Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent az. Hogy válás...

Mit jelent az. Hogy válás esetén a külön élö szülö anyagilag, az anya, vagy akinél van a gyerek az természetben gondoskodik a gyerekröl?

Figyelt kérdés
ez nem igazságtalan igy?akkor a gyermek telyes ellátása a külön élö szülö dolga?a másik szülö meg magára költheti az összes fizetését?csak azért ,mert ü természetben támogat...ö van vele,viszi iskolába....egy 10-12 éves gyereket már nem kisérgetünk,ö szinte már mindent megcsinál egyedül
2017. dec. 12. 16:08
1 2
 11/15 Salx Narval ***** válasza:
Egy ilyen kérdésnél miért mindig apu a rossz fiú? Én ismerek olyan apát akit megcsalt a neje, elváltak tőle, elvették a gyerekét, feladta a lakását, fizeti a ráeső részt és a nagymama neveli a gyereket, az asszonyka pedig szórakozik az új pasival.
2017. dec. 13. 06:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Salx Narval: elvileg igazad van, de a legtöbb esetben a gyerek az anyánál marad és nem azért, mert a bíróság elfogult, hanem mert az apa nem is akarja a gyereket magához venni - mert nincs rá ideje, helye, lehetösége a munkája vagy egyéb miatt -, így kizárásos alapon az anyánál lesz elhelyzve. Ebböl következik, hogy az apa a különélö szülö és az anya az, aki a gyereket a mindennapokban ellátja.

Ebböl a felállásból még következik, hogy az anya vagy az apa miatt váltak el - de általában azért mindkét félnek van benne része -, szóval ilyen szempontból mindegy, ki mennyire jó társ egy párkapcsolatban, itt csak annyi számít, hogy kivel él a gyerek.

Amit felhoztál példát, az nem túl gyakori dolog, és igazán nem vagyok benne biztos, hogy ez jogilag is stimmel, ugyanis a gyereket nem gyakran adják a nagyszülökhöz. Ha meg hivatalosan az anyánál van, akkor elvileg azért megbüntethetik, ha másra hagyja.

De egy kérdésem lenne hozzád az említett esetben: az apa miért nem veszi magához a gyereket, ha zavarja a helyzet?

2017. dec. 13. 07:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Akkor most ime az én történetem.Én is elvált anyuka vagyok.Volt férjem elhagyott,mert nem szorakozta ki magát.4 évig egy forntot nem küldött gyermektartást,nem segitett semmiben.Én dolgoztam,egyedül neveltem a ygereket,nem albérletben,saját lakásban.2 váltásban dolgoztam,szombaton is és vasárnap is.a gyerek akkor kezdte az elsöt,ugyhogy tanulnom is kellett vele,és betegse alatt is vele voltam.soha nem jutott eszembe a volt férjemet lehuzni,vártam hogy helyrejöjjön anyagilag.soha nem jutott eszembe,hogy ezmiatthátrányosabb helyyzetbe lennék,szegényesen,de boldogan éltünk,megvolt ami kellett.volt mit enni ,volt fütés,ruha.azota lett férjem,közös gyerek.a férjem exe visszaköltözött a nagyszülökhöz,tehát albérletet ö sem fizet,annyit keres amennyit én.egy gyerek van.mégis állandoan a gyeremektartás emeléssel jön és avval hogy huzza le a férjemet.na vajon akkor ez miröl is szol?prsze lehet nagylábon élni,és követelözni,én is megtehettem volna,de nem tettem.a volt feleségek többséga irigy ,nem tudja lenyelni ha az ex uj életet kezd.ha az apuka fizet gyerektartást,törödik a gyerekkel ,akkor nem azon kellenen gondolkodni,hogy még mit is tudnánk elvenni töle,és lehetetlen helyzetbe hozni,hanem együtt müködni amennyire lehet is helyzetbe,és közösen gondoskodni a gyerekröl
2017. dec. 13. 07:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Itt a te felfogásoddal van a baj. Nem az a lényeg, hogy anyuka el tudja-e tartani egyedül a gyereket vagy nem, hanem az, hogy közösen csinálták a férjeddel és a gyerek semmiről sem tehet. Ha te mártírkodni akartál meg szombaton dolgozni az a te dolgod, de ha a másik nő inkább úgy gondolja, hogy az a gyerek kettőjüké, akkor az meg az övé. Amúgy nem is értelek, van gyereked, egyedül nevelted pontosan tudod, hogy sokkal nagyobb áldozat volt felnevelni, mintha a fizud 15%-át oda kellett volna lökni az exnek minden hónapban, hogy oldja meg.
2017. dec. 13. 18:44
 15/15 Salx Narval ***** válasza:

12: A barátom szeretné a gyereket de a nő tiltakozik ellene, a mama is a volt feleséggel él még szerencse, hogy amúgy nagyon szereti az unokáját és rendesen gondját viseli. A barátomat csak az bosszantja, hogy ő többet tudna vele lenni de ragaszkodnak a hivatalos láthatási időhöz és most az ország másik részébe költöznek. Szóval nem könnyű a helyzete.

Én amúgy minden helyzetben gyerekpárti vagyok, mindegy kinél van a gyerek az ő sorsa jövője a fontos. Elég baj már az is, hogy elváltak a szülők. Teljesen egyetértek a kérdezővel abban, hogy a szülők a válás ellenére is együtt neveljék a gyereket amennyire ez lehetséges, szerintem ez normális embereknél így is van, a gyerek szempontjából is így a legjobb. Ehhez viszont két józan gondolkodású a gyerek érdekeit néző szülő kell. Sajnos ez is elég ritka akárcsak az én példám.

2017. dec. 14. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!