Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak mostoha anyámmal?

Mit csináljak mostoha anyámmal?

Figyelt kérdés

Állandóan ellenőrizget, akármilyen pici dolog is legyen az, ő azt leellenőrzi. Pl ha egy vázát az asztalra rakok, ő azt megnézi és 2 centivel arrébb tolja és lebasz, hogy ezt sem vagyok képes rendesen megcsinálni. Ha elmosogatok, minden egyes tányért, evőeszközt nagyítóval néz át, és keresi a hibát. Ha a kutyával sétálok száraz időben utána leellenőrzi a kutya lábát és megtörli, mert hogy még arra is képtelen vagyok, mindent kijavít, amit csinálok, semmi sem jó szerinte. Nem engedi, hogy a takarításban vagy a főzésben segítsek, aztán meg sír apunak, hogy milyen lusta vagyok, mindent neki kell csinálni a házban. Eddig nem csinálta, de mostanában már számon is kér mindent, pl ha csak leviszem a szemetet, rögtön kérdőre von, hogy mégis hol voltam, pedig tudja nagyon jól, hogy nem vagyok az az eljárós fajta. A suliban is kitűnően teljesítek, az az az egy dolog, amit nem ellenőris (még). Csak azóta ilyen boszorkány, mióta összeházasodtak apuval. Előtte egy tündér volt. Van egy felnőtt fia, aki a mindene, amitmeg is tudok érteni, hisz úgy gondolom, hogy az egy szülő dolga, hogy szeresse a gyerekét, de mindig vele vagyok összehasonlítva, hogy ő mennyire tökéletes ellentétben velem. Leginkább csak akkor viselkedik így, mikor apu nincs itthon, de komolyan állandóan azon stresszelek, hogy most mibe fog belekötni. Próbáltam beszélni apuval is, de nem hisz nekem, azt mondta, hogy ne próbáljak mégegyszer ilyen hazugságot állítani. Miért van egy olyan érzésem, hogy útba vagyok a mostoha anyámnak? Nem is szeretek már itthon lenni, ha itthon is vagyok, inkább elbújok a szobámba, azzal is kevesebb galibát okozva, de ez így nem mehet az örökkévalóságig. Próbáltam én változni, ha ő nem tud vagy akar, de hülyének néztek. Őszintén nem tudom mit tegyek, valakinek valami ötlet vagy saját tapadztalat vagy akármi?

16/L

2017. szept. 16. 19:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

18-ar betöltöd, elmész koliba, egyetem mellett dolgozol és elhúzol, amint tudsz.

Az enyém ugyanilyen, 21 éves koromban elmentem otthonról (apa leszarta a fejemet, felőle úgy terrorizált a kedves párja, ahogy nem szégyellt), és azóta sem találkoztam vele.

28 vagyok, apával (ha "eljöhet") szívesen találkozok, de azt a nőt soha nem akarom látni.

Az esküvőmre is apa miatt hívom el, de a gyerekeimmel nem találkozhat, őket nem teszi tönkre.

2017. szept. 17. 13:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Próbálj apukádhoz minnél közelebb kerülni, légy résen, mielőtt ellened fordítja. Ha nagyon gáz lesz a helyzet menj kollégiumba. Sajnos nen tudok segíteni, pedig átérzem a helyzeted, nálunk is ez volt, nővérem már elköltözött, én is, már csak öcsém van otthon, de hamarosan ő is lelép...apánknak meg nem tűnik fel, ha idő előtt elmegy az összes gyereke, akkor talán nem velünk van a baj...
2017. szept. 18. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!