Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért szül, hogy ne kelljen...

Doderka27 kérdése:

Azért szül, hogy ne kelljen dolgozni?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm állandóan "kéreget" kölcsön, meg állandó tartozásba van, hó közepétől alig jut még kenyérre is, de van 2 gyereke. Ezt zsinórba csinálta, nem csodálkoznék ha jönne 4.-5. is. De dolgozni nem akar menni, pedig már ovis a két gyerek. Egésznap otthon lébecol. Mit lehet tenni?

2017. nov. 5. 19:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

Amennyiben a gyerekek veszélyben vannak, gyámügynek jelentés, de csak ha biztos vagy benne...

Szintén két gyerekes anyuka vagyok, most várom a harmadikat és közte, hiába voltak már ovisok, nem mentem vissza dolgozni én sem, lehet, engem is lébocolósnak tartottál volna, viszont az államtól egy fillért nem kérek és nem is kapok, férjem könyörgött hogy ő megkeresi a szép nyugodt életre a pénzt, de maradjak otthon, mert ő semmit sem konyít a házimunkához és gyerekneveléshez, így maradtam. Amennyiben valaki nekem szól be ilyenért, nagyon bepipulok, mert soha semmi kölcsönöm nem volt sem ember sem állam felé, a gyerekeim boldog, kiegyensúlyozott, mindig jóllakott, szép ruhában járó csemeték, köszönjük szépen jól vagyunk, a munka meg megvár, nem szívok senkitől semmit... Biztos hogy ehhez neked közöd van? Egyedül akkor, ha gyerekélet van veszélyben, más esetben neked nem kell tenni ebben a helyzetben semmit.

2017. nov. 5. 21:07
 12/19 Metionin ***** válasza:
65%
Egyszerűen ne adj neki több pénzt. Ha nem gondolkodott mielőtt elpottyantotta a kölköket, akkor így járt, az ő élete, oldja meg ahogy akarja. A férje hol van amúgy?
2017. nov. 5. 23:24
 13/19 anonim ***** válasza:
34%
A férjem volt pàrja úgy neveli a közös gyereküket , hogy mindig oviba jàrasa (most őszi szünetben is pedig gyesen van)az oviból a nagyszülők viszik haza vagy a pàrom este 7 re viszik haza. Soha nincs otthon hétvégén. A gyerektartàst csalàdi pótlékot felveszi. Ha beteg a gyerek hozza a receptet mert nincs pénze. De otthon a gyerek nincs is , hogy költsön rà.
2017. nov. 5. 23:51
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

Ha ti ezt ilyen jól látjátok és a gyerek nincs jó helyen az anyjánál, akkor miért nem veszitek magatokhoz?

2017. nov. 6. 10:24
 15/19 anonim ***** válasza:
51%

Semmi közöd az életükhöz, és te vagy a hülye, amiért pénzt adsz neki.

Ennyi :)

2017. nov. 6. 10:37
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
11-es:A te férjed legalább el tud tartaniés úgy várja el,hogy vidd az egész háztartást.Magyar viszonyok közt már az is haladás.
2017. nov. 6. 10:47
 17/19 anonim ***** válasza:
54%
Miért, melyik fejlett országban nem kell dolgozniuk a feleségeknek? Japánban tudom, hogy nem, de nyugaton ugyanúgy dolgozik a legtöbb nő, mint itthon. sőt, meg fogsz lepődni, de sok nyugati fejlett országban 3-6 hónap a szülési szabadság és kész. Mehet vissza a nő dolgozni.
2017. nov. 6. 21:11
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Na de a nyugati pasik 80%a be is segít a háztartásba,pont azért,mert a nő is dolgozik.

Míg a magyar pasik 70-80%a elvárja,hogy a nő főzzön meg,takarítson ki,töröljön le,stb,egy maga, egész műszak után.

2017. nov. 6. 21:49
 19/19 anonim ***** válasza:
45%

na ez igaz, a munkamegosztás az más.

az utóbbi öt évben viszont már itthon is bőven látok babakocsit tologató apukákat. Korábban ilyen nem volt. Haladunk.

2017. nov. 6. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!