Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan razzam le a szuleimet?...

Hogyan razzam le a szuleimet? 13/f

Figyelt kérdés

A suliban az elso nap kiderult,hogy lesz egy uj osztaly tarsunk akit az ofonk bemutatott mar akkor. Nagyon meno a gyerek, laza,es kozvetlen mindenkivel. Orak utan odamentem hozza beszelgetni es megkinalt egy szal cigivel, elfogadtam aztan hazakisert es kozben bementunk egy dohanyboltba meg. Nem kertek tole szemelyit sem, se semmit. Minden siman ment, de apammal megbeszeltem,hogy a suli elott talalkozunk,kocsival jon ertem mert onnan mentunk tescoba. Ez a dohanybolt meg nem messze van a sulinktol. Es apa a kocsiban eszre vett az uj haverommal,pont mikor jottunk ki a dohanyboltbol. Apam odajott elenk es mindenki elott atkutatta a zsebeimet aztan a haveromat megfenyegette es eltiltott tole,mert belevisz a rosszab,en nem fogok cigizni meg mittom en. Lesz***m magasrol, meglazott fel vilag elott es a spanomat is. Plusszba amikor visszaszoltam apanak meg nyakon is vagott es a kocsiba lokott. Anyanak elmondott mindent anya kiabalt is velem es hogy beszelni fognak az osztaly fonokommel ha vele fogom baratkozni es cigizek stb. A batyam aki 17 eves az meg bejott a szobamba az nap este es felkent a falra, mert miattam veszekedtek a szuleink. A batyam egy ko***g amugy mindenert engem hibaztat es parancsolgat nekem, kulon szobaban vagyunk, de mindig atjar hozzam dirigalni vagy ram szol valamiert es csesztet vagy lenezoen beszel velem. Ja es ez a kis szappanopera azert van otthon,mert allitolag en minden evben kifogtam magamnak olyan havert aki balhes. Kozben meg sehol semmi,mert mindenkitol eltiltottak vagy szoltak a tanaroknak, vagy annyira sok volt a veszekedesem a szuleimmel,hogy mar agybajt kaptam toluk. Es ma megkaptam az elso szaktanarimat is,mert a wcben ra gyujtottam a haverommal es lebuktunk. Apa egy feloraval ezelott haza hozott es itthon megpofozott,mert beszelt a tanarommal. Most ugy nezki holnap mar beszelnek a spanommal is. Szanalmas a csaladom!! Tokjol kijovok valakivel ez a srac nagyon meno,laza es kedves is velem,megdumaltuk,hogy a hetvegen elmegyunk bulizni is. O majd megveszi a belepojegyeket is es keretozzek el. De lehet oda sem mehetek el,meg sosem voltam olyan helyen. Tudtok tancsot adni nekem,hogy hogyan razzam le a szuleimet? Kertem,hogy inkabb ne jojjenek ertem legkozelebb suliba, de apam ma is csak ugy eljott. Full ciki is, de mindegy. Hogy lehet ennyi idosen megbeszelni a szuleimmel,hogy hagyjanak elni? Semmit nem engednek meg! Meg a batyam is bevan feszulve es jatsza a fonokosdit.

13/f

2017. szept. 4. 16:37
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

Oksi vagom, kossz a valaszokat, betegek vagytok mint a csaladom. Azt szajkoztatok hogy ja megerdemeltem az utest,meg pofon vagtatok volna ti is, meg nem tamogatjatok a verest, de ilyen esetben bla bla.

De taknyos nem vagyok mar. Ti is voltatok ennyi idosek mint en. Csak bevagytok feszulve, mert ti is olyan nevelest kaptatok hogy ja termeszetes hogy pufuljuk a gyereket ha ugy van, mert megerdemelte. En meg nem uthetek sajna vissza. De legyen igazatok. Ha ugy vesszuk veletek nagyobb baj van ahogy apammal is. Tamogatjatok a verest.az igen! En sosem bantottam a tarsaimat es nem verekedtem. De megcsak nem is fordult meg olyan a fejemben h valakinek jar a veres. Gondolom titeket is vertek es ez a normalis vagy nem vertek es ezert pofaztok igy.

