI.
Ki szokott kiabálva mondani a maga igazát? Akinek nincs igaza :). Kinek kell mutogatnia magát? Akinek nincs mit.
Tesóm menyasszonya és a menyasszony anyja között finoman szólva sincs igazi anya-lánya viszony, viszont olyanokat posztolnak ki, hogy "így szeretlek, meg úgy szeretlek". Szerencsére ennek a közösségnek egyáltalán nem vagyok a tagja és ezt is csak a feleségem mondta, mert neki van egy üres rege a Facebook-n.
Könnyebb látszani, mint tenni érte. A másik oldalon megy az irigység, hogy bezzeg ők is tudtak venni új autót, akkor mi miért tehetjük meg, hiszen egy helyen dolgoztok. Ó majd akkor veszünk hitelből, mert az milyen jó.
Dehogy tökéletes. A legtöbb ilyen, csak kompenzálni akar szerintem. Akiket én ismerek szinte pont az ellentétei a valóságban, mint neten.
Pl. anyuka idegbeteg, gyerekek sehogy nincsenek nevelve, egy putriban laknan, folyton megy a veszekedés, ordítás, stb. neten meg a "boldog" családi képek, mikor az egész család rühelli egymást.
Másik egy házaspár, akik közös képeket, szerelmes idézeteket osztanak meg végtelen szivecskével, közben meg zavarják el egymást a lakásból meg verekednek, majdnem késelés is volt. Náluk is megy a boldog családi album hetente közbe meg az összes gyerekének van valami mentális baja.
Vagy mikor anyuka havonta 2x dobja ki a lányát a lakásból meg zavarja el, hordja le mindennek, neten meg mennek a szívecskés anya-lánya idézetes képek.
Nem arról van szó, hogy tegyék fel a rossz dolgokat is, de ha nincsenek jóban pl. akkor minek megjátszani neten? Főleg, hogy mindenki tudja, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!