Utólag rájönni, hogy a tökéletes szüleid/nagyszüleid sokszor felelőtlenek voltak amikor gyerek voltál?
Történt veled hasonló? Mióta gyerekem van, egyre másra jönnek fel bennem elképesztő emlékek...Ma pl. nem is tudom, miért, eszembe jutott, hogy amikor egyszer a strandon rámtört a víziszony (9-10 éves lehettem) és beleájultam a medencébe, akkor nagyapám vigyázott ránk és miután lepasszolt engem és a 6-7 éves öcsémet a gyerekmedencénél, elment fürdeni a felnőtt részre, egyáltalán észre se vette, amikor beleájultam a vízbe. Nem kis pancsolós medence volt, hatalmas víztengerre emlékszem és arra, hogy ülök a kövön, bámulok magam alá a csillogó víztükörre és egyre jobban szédülök. Nagyon homályos emlék, az sincs kizárva, hogy ennél is fiatalabb voltam.
Vagy amikor nagyszüleim ARO kisteherautó nyitott platóján utaztunk 70-80 km-t a nyaralásra egy zöldséges ládán üldögélve...
Hát ez is elég durva...
Férjem és én mindig úgy vettük ki a kisbabánkat a kádból, hogy szorosan magunkhoz öleltük. Egyszer láttam, ahogy anyósom kivette, pár hetes volt, fogta a kis újszülöttet, csuromvizesen a tenyerén egyensúlyozta, nehogy összevizezze a ruháját és messzire eltartotta magától és úgy lendítette el a babát a pelenkázóig. Na onnan kezdve résen voltam és többé nem engedtem, hogy fürdesse.
36/36: Az rendben van, hogy félted a gyereked, nem engeded billegő széken állni, forró levest kavargatni. Még az is, hogy a te emlékezetedben a kiskori forrázásod sokkal nagyobb sérülésnek tűnik, mint valójában, de azért felnőttként ne ess már túlzásokba.
Vannak ismerőseim akik forrázásos balesetet szenvedtek kiskorukban, éa magam is felnőtt koromban. A kézfejemtől a könyököm fölöttig volt forrázásos sérülésem. Több hónapig tartott mire begyógyult, pedig nem volt égett hús, csak mély másodfokú égési sérülés és emiatt bőr eltávolítás. Olyan sérülésnél amiről te írsz, kórházba kerülsz, főleg kisgyerekként és az Irix bármennyire is csodaszer, ilyennél nem használ, sőt nem is használható. Egy olyan égési sérülés amiről te írsz, ("Nagyon sok hét volt, mire benőtte az égett húst a bőr. Szinte a fél alkarom leégett.") semmilyen kezeléssel nem múlik el nyomtalanul.
Na, már megint valaki, aki minél többet ír, annál súlyosabb a sérülése.
Igen, látszik a nyers hús az égésnél, de bizony el kell távolítani a körülötte elhalt bőrt ami foszlányokban lóg a karodon egy ilyen nagy kiterjedésű és súlyosságú égési sérülésnél. És nem, nem kezelik Irix sprayvel.
Gondolom, te olyan hősies voltál már olyan kicsi korodban is, hogy mindezeket minden fájdalomcsillapító nélkül csináltad végig.
Csak legalább igazi égéssérülteknek ne meséld ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!