Hány évesen ideális megszülni az első babát?
Nekem 22 volt az ideális, fiatalon szerettem volna anya lenni. Most lesz 5 éves idén a kisfiunk, és már várjuk is a férjemmel a kistesót. Soha nem volt stabilabb a kapcsolatunk, nagyon boldogok vagyunk együtt. Mielőtt még megvádolnátok azt is hozzá teszem, hogy a saját lakásunkban élünk (amibe senki nem szállt be egy fillérrel sem, nem örököltünk, nyertünk vagy ilyesmi, magunk küzdöttük össze az önerőt, a többi hitel), a gyereknek mindene megvan, nem is nagyon vannak használt cuccai. Ezenkívül nem csak anyagilag törődünk a gyerekkel, rengeteg időt töltünk együtt. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen türelmem lesz a gyerekhez. Talán óvónőnek kellett volna mennem kockázatelemző helyett. :-P
De, hogy a kérdésre is válaszoljak: ez mindenkinél egyéni. Valakit még 30 évesen is a szülei tartanak el, na neki talán nem kéne huszonévesen szülni. Szerintem akkor jön el az ideje, ha képes felelősséget vállalni saját magáért (anyagilag is és morális szempontból is) és képesnek érzi magát arra, hogy bármit feláldozzon az életéből, ami szükséges a gyermeknevelés oltárán. Felkészülni úgysem lehet mindenre, de muszáj a lehető legjobban megoldani minden helyzetet.
26-32
28 évesen már biztos kiélem magam:)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!