2017. szept. 5. 15:21
 42/57 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy azért nem verték a többi embert mert tudott viselkedni? Téged sem szórakozásból vertek nyakon és nem azért vernek mert ez a nevelési módszerük, hanem mert szélsőségesen viselkedsz. És remélték hogy hátha egy nevelői célzatú nyakleves után megjön az eszed és 13 évesen nem cigizni-piálni-bulizni-szökdösni akarsz (és ebből jobb esetben csak a cigit tudják).

Ne forgasd ki a válaszolók szavát mert te csak azt hallod meg amit meg akarsz hallani, nem azt amiről a válaszok szólnak.

2017. szept. 5. 15:27
 43/57 anonim ***** válasza:
84%

Soha életemben nem "vertek" a szüleim, és nem "betegek". A problémamegoldás az volt, hogy elmagyarázták, miért rossz az, amit teszek.

Viszont volt pár alkalom, gyermekkorom során összesen 3-4, amikor bizony kaptam pofont. Akkor se akkorát, hogy igazán fájjon, inkább a meglepetés, és maga a tudat tette meg a hatását - soha még csak piros se maradt az arcom utána.

Vannak esetek, amikor a gyerek olyan szintű pofátlanságot enged meg magának (mint pl te a kérdésben vázolt helyzetben), hogy bizony egy nevelő célzatú pofon becsúszhat, mondom ezt úgy, hogy egy békeimádó hippinek tart az ismerőseim nagyrésze, és az erőszakot elítélem - viszont egy "legyintős" pofon nem erőszak.

Majd akkor panaszkodj és/vagy háborogj, ha bőrszíjjal vernek el minden baromságért, azért, hogy fájjon.

"Tamogatjatok a verest" --> remélem a börtönben rohad meg az összes mocsadék, aki VERI a gyermekét. Azonban ne keverjük már a verést azzal, ha a gyerek kap egyet a megfelelő pillanatban.

Kitalálom, ha anyád nem mákosgubát rak le eléd mikor azt kívánsz, akkor már éheztet is, ugye? :D

Tényleg betegek a szüleid, amiért neked akarnak jót, nem is értem, hogy képzelik a szemetek.

"De taknyos nem vagyok mar."

De bizony, az vagy ennyi ésszel. A 8 éves unokaöcsémre soha nem mondanám, hogy taknyos, mert értelmesebb nálad...

Persze lehet, hogy minden válaszoló idióta, csak te vagy a helikopter...

2017. szept. 5. 15:30
 44/57 A kérdező kommentje:
Jaja en meg majd nevelesi cellal utok vissza apamnak mert nem nevelt eleg jol. Na de ha visszautnek engem tuti megolnenek otthon. Kulonben o teher arrol h nem tudok viselkedni. O cseszett el valamit. Szoval magat kene felpofoznia. De utalom az egesz csaladomat. Ja es ok..klassz h titeket nem vertek csak egy arc simi volt ha rosszat tettel. Hat en nem eloszor kapok pofont vagy nyaklevest es utoljara meg orszag vilag elott megalaztak. Vissza gondolva.lehet apamnak nagyobb szegyen volt ez mint nekem.
2017. szept. 5. 15:48
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

"Jaja en meg majd nevelesi cellal utok vissza apamnak"

Na, éppen az ilyen megnyilvánulások miatt írom, hogy egy kis taknyos vagy. :)

Ülj be egy sötét sarokba, és gondold át az életed.

Őszintén remélem egyébként, hogy kinősz ebből a tahóságból, és felnőttként belátod majd, hogy mi volt a gond a mostani hozzáállásoddal.

Sajnos látszik ezen a kérdésen, és a rá adott válaszaidon, hogy nem lehet rád szép szóval hatni. Sajnálom a szüleidet.

