Hol a határ egy váláshoz? Tudom egyedi, de mi az általános? Vagy én vagyok teljesen hülye?
Itt meg semmi valookot nem latok. Manapsag nagy divat lett rogton lecserelni a part ha valami nem mukodik, regen meg a zoknit is stoppoltak, ma meg a fogyasztoi tarsadalom a parkapcsolatokra is atvitte azt a mentalitast, hogy nem javitunk semmit, nem eri meg, rogton ujat veszunk.
Az elso lepes hogy beszeljetek, tudatosuljon benne is, hogy valtoztatni kellene valamin. Ha erre nem hajlando, akkor johet valami parkapcsolati szakember. De egybol valasrol beszelni, foleg kozel harom evtized utan, szerintem tulzas.
Régesrég otthagytam volna, illetve össze se jötrtem volna vele, hacsak nem volt nagyon trükkös s mutatta, hogy szeret és semmi komoly baja nincs veled.
Amiket írsz, hogy melletted senki nem bírná meg sír... Ezt akkor is taplóság mondani az ember feleségére, ha ok van, semmit nem old meg, csak elmérgesíti a helyzetet. Nagyon asszimmetikus a kapcsolatotok a leírás alapján :(
Mindenkinek máshol van a határ, én elég igényes vagyok e téren, iszonyatosan sokkal több történik nálatok, mint amit én tolerálni vagyok hajlandó a magánéletemben.
(17 éve vagyunk együtt a párommal, nagy az összhang. Ha valaki azt gondolná, hogy én nem tudok valakivel meglenni. Pedig igazán nem érzem, hogy különösebben tennék a dologért, csak létezem és önkifejezek és elég nehéz eset is vagyok. De ő egy velem kompatibilis angyal. Másmilyennel nehezen jönnék ki :D Akkor lennék egyedül, jobb az, mint egy rossz kapcsolat.)
A fentiekkel az a baj, visszatérve a kérdezőhöz, hogy nem látom, hogy a férj partner lenne a dolgok javításában. Vitakor OK, az ember kiadhat némi gőzt az elején, de utána a probléma megbeszélésén, megoldásán kéne dolgozni, nem sértegetni a másikat. S mást hibáztatni, mert Ő nem érte el azt, amit akart... Milyen ferde gondolkodás már ez?
A leírtak alapján úgy tűnik a férjed teljesen belefásult, belekényelmesedett ebbe a házasságba.Lusta és nem is akar se tenni, se változtatni semmit.Ebből kimozdítani nem sok esélyt látok.Te egyedül kevés vagy egy házasság működtetéséhez.A megbeszélés nem hinném, hogy eredményes lehet vele.Neki a mártír szerep tökéletesen megfelel.Mindenki rossz, csak ő a tökéletes.
Nos fogyasztói társadalom ide vagy oda, nem látok reményt ennek a házasságnak a fenntartására, ha csak nem dugod te is a homokba fejed azért, hogy elvegetáljatok még vagy 30 évig.
Én lelépnék.Egyedül is jobb, mint egy ilyen emberrel együttélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!