Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyiket életet választanátok?

Melyiket életet választanátok?

Figyelt kérdés

Most dilemmázunk, hogy melyik lehetőség lenne jobb.

1.Budapesten élnél, egy 60 m2-es, de hitellel terhelt társasházban, viszonylag élhető környéken, illetve a lakás is nagy teraszos, jó elosztású, szomszédok okésak(de még mindig Pest, Újpest, szal azért nem egy tiszta, igazán családias és baráti légkör, de nem is egy gettó, hanem tipikus proli).

Munkahelyre tömegközlekedéssel 15-30 perc bejutni. Fizetésünk kettőnknek havi 500 ezer.

Minden a szánkban van, könnyen elérhető, az M3 metró bár most nincs, egyébként jó!

Barát, ismerős viszont semmi. Van a beton, sehová nem lehet elmenni, hogy ne lenne zsúfolt, vagy ne 30-40-50-60 m2 lyukban lennénk(bár előnye, hogy gazdaságos).

Szal igazából semmi nem köt ide.

2.Borsod, 2 lakrészes/2 szintes családi ház jó környéken, Miskolc a közelben szülővel(értelemszerűen egyik lakrész a miénk).

A fizetés itt kb 450 lenne, de a lakás kiadásából könnyen tudnánk finanszírozni a különbözetet.

Ugye otthon nem lenne lakbér, csak rezsi, ami kb 20 ezerrel lenne több.

Szal ez nem vészes.

Lenne végre család, rokonok, barátok, mert eléggé családcentrikusak vagyunk, könnyebb lenne a gyerekvállalás is.

Hátránya, hogy ugye csak nem egyedül vagyunk, hanem szülővel, de legalább ő sincs egyedül :)

Vélemények, kérdés, ha van jöhet!

2017. nov. 16. 13:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
14%
Én Pesti vagyok, de panelbe biztos nem költöznék. Nagy vàros fan vagyok de a kettő közül inkább a kertes ház ha semmi más nem jöhet szóba nektek (?)
2017. nov. 16. 17:52
 22/26 anonim ***** válasza:
87%

Mi a párommal Miskolcon lakunk, de nem tudjuk hosszú távon elképzelni itt az életünket. Az ő családja ide valósi, az enyém kecskeméti. Ami minket nagyon zavar Miskolcon, hogy alig van lehetőség programok terén, nem sok kikapcsolódási, kulturálódási lehetőség van. Illetve ami miatt nem tudom magam itt elképzelni Borsodban, az a rossz közbiztonság, és a sok roma (negatív értelemben). Félreértés ne essék, nincs bajom velük. Ugyanúgy tisztelem azokat akik dolgoznak, és levetkőzik a virtust, ami jellemző rájuk. De én szabályosan menekülnék ebből a városból, valahová Sopron környékére, Kecskemétre se vágyom vissza.

Én a helyetekben maradnék Budapesten, ott magasabb életszínvonalon élhettek, több a lehetőség kikapcsolódásra, programokra, vásárlásra (ikea, egyéb üzletek)Gyereknek is jobb oktatást tudtok biztosítani.

2017. nov. 16. 18:03
 23/26 anonim ***** válasza:
78%

Úgy sipákolsz a család miatt,mintha a világ végére kellene költöztök.Jézusom,szó nem volt külföldről,még Ausztria szintjén sem!

A leírás alapján a mentalitásotokhoz szerintem a Miskolc lenne a legjobb,mindenhogy.

2017. nov. 16. 19:43
 24/26 anonim ***** válasza:
70%

Gondold végig milyen lenne vissza költözni anyukád mellé kibirnátok egymást ? Minden nap tartosan párod is kibirná? Mert ha nem akkor inkább budapest .

Én nem költöznék vissza anyukámhoz mert mindenbe bele akar szolni,stb de én miskolcra sem akarnék költözni ,de ez én vagyok.

2017. nov. 17. 06:45
 25/26 anonim ***** válasza:
19%

Soha nem laknék társasházban, elegem van már a szomszédokból, legyenek akármilyen normálisak is. Nem akarok 50-100 méteres körzeten belül embereket látni magam körül ha otthon vagyok.

Viszont szülők mellé sem költöznék, mert azt meg egy idő után nem bírnám ki. Anyuka gondol egyet és bármikor átállít kérdezés nélkül... na ne.

Inkább keresnék egy harmadik megoldást ami olyan mint a második, de a szülők kicsit távolabb lennének.

2017. nov. 17. 08:37
 26/26 anonim ***** válasza:
78%

22-el egyetértek, én miskolci vagyok, barátom is, az az anyukája sokáig győzködte, hogy költözzünk vissza, de végül amellett döntöttünk, hogy Budapest vonzáskörzetében veszünk lakást/házat jövőre, most is itt lakunk Budapesten. Én mindkét várost szeretem, de...őszinte leszek, és nem rasszizmusból írom, sajnos az egyik fő ok a borsodi cigányok. Engem egész általános alatt szekáltak, alig mertem bejárni a végén, legutóbb amikor otthon voltam azt ordítozták utánam világos nappal lomis-vasas cigányok (akik régen amúgy normálisabbak voltak szerintem), hogy hogyan szopatnának szét és dögöljek meg.

Budapest is tele van no go zónákkal, és vannak "átfedettebb" helyek, de én itt kevesebb atrocitással találkoztam személy szerint.

Ez az egyik ok, a másik meg mindkettőnk itt talált állást.

Pedig én is szívesen visszaköltöznék, ott a Bükk, a szüleink, stb. :/

2017. nov. 17. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!