Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet harmonikus párkapcsolat...

Lehet harmonikus párkapcsolat egy vallásos és egy ateista ember között?

Figyelt kérdés

Itt a vallásos ember azt értem, aki naponta gyakorolja a vallás előírásait. Pl. ima, böjt, adott ételek elutasítása stb.

Mennyiben adnak vitára okot a valláshoz kapcsolódó korlátozó szabályok ? Hogyan tolerálja ezt a nem vallásos fél ?

Hogyan hat ki a vallás a gyereknevelésre ?

2017. okt. 1. 23:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem lehetséges. Én hívő vagyok, és utoljára gyerekként éreztem késztetést arra, hogy megpróbáljak meggyőzni másokat. Ma már nem teszem, felesleges, mindenki abban hisz, amiben akar. Szóval ha a 2 fél képes arra, hogy ne cseszegesse egymást, ill. ne is hozzák fel a témát, akkor lehet harmonikus az együttélés. A gyerekkérdés talán már nehezebb, de gondolom, az ateista felet nem kell hogy zavarja, ha a gyerek vallásos nevelést kap, végül is neki olyan mindegy.
2017. okt. 2. 11:07
 22/33 anonim ***** válasza:
24%
Egy nem hívőnek mindegy, az ateista más téma.
2017. okt. 2. 11:09
 23/33 anonim ***** válasza:
36%
Gyakorló muszlimmal biztos nem fog menni. Halgass rám és lépj mielőtt túl késő.
2017. okt. 2. 11:17
 24/33 anonim ***** válasza:
16%

Emberfüggő. Amennyiben a felek nem próbálják a másikra erőltetni a saját nézeteiket, képesek elfogadni a másikét, és megegyezni a gyereknevelés kérdéseiben - például hogy teszem azt a gyerek látja ezt és azt a példát is, később pedig majd ő maga eldönti, hogy melyiket fogja követni.

Amennyiben a felek közt érvényesül a kölcsönös szeretet, elfoadás és mindkét ember elég intelligens ahhoz, hogy tudja kezelni a nézetbeli különbségeket, akkor működőképes lehet. Viszont az emberek nagy része sajnos nem ilyen. Ha a többségre kell vonatkoztatni, akkor egy ilyen kapcsolat általában nem működőképes hosszú távon, viszont vannak kivételek.

2017. okt. 2. 12:19
 25/33 anonim ***** válasza:
38%

Nem.

Igen az lenne a normalis hogy mindenki betartja a jatekszabalyokat es toleralja a masik massagat, de sajnos nem ez szokott tortenni. En egyebkent inkabb ugy vettem eszre - az elottem szolokkal ellentetben - hogy inkabb az ateista reszerol szokott atrocitas gunyolodas lenni. Egyik ismerosomeknel is igy volt illetve van, a no hivo, a ferfi ateista. A pasas pedig nem hagy ki egyetlen lehetoseget sem hogy gunyolodjon a non. "Gyere ide te szentfazek, hadd egyem ki beloled a hust." es egyeb "viccelodesek. Lehet hogy o poennak tartja, de szerintem nem az.

2017. okt. 2. 13:31
 26/33 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem csak ez fontos, hanem az is, mennyire elfogadó a másik.

Én vallásos vagyok, szoktam napi egyszer imádkozni, és van, amit nem eszek meg a hitem miatt. Ez szerintem nem olyan dolog, ami túl nagy toleranciát igényel. Mégis lehet bunkón hozzáállni, volt ilyen párom, ő naponta elmondta, hogy ez baromság. Nem is maradtunk együtt. A mostani párom se vallásos, de elfogad, és eszébe se jutna piszkálni érte. Ez már normális hozzáállás szerintem.

Természetesen ugyanígy én se piszkálom, hogy ő is imádkozzon, ha nem akar, hát nem akar.

Szóval a lényeg szerintem, hogy a vallásos fél ne legyen kényszeres hittérítő, az ateista meg ne legyen bunkó.

2017. okt. 2. 14:47
 27/33 anonim ***** válasza:
24%
Ha csak vallásos, akkor működik. De ha hívő és élő kapcsolata van Istennel, akkor nem fog belemenni egy ilyen kapcsolatba.
2017. okt. 2. 16:04
 28/33 anonim ***** válasza:
33%

Vallásos vagyok, volt barátom ateista volt. (mi sem ezért szakítottunk)

Én nem köteleztem őt semmilyen hitre vagy szokásra (nem is lehet), ő meg nem szólta le a hitemet; pedig mi gyakran tartottunk "hitvitát", mert mindketten katolikus gimnáziumba jártunk, és mindketten ott gyűlöltük meg a vallást, csak én később visszataláltam hozzá. Még akkor se gúnyolódott, sőt, volt, hogy szerepet cseréltünk, én bizonygattam, hogy nincs Isten, és ő azt, hogy van.

Vagyok annyira idealista, hogy azt mondjam, hogy ha nem szakítunk, akkor ez így maradt volna.

2017. okt. 2. 16:14
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
Az esetek többségében nem lehet.Főleg ha a másik fél még ellnezi is a vallást,ellen beszél,jeleneteket rendez.Az egyik ismerősöm férje ilyen,bár ateistának nem tartja magát,de pokol az életük.Ha a másik fél nem is ellenezné a vállást,semleges álláspontja lenne,akkor sem túl jó,mert a vallásos fél az egyik legfontosabb dolgot-az Istennel való kapcsolatát,megtapasztalásait nem oszthatná meg a párjával.
2017. okt. 2. 18:05
 30/33 anonim ***** válasza:
39%

19!

Mondjuk ott a probléma, hogy az ateista nem nem hívő, hanem isten tagadó. Ő azt állítja, hogy nincs isten, a vallásos meg azt, hogy van. Ez olyan, amikor van egy papír előtted, amire te azt mondod, hogy az nem fehér, hanem fekete, a mik meg azt, hogy nem fekete, hanem fehér. Te megvagy győződve a magad igazarol, a másik meg a sajatjarol és egyikőtök sem tudja a másikat meggyozni. A vallás olyan kérdés, amiben Igen nehéz közös nevezőre jutni. Ha csak nem egyezik, akkormepp lehet fogadni, hogy a másik más istenben hisz, de azt mégis hogy fogadja el valaki, ami a saját hitét alapjában cáfolja meg?

2017. okt. 2. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!