Mit tennétek a helyemben?
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, mert úgy érzem, hogy bárhogy döntök az nem helyes.
Egy közeli családtagomnál rosszindulatú (valószínűleg nem műthető-jövő héten derül ki, de az orvos ismerősöm nem sok jóval kecsegtetett) agydaganatot diagnosztizáltak. 3 éve műtötték rákkal, akkor úgy tűnt, hogy minden rendben lesz.
Nem tudja még az eredményt. Idős emberről van szó, abban sem vagyok biztos, hogy túléli a műtétet. 78 éves férfi...
Ha megmondom neki, gogy daganatos megint akkor vagy nem engedi magát megműttetni vagy magába roskad és feladja. Mindenképp elviszik orvoshoz, de az még majdnem egy hét.
Azt nem tudom, hogy tőlem tudja-e meg vagy az orvostól...melyik a jobb?
Akinek van tapasztalata ilyen témában, azzal szívesen beszelgetnék akár privátban is. Olvastam a stádiumokról és ő sajnos nem az elején van... :(
Persze, hogy a lelet alapján a beteg nem tudja, hogy mi a baja mert azon LATINUL van rajta az eredmény. Láttatok már egyáltalán kórlapot?
Én úgy vettem le az írásból, hogy 2 doki van a képben. Az egyik a beteg orvosa aki még nem kapta még az eredményt, a másik a kérdező ismerőse aki nem is ismeri a beteget de mivel érti, hogy mi van leírva, ezért a kérdező megkérte őt, hogy mondja el neki(a kerdezőnek), hogy mire számítsanak. És a beteg még nem ment el a saját orvosához és nem adta még oda az eredményeket ezért még az az orvos sem tudja, hogy mi a helyzet.
11-es! Anyád hogy jön a témához? Mellesleg majd egyszer te is megtapasztalsz hasonlót vagy magaddal vagy közeli családtagoddal. Remélem akkor majd csak olyan emberek vesznek körbe mint amilyen te is vagy. ;)
Amúgy teljesen nyugodt vagyok, ezen már nincs mit idegeskedni, sajnos látom a végét a dolgoknak.
Tökmindegy, ki ment a leletért, kérdező. A szabályok mindenkire vonatkoznak, nem nyitod ki másnak a levelét, még kevésbé másnak az egészségügyi dokumentációját. Még kevésbé osztod meg azt az érintett tudta és beleegyezése nélkül, ezt nem árt, ha a jövőre nézve is megjegyzed, mert problémád lehet belőle.
Egyébként leírtam, hogy az egyetlen helyes döntés, ha a kezelőorvosra bízzátok a beteggel történő megbeszélést, ez ugyanis az ő feladata, mert ő ért hozzá, vele van a beteg kapcsolatban, tehát az ő felelőssége is. felőlem töröltetheted, ami nem tetszik, ez semmit nem változtat a válaszok valóságtartalmán.
Oké, akkor a gyengébbek kedvéért, hogy ne kelljen feleslegesen koptatnom a klaviatúrát:
1. Nagypapát elküldték MR-re a folyamatos fejfájása és az ájulások miatt.
2. Tesóm elvitte autóval nagypapát a vizsgálatra.
3. Nagypapa rosszul volt, ezért tesóm a mamával elment másnap a leletért.
4. A leletet nem ott elemzik ki, hanem az orvos akihez jövő héten kell visszamenni.
5. Nagymama odaadta nekem a leletet (nagypapa beleegyezésével-bár írásba nem adta), hogy nézessem meg egy orvos ismerősömmel, hogy ne kelljen olyan sokat várunk amíg kiderül, hogy mi van.
6. Beszkenneltem a leletet az ismerősömnek, aki kielemezte nekem (igen, ő ért hozzá és megnézette még 2 kollégájával). Felhívott telefonon és elmondta.
7. Jövő héten mindenképp megtudja az eredményt, hiszen elviszi valamelyikünk az orvoshoz.
8. A kérdésem az lett volna, hogy mik a TAPASZTALATOK, hogy jár jobban. Ha elmondom neki én, vagy ha az orvosnál tudja meg.
9. Tapasztalatok érdekeltek, nem varázsgömbből kiolvasott okosságok vagy Isteni sugallatok, hogy kamu-e a sztori vagy sem. Akik segítettek akár itt, akár rivátban azoknak nagyon szépen köszönöm.
A többieknek meg azt kívánom, hogy csak ugyanolyan emberek vegyék körbe őket ha hasonló bajuk van, mint amilyenek ők maguk. ;)
Ha a nagypapád magától nem érdeklődik tőled az eredmény felől, amit az orvos ismerősöd mondott, akkor ez azt jelenti burkoltan, hogy tőled nem akarja mégsem megtudni.
Lehet, hogy amikor beleegyezését adta abba, hogy ránézzen az orvos ismerősöd a leletre, akkor még úgy gondolta, hogy jó lesz hamarabb tőled megtudni, hogy mire számíthat, de az is lehet, hogy meggondolta azóta magát.
Tehát csak akkor mondd el neki, ha ő erre kér téged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!