2017. szept. 5. 15:53
 46/57 anonim ***** válasza:
100%

Apádnak te vagy a szégyen. Jó rossz világod lehet ha te még vígan netezel miután az iskolában cigiztél és lebuktál. Azért manapság nem jár fegyelmi eljárás vagy valami igazgatói megrovás?

Amúgy a kérdésedre: fel kell keresni a gyámügyet, elsírni hogy milyen rossz életed van és ha szerencséd van kiemelnek. Akkor majd megtudod milyen szar az élet, mikor semmit és senkid nincs, idegeneknél és az ő szabályaik szerint, vagy egy bentlakásos intézetben szigorú szabályok között élsz. Talán csak egy dolog tetszene, ott a nagyok felavatják az új hús popsiját.

2017. szept. 5. 15:55
 47/57 anonim ***** válasza:
100%

13 évesen aztán tudod, milyen a gyereknevelés :D

2 évvel fiatalabb fiam van, mint amennyi te vagy. Ha dohányboltból jönne ki, és rajtakapnám, minimum leüvölteném a fejét. Semmi keresnivalója nincs ott. És nem érdekelne, ki előtt alázom meg.

Nagyon gyerek vagy még, érzékeny kis lelkivilággal. Ez a ,,span" nem neked való.

Szerintem a szüleid is agybajt kapnak tőled, hogy mennyi baromságot vagy képes elkövetni. Arról meg nem tehetnek, hogy te nem érted meg, mit akarnak.

Még jó, hogy nem engednek buliba. És igen, neked suliba kell járnod, ez a dolgod. Ha nem tanulsz, akkor megnézheted, milyen munkád lesz. Ja, hogy ez most nem érdekel? Inkább menő akarsz lenni? Elárulom, nem vagy menő. Egy hisztis kisgyerek vagy, semmi több. Ráérsz felnőttesdit játszani. Ha meg kiszöksz a buliba, szerintem 2 pofont is megérdemelnél, és tuti eltiltanálak ettől a ,,spantól".

2017. szept. 5. 18:49
 48/57 kovpet ***** válasza:
100%
Kérdező: ha egy autópályán mindenki szembe megy veled, akkor egy okos emberben azért csak felmerülne előbb vagy utóbb, hogy nem a többiek mennek rossz irányban, hanem esetleg mégsem a te irányod a jó...
2017. szept. 5. 19:12
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, abban igazad van, hogy a szüleid sincsenek a nevelés csúcsán, ha eddig jutottatok, de ez rajtad segít? Ha most ogazad van, azzal előrább vagy? Nem, mert a te életedről van szó és nem a szüleid életéről. Ha nem tanulsz, nem nekik lesz szar munkájuk, hanem neked. Ha balhés társaságba kerülsz, akkor nem őket fogják kicsapni a suliból, hanem téged. Értem, hogy te sem kapod azt a szeretetet a szüleidtől amit szeretnél, de sajnos azzal, hogy hozod ezért a lázadó tinit, saját magaddal tolsz ki. Kérj segítséget akkor mástól. Iskolapszichológus pl. Osztáyfőnök, vagy bármelyik szimpi tanár, hidd el, annyi helyről kaphatnál segítésget ha kérnél. Aztán felnőttként, ha sikerült kikaparnod magad ebből a közegből, és még midnig haragszol a szüleidre, akkor akkor azt vágsz hozzájuk, amit akarsz, de amíg anyagilag függsz tőlük, addig ha igazad van, akkor sem tudod érvényesíteni azt.

Hosszú távon nem érsz el semmit azzal, hogy a wc-ben dohányzol. Ha igazán haverok vagytok, akkor neked nem kell dohányozni ahhoz, hogy jóban legyetek. Ez a bajom ezekkel a "menő" társaságokkal. Nem tudsz odatartozni bizonyos szokások nélkül. Többnyire nem a barátaid, ha jók az eredményeid, vagy nem vagy benne mindenféle eszetlen balhéban.

2017. szept. 5. 19:16
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem engem nem ütöttek, de nem is voltam ilyen kis gyökér beképzelt mint te. ha az én kölyköm lennél kihajítanálak.
2017. szept. 5. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!