Hogyan lehet túllendülni egy évek óta tartó nehéz időszakon? A gyerekem miatt próbálok erősnek lenni, de nem tudom meddig bírom.

Szia Kérdező!
Ha elfogadsz gondolatokat egy szintén elválttól:
Nem egy új kapcsolat segítségével kell tovább lépned, hanem egyedül, illetve a gyermekeddel kettesben.
Az emberi értékek mércéje nem az, hogy ki milyen gyorsan talál új kapcsolatot magának!
Alakítsd ki az új életritmusod. Legyél az exedtől teljesen független!
Ne kelljen megkérned se arra, hogy hozza el a gyereket az oviból, se semmi másra! Ő legyen az utolsó, akit segítségül hívsz bármilyen esetben.
Alakítsd ki az új életed. Lesz egy csomó új kapcsolat (emberire gondolok, nem párkapcsolatira), barátságok, új kollégák, ovis/sulis szülők, akikből új baráti kör alakul ki. Pedagógusok, akik segítenek, ha tanácstalan vagy mondjuk a gyermeked nevelését/viselkedését illetően.
Nézz új hobbi után, ha felszedtél pár kilót, kezdd el leadni, vegyél egy új csinos ruhát vagy egy szép táskát.
Akkor fog valaki betoppanni az életedbe, amikor már nem gondolsz midnig arra, hogy valaki hiányzik onnan.
Legyetek ketten a gyerekkel a kerek egész!
Azt meg honnan veszed, hogy a volt férjed boldog? Azért, mert van új kapcsolata? Ugyan... ez nem garancia semmire. Azonkívül mit foglalkozol vele. Egy független, klassz nő vagy! Erős!
2 éve már nem vagyunk együtt, de mégis sokszor felszakad a seb.
Abból gondolom, hogy boldog, hogy esküvőt terveznek és jön a baba.
Hiányzik, hogy nem tudom megosztani a problémáimat senkivel, idegeneknek nem akarok beszélni róla, közeli barátokat sem akarok terhelni. Mert oké, hogy meghallgatnak, de senki nem tudja átérezni.
A gyerekkel sokat vagyok kettesben, igyekszek mindent megadni neki és nem éreztetni vele, hogy anya szomorú, de azért néha elszakad a cérna. Nem így terveztem az életemet.
Az ex fejemhez vág sokmindent. Egy másik témáról is el tudunk kanyarodni oda, hogy belém rúgjon.

Még mindig nem válaszoltál arra, hogy minek találkozol az exeddel? Mi közötök egymáshoz? Egyáltalán nem kell vele szóbaállni, nulla szinten kell, hiszen bánt téged, és az ember annak nem megy direkt elébe.
A magányt teljesen át tudom érezni; minél több helyen megfordulsz és vagy nyitott, annál nagyobb eséllyel találsz majd barátnőt, barátot. Nem kell kímélni a másikat, nyugodtan lehet panaszkodni, csak legyél érzékeny arra, hogy kinél van erre fogadókészség és kinél nincs.

Senki nem így tervezi, de azokból a lapokból kell a partyt lejátszani, amit az élet kiosztott!
Mekkora a gyerek?
A problémamegosztós részét is neked kell kialakítani, keress egy bizalmast. Ne azért legyen új párkapcsolat, hogy legyen kire rázúdítani a "napiszart".
Eső után mindig szivárvány következik! Az exeddel meg ne beszélgess. Semmiről.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!