Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság kínos, ha eltartanak?

Manapság kínos, ha eltartanak?

Figyelt kérdés
5 éve vagyok együtt a párommal, 2 éve már a férjem is. Gyerekünk nincs, jelenleg egy kisvállalkozásban dolgozok heti 5 napot, 12 órában. Mivel nem ezt szeretném életem végéig csinálni,ezért elkezdtem egy egyetemi képzést (informatikus-programozo) levelező szakon, amit a munka mellett csinálok. A férjem már most teljesen kikeszult a helyzettől. Nincs annyi időm a háztartásra, bevásárlásra és az együtt töltött idő is folyamatosan csökken a tanulás miatt. Azt mondta, hogy hagyjam ott a munkám, mert ezt így nem lehet csinálni, több dolog rovására is fog menni. Anyagilag nem gond, de az elvi kérdés jobban zavar..
2017. szept. 13. 14:49
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
18%

Utolsó nehogymár a férj csináljon minden házimunkát csak mert az asszonyka tanulni akart és havonta kb 4 napot iskolában van.

Én a munkát lecsökkenteném heti két napra

a házimunkát megfelezném

Esetleg ha anyagilag nem okoz gondot felfogadnék segítséget, vagy rendelném az ételt.

2017. szept. 13. 15:14
 12/39 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó, dehogynem. Ha a férjecske tanul teljes állás mellett egyetemen, akkor a feleségek végeznek minden házimunkát, és senki nem követeli, hogy hagyják ott a munkahelyüket.
2017. szept. 13. 15:25
 13/39 anonim ***** válasza:
76%

11-es, lemaradt:

férj:teljes állás

feleség:teljes állás

Itt feleződik a házimunka.

Férj: teljes állás

Feleség: teljes állás plusz egyetem.

Itt a férjé a házimunka.

Alap.

2017. szept. 13. 15:26
 14/39 anonim ***** válasza:
66%

Azèrt kell otthagynod a munkát, mert a fèrjed nem bír egy hèten kètszer elmosogatni, kimosni, meg felporszívózni??? 😀

Szèp kis jövőkèp ez!

2017. szept. 13. 15:33
 15/39 anonim ***** válasza:
18%
Jajj, szegény férj készült ki, gyorsan megvesz téged havi 100-ért, hogy rendben legyen a lakás. Szerintem gáz. Nem muszáj heti 5 nap 12 órázni, kereshetsz egy 4-6 órás állást. Amúgy meg ha gyereketek lesz, és fáradtabb leszel mint egy 12 órás meló után, akkor majd mit csináltok?
2017. szept. 13. 15:51
 16/39 anonim ***** válasza:
42%

Jesszus, mennyi emancipunci jött itt össze! :D

Szerintem egyáltalán nem kínos, ha eltart a férjed. Alapból hülyeség ez az én pénzem-te pénzed mentalitás, egy normálisan működő házasságban ilyen nincs. Ha neked és a férjednek is megfelel az, hogy ő a kenyérkereső, te pedig a háztartásért felelsz, akkor nincs kérdés, tessék megvalósítani. Ha mégsem működne, akkor tudsz munkát keresni, aki akar, az talál is.

2017. szept. 13. 16:00
 17/39 anonim ***** válasza:
44%
Azon csodálkozom, hogy heti 60 óra meló, havi legalább 7 nap suli (ennyi a programtervezőn) plusz esetleg külön konzultációk és otthoni tanulás mellett egyáltalán jut még időd bármire az alváson kívül.:-) A munkaidődet mindenképp csökkenteni kéne, de nem azért, hogy legyen, aki bevásárol, főz és elmosogat, hanem hogy maradjon időd magadra és a kapcsolatodra is. Én nem tenném magam teljesen függővé senkitől, mert így vagyok "bekötve", inkább megpróbálnám a főnökkel megbeszélni, hogy csak heti 30-40 órát tudok vállalni, amíg a suli tart. Ha a férjed nem kíván részt venni a házimunkában, akkor tényleg vegyetek fel bejárónőt.
2017. szept. 13. 16:13
 18/39 anonim ***** válasza:
30%

Kvára kínos, amikor a kápók megjelennek.

2017. szept. 13. 16:14
 19/39 anonim ***** válasza:
82%
Jól kiragadtátok a házimunkát, miközben a férjnek az együtt töltött idő is kevés, ráadásul gondolom úgy van vele a férj, hogy a kérdezőnek is sok ez, kényelmesebbé próbálja tenni az életét. Szerintem is nyugodtan hagyd ott, vagy keres részmunkaidőset.
2017. szept. 13. 16:53
 20/39 anonim ***** válasza:
20%

Aki ilyen ultimátumot ad,annak ne is szülj gyereket,most mondom.

Mondjuk valami otthonról csinálható maszek nem megoldás?Mondjuk online tanítás vagy valami fordítás,vagy bármi?Amellett is könnyebb vinni a háztartást.

Egyébként nem kötekedésből,de a férjed ha mást nem,legalább hétvégén besegít a háztartásba valahogy?Legalább egy bevásárlással?

Mert ha eddig sem segített,hát gratulálok,hogy ilyen mazochista vagy,hogy még hozzá is mentél!Megérdemled,csak ne szülj,a magad,de legfőképpen a gyerek érdekében!Így is annyi szolgalelkű,mazochista nőszemély és hímsoviniszta fazon van ebben az országban,hogy már rég nem kéne belőlük utánpótlás.

Mondjuk ha úgy vesszük,az állapotosságod alatt is eltartott lennél.

Viszont ilyen fazon által eltartottnak lenni nem kínos,hanem öngyilkosság,de te tudod.

2017. szept. 13. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!