Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőmet bántalmazzák...

A barátnőmet bántalmazzák otthon. Mit tegyek ebben a nagyon rossz helyzetben?

Figyelt kérdés
ö 16 én 20 vagyok 2 éve vagyunk együtt tavaly karácsonykor eltörte a kezét azt mondta "megcsuszott" aztán tegnap észre vettem egy zöld foltot a hátán kérdeztem mi az és erre elsírta magát és bevallotta, hogy alkalmanként bántják otthon ha nem mosogat el vagy nem mossa ki a kádat... utálják otthon... a gyámügy kilöve mert van két kisebb testvére is és nem akarja, hogy az állam gondozza öket. öket nem bántják azok az állatok. senkije nincs a szülein és a kistestvérein kivül csak én...
2010. máj. 26. 09:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kisebbek biztonságban vannak, akkor velük nem fog történni semmi. A gyámügy engedélye meg mindenképpen kell. Ők megtehetik, hogy azt mondják, nem kell szülői engedély, olyan esetekben engedik meg fiatalkorú házasságát, ha így jobb helyre kerülne, mint a családja, mert a családban durva dolgok történnek. Ez ebben az esetben tökéletesen igaz is lenne. Ilyenkor elég a gyámügy engedélye, de azért ez elég hosszú procedúra lesz. De mi lenne, ha bemennél, és megkérdeznéd? Biztosat úgyis csak ők tudnak mondani.
2010. máj. 26. 09:36
 12/23 anonim ***** válasza:
84%

Ha ki akarod hagyni a hivatalos megoldásokat, akkor szerintem meg kéne fenyegetni a szüleit.

Nem feltétlenül veréssel, vagy verőemberekkel, hanem tényleg csináltatni egy látleletet, aztán azt odadugni a köcsög szülők elé és beígérni a további lépéseket, ha nem állnak le. Bár én a magam részéről a testi fenyítést alkalmaznám ebben az esetben a szülőkön.

2010. máj. 26. 09:36
 13/23 A kérdező kommentje:
feltétlen bemegyek a család segítöbe csak fogalmam nem volt, hogy induljak neki hol kezdjem el a procedurát.. mostmár tudom megadtátok a választ. köszönöm
2010. máj. 26. 09:44
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Már szinte mindent leírtak énsem tudok többet mondani, jó látni hogy ennyire szereted és segíteni probálsz neki. Remélem sikerülni fog.

Off: megkérdezhetem hogy mit dolgozol? Énis szeretnék saját kocsit, házat, érdekel milyen állásod van.

2010. máj. 26. 09:52
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szegény mindenképp próbálj segíteni neki légy mellette ez most nagyon fontos.
2010. máj. 26. 10:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Családsegitőben elmondani mindent, ha ők hitelesnek tartják, amit mondasz, akkor onnantől elég az ő engedélyük a házassághoz.

A kicsiket ha nem bántják, akkor nem fogják elvenni.

2010. máj. 26. 10:18
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

Én is nem sokkal a 16. szülinapom után házasodtam. Csak a szülők engedélye kell hozzá, a gyámügyé csak akkor, ha valamelyik fél 14-16 év között van.

Viszont ez ugye nálatok kilőve, pedig hamisítani nem lehet, személyesen kell megjelenniük a szülőknek.

Van egy másik lehetőség is, az nem házasság, hanem a ház elhagyása vagy ilyesmi, ez esetben a szüleidnek! kell vállalniuk, hogy vigyáznak rá, és vállalják érte a felelősséget, akkor nagykorúsítják.

De a családsegítőben tényleg kedves emberek dolgoznak és mindent elmondanak.

Sok szerencsét!

L/18

2010. máj. 26. 10:34
 18/23 anonim ***** válasza:
25%

Hm,elöszőr is hallgasd meg a másik felet.

Szóval a barátnőd nem akar "házicseléd" lenni.Akkor ki fog takarítani,kádat mosni,ha elveszed feleségül?

Nekem ami furcsa az,hogy egyik gyereket bántják,a többit meg nem...szerintem ilyen max. a mesékben van.Aki agresszív állat,az mindenkivel szemben az.Szóval valahol sántít a történet.

Na meg a munka se tetszik a leányzónak,akkor miből is fog élni?

Szép,követendő dolog,hogy ilyen fiatalon házad,autód,munkád van,de ahhoz,hogy mindez meg is maradjon olyan társ kell,aki melléd bír álni és nem nyafogni a munka/tanulás miatt.

Mindentől függetlenül azt hiszenm a te szüleid véleményét se ártana kikérni,mit szólnak egy ilyen korai házassághoz...

2010. máj. 26. 11:54
 19/23 anonim ***** válasza:

Tényleg szép,hogy segíteni szeretnél rajta csak nehogy megbánd!

Most nem eltántorítani akarlak de lehet,hogy csak jó színésznő a csajszi és szabadulni akar otthonról mert nem szeret mosogatni!De persze az is lehet,hogy igazat mond.A legfontosabb,hogy járj utána.A családsegítőt el kell kezdeni és ha a csajszi kamuzik úgy is meg fog ijedni ha kimegy hozzájuk egy családsegítő.

2010. máj. 26. 15:08
 20/23 anonim ***** válasza:

A 2 előttem hozzászólónak könnyű beszélni úgy, hogy kivolt nyalva otthon a segge és még életébe nem kapott egy legyintést az anyucikától, attól még nem mindenkinél van igy...örüljetek neki hogy fogalmatok sincs erről az egészről tapasztalatlan tuskók!

Nem értem miért kell lázadni és ezt a csajt meghazudtolni!

Ugy gondolom a zöld foltok és egy kéznek az eltörése nem hazudik! Már ez egy állat dolog!

A másik egy gyereket 4 órába dolgoztatni iskola mellett...pfff mi a jó lóf.asznak szülnek ilyen k.öcsög emberek gyereket ha ők nem képesek dolgozni csak otthon fekszenek a p.icsájukon és kihasználják a gyerekeiket! Gondolom ez a kislány tanulni se nagyon tud igy!

Ha szereted tényleg vidd el otthonról mert ez nem normális dolog!

2010. máj. 26. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!