Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Tanácstalan...

Mit tehetnék? Tanácstalan vagyok. Félek késő lesz. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A gimit nem rég fejeztem be és sok barátot szereztem. Volt egy srác akivel nagyon jól összebarátkoztam. Sajnáltam szegényt eleinte mert más volt mint a többi srác. Nem vagánykodott nem csajozott csak élte a kis életét. Utolsó évben elkezdte a karját vágdosni. Én és a barátnőm észrevettük és próbáltunk vele beszélni. Azt hittük hallgat ránk, mert egy két hónapig nem is csinált semmit magával, de aztán újra elkezdte. Újra beszéltünk vele, de nagyon magába zárkózott és csak a halál volt számára az egyetlen kiút. beszéltünk az osztályfőnökünkkel, aki beszélt a sráccal, de rá sem hallgatott. Így szervezett egy titkos találkozót egy pszichológussal meg a sráccal. Kötelező volt neki minden héten eljárnia hozzá. Novembertől nem is csinált semmit egészen idáig... Újra vágdossa magát mióta nincs suli és nagyon az öngyilkosság felé hajlik. Nem érdekli semmi. Csak a halál. Én már mindent megpróbáltam, főleg a lelkére hatni. Mit tehetnék? Mit mondhatnék neki még hogy ne csináljon őrültséget? Félek késő lesz!!! :( Kérlek segítsetek!!
2010. máj. 26. 16:53
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
91%
Szólj a szüleinek!és mondd el nekik az egészet!muszáj, pszichológiát is tanulok, és az ilyenekre oda kell figyelni!akkor lesz igazán biztos, hogy meg fogja tenni, ha hirtelen azt mutatja, h jobb kedve van, viccelődik a halálról, és valamiféle nyugalom árad belőle. Az igazán konkrét, jel.lehet h most még csak figyelmet akar magának.De szólj a szüleinek, egy életről beszélünk.
2010. máj. 26. 17:58
 22/24 anonim ***** válasza:
Én sose vágdostam magam. Nem fenyegettem vele senkit. Ideje lenne nyitnia az emberek felé és örülni annak ami van. Én is öngyilkos akartam lenni, szóval megértem. Igen, még ma is sokszor eszembe jut, de nekem bőven voltak gondjaim. Nem volt rendes családom, agora és szociálfóbiás voltam. Meg persze barátaim se voltak. Ja és túlsúlyos voltam. Ennek a fiúnak pszichologusra van szüksége és arra, hogy kicsit határozottan kirángassátok a depresszióból. Vigyétek el ide-oda, legyen sokat társaságban.
2010. máj. 26. 18:00
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sajnálgatnod kellene meg kérdezhegtni hogy mikor öli meg magát!

Foglalkozzál vele könyörgöm!

Vigyed diszkóba, klubokba, kocsmákba, ahol lehet csajozni...vigyétek magatokkal kapcsolodjatok ki együtt! Egy ideig rákell áldoznod az idődet! Mert később nagyon megbánod miért nem segitettél rajta mikor még élt!

2010. máj. 26. 20:45
 24/24 A kérdező kommentje:
Mást se csinálok,mint foglalkozok vele. Amúgy tegnap sikerült egy kis javulást is elérnem. Msn-ed eddig az volt neki kiírva inkább meghalni mint félig halottnak lenni meg egy kép ahol a karja össze vissza van vágdosva. És beszélgettünk és azt mondta csak értem nem teszi meg hogy öngyilkos lesz mert nagyon jó barátom. És ad egy utolsó esélyt az életnek. Ma pedig már a nevét is vissza írta és egy kép van kirakva magáról.
2010. máj. 27. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!