Volt már olyan rokonod, családtagod, aki kijelentette, hogy a lakásban tartott kutya miatt nem látogat meg titeket? Hogyan reagáltál illetve reagálnál ilyen helyzetben?
Normális emberek között ez úgy zajlik, hogy:
- Bocsi, tudod, nem szeretem/félek a kutyáktól.
- Ok, akkor addig bemennek egy másik szobába.
A kutyàsokat úgysem lehet meggyőzni..
Én sem szívesen ülnék a kutyás kanapéra és ez csak egy kiragadott példa, tudjuk, hogy mindenhol ott a kutyaszőr és a bűz. Hàt nem is tudom, de sok csalàd ezekszerint igénytelen körülmények között élhet, ha normàlisnak tartjàk a kutyát a lakásban.
Jogosan voltàl kiakadva.
A sok elvakult kutyabúzát aztán győzködheted. Aahogy előttem már írták, ezek nem látják a különbséget állat és ember között, sőt, a kutyát előbbre helyezik. Az ilyen szintű kutyabuzéria egyébként gyakran valamilyen érzelmi hiányosságra vezethető vissza, a nővéredről is sokat elárul, hogy egyből elhordott mindennek, ráadásul a legfájóbb pontokat felhozva.
Nekem is vannak barátaim, ahol bent van a kutya, kanapén/ágyban döglik, hiába fürdetik őket rendszeresen, simán érezhető a kutyaszag mindenhol. Marha higiénikus, mikor egy kiadós kulázás után fetelepedik a kanapéra, nyalogatja magát, utána szájon nyalja a gazdáját stb., guszta dolog. Igazad van, de kutyamánoktól ne várj megértést, hiszen Fifike tiszta, jól nevelt, okos és illatosat kakil.
Valaki árulja már el, mi az, amitől különb, jobb az ember egy kutyától, vagy bármi más állattól?
Igaz, az emberek jobban tudják utálni egymást, az állatokat, azokat kihasználni, kínozni, szemetelni, szennyezni, tönkretenni a természetet és a Földet. Az emberek kívül egyik állat sem káros a Földre. De azért az emberek a legjobbak, jah.
Azért ne érezzük már egyenrangúnak a két sértést! Kevés undorítóbb dolgot mondhatott volna a kérdező nővére.
Nekem is van két kaukázusim. Csodálatos, jólnevelt, okos állatok. Jobban tisztelem őket, mint a legtöbb embert. A legjobb barátom retteg a kutyáktól (nem, ez sokkterápiával nem gyógyítható!), egy régi kutyatámadása miatt. Ezt is megértem és tiszteletben tartom a “vendégjogot”, így elzárom a kutyusokat addig egy másik szobába, amíg itt van. Egyébként semmivel sem rendetlenebbek, mint az emberek, hogyha karban vannak tartva (értsd: takarítás, fésülés, körmök vágása, megfelelő nevelés és főként hogy le legyenek fárasztva).
Szerintem intelligens emberek közt ebből nem lehet probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!