Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy fiút (jelen...

Hogy lehet egy fiút (jelen esetben a barátomat) a smucigságról leszoktatni?

Figyelt kérdés

A barátom nem éppen a gálántságáról híres. Bármikor, ha felajánlom a kis pénzecskémet, hogy beszállok a fizetnivalóba, azonnal elfogadja, sőt valamikor képes kifizettetni a teljes összeget velem. Nem kapok tőle semmi csecsebecsét, virágot csak úgy, csak ünnepekkor. Próbáltam szinte már pofátlanul szólni neki hogy mindenre sajnálja a pénzt, és foglalkozzon velem meg vigyen el ide-oda, de nem veszi a lapot. Már majdnem négy éve vagyunk együtt, és sokáig már ezt nem bírom. Én nagyon szeretek minden költséget felezni, de Isten szerelmére, ő a fiú!

Segítsetek! Hogyan tudnám megváltoztatni?

2010. máj. 27. 11:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Elolvastam amit írtál, szerintem smucig is és kihasznál is.

Amit utálok egy pasiban:

1. Fizet valamit/meghív és egyéb szolgáltatásokat vár el (mintha prosti lenne a lány)

2. Simán bele megy abba, h fizess ezt-azt sőt még belőled nyerészkedik

Az oké hogy első randin a pasi fizet, és ha ő hív meg valamire...később mehet felesben is, ill. alány is hívhat meg fiút, ez így rendjén

De a kihasználós haszonlesőktől feláll a szőr rajtam.

2010. máj. 27. 13:22
 22/28 anonim ***** válasza:
Bezzeg ha felmerülne az emancipáció egybol máshogy lenne beállítva, hogyhát-hogy a férfi és női egyenjogúsák éshátés blabla, de ilyenkor meg....
2010. máj. 27. 13:28
 23/28 anonim ***** válasza:
Bizony, ha azt mondom a nőnek, hogy akkor most mars kifelé a konyhába és üss nekem össze valami vacsorát, akkor jönne a "Nem vagyok a tulajdonod!" és "Nem vagyok háztartási robot" szöveg... A nők olyan kiszámíthatóak.
2010. máj. 27. 13:31
 24/28 anonim ***** válasza:
49%

Itt engem most lehet le fognak pontozni, de én nem érzem úgy, hogy egy srácnak többet kéne fizetnie (pláne közös költségekből), mint egy nőnek. Én lány vagyok, 2 éve kapcsolatban. Eleinte az én párom is nagyon fogta a pénzt, de végül ő is alkalmazkodott kicsit hozzám, én is hozzá. Egyáltalán nem várom el tőle, hogy ha megyünk valahova, akkor ő fizessen mindent nekem is, ahogy ő sem várja el ezt tőlem. Ha olyanja van, akkor azt mondja tegyem el a pénztárcám, ha nem, akkor nem... Nincs ebből semmi baj, sem sértődés, van hogy én hívom meg vacsizni, még sem érzem emiatt rövidebbnek magam. Egyre több apróságot kapok tőle csak úgy, ami eleinte szintén zavaró volt, hisz én nem vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy ezt minden esetben viszonozni is tudjam. Megbeszéltük, azt mondta nem azért kapom az apró ajándékokat, mert cserébe várna valamit, egyszerűen csak ezzel adja a tudtomra, hogy szeret és fontos vagyok neki. Múltkor pl elhagytam a kedvenc fülbevalómat, mire meglepett egy újjal, hogy ne legyek szomorú... Kb 800 Ft-jába kerülhetett, még is feldobta az egész napomat!

Egyszóval ne várd el tőle, hogy egyik napról a másikra megváltozzon, ő ilyen... nem csak neki kell alkalmazkodni, neked is! Én ha az egyenlőségről beszélek, akkor ezt is belekalkulálom, mert igen... néha jól esik, ha meghív vacsorázni, de olykor nekem is jól esik, ha én fizetem a wellness belépőjét... Nem várom el tőle, hogy eltartson, és én ezt így érzem helyesnek!

2010. máj. 27. 13:38
 25/28 anonim ***** válasza:
Az nem szabad tőle elvárni hogy midnen héten hozzon ajándékot szerintem ez hülyeség is.Meg az hogy hozhatnál nekem virágot holnap,ha magától nem jut eszébe akkor ne piszkáld.Szerintem tök gáz megvetetni magadnak a virágot már bocs.Mi a párommal úgy vagyunk az elejétől fogva(3éve együtt),hogy vagy felesben fizetünk vagy egyszer én egyszer ő.Pl:ha meghív vacsorázni ő fizet,de ha nyaralni vagyunk és mondjuk egy héten kétszer eszünk étteremben akkor a másodikat én fizetem ,mert rosszul érezném magam ha mindig ő fizetne nekem.A férfiak nagyrésze amúgy olyan hogy nem jut eszébe minden héten ajándékot venni és nem azért mert nem szeret.Nem tudom dolgozik-e de ha nem lehet ez a gond,attól még hogy "apucinak" van pénze nem biztos hogy neki is.
2010. máj. 27. 13:39
 26/28 anonim ***** válasza:
Teljesen normális vagy!!!! A szerelem önmagában nem létezik, ez egy nagyon összetett fogalom! Az embernek a másik tulajdonságait is kell hogy szeresse - csak így kerek a dolog. A zsugoriságot nem lehet szeretni.
2010. máj. 27. 15:27
 27/28 anonim ***** válasza:

leszoktatni?

esélytelen...

vagy elviseled addig mig össze nem költöztök,aztán közös kassza,és megoldva,vagy felejtsd el a pasit...

párom is ilyen volt,akárhova mentünk,előre jegymevétel,menjek már én el megvenni,nekem ugy is utbaesik,aztán felét már luxus volt fizetni...meg nálam lógott állandóan (én egyetemista éppenhogymegélő,ő otthon szülőktől mindentmegkapó),elvárta,hogy mindig vacsival várjam,mindig legyen süti,és egyéb,amit magamnak se evszek meg mert nem engedhetem meg...

azóta összeköltöztünk,és 180fok...külön kártyánk van meló miatt,de mindig tudom mi mennyi neki,elmegy bevásárolni ha összeirom mi kell,leszokott a cigiről miota nem az anyja fizeti,és hasonlók...

(meglepiajándékokról én lemondtam,elég ha a "kötelező" ünnepekre képes magától venni/csinálni vmit,nem pedig "válassz magadnak")

23/N

2010. máj. 28. 08:40
 28/28 anonim ***** válasza:

12:37 teljsen igazd van..

és gondolj bele h ha már most zavar ilyen fitalon a smucigsága milyen lenne vele élni..

2010. máj. 28. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!