Normális az anyám, hogy beképzelt nekem valami szindrómája csak azért, mert néha (de inkább alkalmanként) kiejtek vulgáris szavakat?
Már elmúltam 18 éves, de még a szüleimmel lakom.
A családunk rémségesen konzervatív.
Nem szokásom ãllandóan káromkodni, de amikor feszült és ideges vagyok, előfordul, hogy vulgáris szavakat mondok.
Természetesen nem a legundorítóbb kivitelben, Isten nevét véletlenül sem szoktam ilyen kontextusban kiejteni, de mint gimnáziumba járó, idegileg kimerült diák, előfordul, hogy kicsúszik a számon egy-egy “b...szki” vagy “mi a f...sz”. Ezek a szavak soha nem mások felé irányulnak, inkább indulat szavak.
Ezért anyám rám akarja bizonyítani, hogy valami szindrómában szenvedek, vagy autista vagyok.
Egyházi, erős, “elit” iskolába járok, és - meglepő módon - ott is nulla-huszonnégyben káromkodást és “b...szd+”olást kell hallgatnom, így ha akarom, ha nem, valamilyen szinten rám ragad.
Én merem kockáztatni, hogy a kortársaim között a legenyhébbek között vagyok, hiszen vannak olyan osztálytársaim is, akiknek ez minden második szava.
A szüleim valahol a 16. században ragadtak, hiszen az ő korukban a “hülye” szól számított a legnagyobb sértésnek, ma meg már csak röhög egyet az ember, ha bárkit ezzel a jelzővel illetnek.
Ennyi erővel az összes mai tinédzserre és fiatal felnőtt re rá lehetne bizonyítani, hogy valamilyen szindrómában szenvednek.
Kedves szülők, kortársaim, illetve mindenki... Mit gondoltok erről a szituációról?
Ez nem szindróma, betegség :)
De káromkodni akkor is nagyon gáz.
És nincs olyan, hogy rád ragad, meg mindenki ezt csinálja, stb.
A te döntésed. És egyáltalán nem igaz, hogy szinte mindenki káromkodik.
Szerintem anyukád azt hiszi hogy tourette szindrómás vagy.(amikor valaki megy az utcán és hangosan ordibál, káromkodik)
Én a helyedben hamar elköltöznék mert ilyen beszükült gondolkodású szülőkkel nem sokáig lehet bírni. Csodálom hogy eddig bírtad.
Ja és mellesleg ne vedd sértésnek de a leírtak alapján anyukád egy idióta.
Mennyél és jelentsed fel öket.
Sztihologia roncs lenni belóled.
Elöbb nézd meg ezt a csatórnát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!