Papírral vagy anélkül boldogabb egy kapcsolat?
Tudom ez egy nehéz kérdés...
Csak azért teszem fel, mert nagyon érdekelne.
Például én ha "papír"-párti vagyok, akkor nekem számít az, hogy házasodjunk össze.
De ha nem , akkor meg minek?
Lehet olyan, hogy a papír "tesz be" pont egy kapcsolatnak, illetve annak a hiánya?
Mit gondoltok erről?
Véleményeket szeretnék!
Mindenkit felpontoztam, mert mindenkinek a válasza fontos.
Rólam nem kérdeztétek, de én is házasságpárti vagyok, annál is inkább mert abban élek :)
Nekem is fontos volt, igen valahol ez egy "eszmei" érték kezd lenni...
Mármint azoknak akiknek fontos a házasság.
De ismerek olyanokat, akik 30 éve vannak együtt papír nélkül...
Igen talán az itt a kulcs-szó hogy mit is akarnak a felek...
Ha valamelyik nagyon ragaszkodik hozzá, és már a másik fejére nő ezzel a dologgal, az nem igazán jó; vagy ha ráerőszakolja az elképzeléseit...
A házasság nem papír, írták már.
Ha valaki úgy megy egy kapcsolatba, hogy nagyon komolyan veszi, annak nem olyan fontos. De az, hogy kiáll a világ elé, és mindenkinek a tudtára adja, Ő az én társam egy életre, az szerintem fontos.
Van aki szívét lelkét beleteszi egy kapcsolatba, és szeretne "cserébe" egy esküt, viszont a másiknak elég az ami van, mert ki lehet sétálni, akkor egy idő után...
Most nem tudom értelmesen befejezni, visszaugrok később.
A házasság szerintem sem csak egy papír, és csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, bár csak 4 éve vagyok feleség, de fogalmam sincs, hol az a papír. Számunkra a szövetség, az összetartozás és a közösen alapított család a fontos, amit azzal koronázott meg a házasságm hogy a családunk és a barátaink előtt megígértük egymásnak, hogy igyekszünk ezt óvni-védeni.
Had kérdezzek én is valamit. Többen írtátok, hogy a papír csak elrontja a dolgokat (amit itt sokan cáfoltunk, de ez most mellékes): Ha valóban el tudja rontani önmagában a papír az adott kapcsolatot, akkor az vajon mennyire volt komoly?
Nem vitatkozni akarok, de ez nem erő kérdése, ez sokaknak egy fontos szertartás. Szerintem egy kapcsolat alapból nem az erőről szól.
De én azokat kérdeztem, akik konkrétan leírták, hogy magától a papírtól elromlanak a dolgok. Ezt nem értem egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!