Hogyan állitsam le a sógoromat?
"A sógoromra visszatérve még mindig nem értem miért van joga beleszólni, megfenyegetni a gyerekem apját"
Azzal, hog odaköltöztél hozzá két gyerekkel, JOGOT adtál neki erre.
Komoly gondok vannak a viszonyotokban. Utálod őket, ütközőpontnak tekinted, hogy neked van gyereked, nekik meg nincs, féltékeny vagy a húgodra, mert a fiad őt kedveli.
Nekem az az érzésem, hogy nem szereted a gyerekedet. Csak valami nevelésre szoruló gonoszságzsáknak nézed. Azt akarja, hogy mindig az történjen, amit ő akar? Hát te nem? Szerinted te gyerekkorodban nem voltál ugyanilyen hisztis? Ez a normális, az lenne a normától eltérő, ha nem hisztizne. Az azt jelentené, hogy nincs akarata. Te egy akarat nélküli bábut akarsz nevelni? Te azt hiszed, hogy a nevelés a fizikai erőfölényünkkel való visszaélésből áll? Nem lehet, hogy a pároddal is azért mentetek szét, mert téged is vert? A gyerek kifejezi az akaratát. Merthogy van neki. Ha az bármilyen okból ellenkezik a te szándékaiddal vagy veszélyes, akkor nem haragszol rá, hanem barátságosan, a gyereket tisztelve elmondod, hogy miért nem történhet úgy. És ne várd el tőle, hogy ennek örüljön! Te nem vagy frusztrált, ha más történik, mint amit te akarsz? Dehogynem, csak te már kinőttél abból a korból, hogy földre vesd magad. Szeresd azt a két gyereket, legyél velük nyugodt, vidám. A nevelés nem irányítást jelent, hanem élményszerű örömteli együtt élést. És akkor majd jobb lesz a közérzetetek.
A gyerek csak kicsi, de nem hül.ye. Nekem is van 3 évesen, és ő is akaratos. Ki is nyilvánítja, ha valamit másképpen szeretne. De ha nyugodtan és határozottan nemet mondok, megérti, mert tudja, hogy komolyan gondolom.
Neked is inkább megnyugodni kellene, és határozottabbnak lenni, nem nyakleveseket osztogatni a kicsikének.
Most már megtörtént, ez van, de szerintem gondolt ezt át, hogy mennyire volt etikus a kicsivel szemben. Vagy ha majd ő lesz erősebb nálad, és ő is így fog érvelni neked, vajon fog tetszeni a saját módszered?
Azért nem kell világvége tragédiát csinálni egy füles miatt!! Nem szabad verni a gyereket, de amikor állandóan hiszti van, ha nem az és úgy történik, amit és ahogy a gyerek akarna, akkor sok szülőnek borul el az agya és csap egyet például a seggere a gyereknek! Kutya baja nem lesz, de ha egyszer nem ért a szóból...
Én is volt h milliószor mondtam el a lányomnak hogy ne turkáljon bele kézzel az ételbe és ne kenje szét, mind hiába. Mondtam szépen, csúnyán. Miután racsaptam egyet a kezére, felfogta h nem csinálunk ilyet.
Tehát, a kedves "exed" veri a gyerekét, és te a SÓGORRA fújsz, amiért legalább ő kiáll az idegbeteg apja ellen - ami a TE feladatod lenne.
De amíg szerinted nem gáz, ha a gyerek kap "egy-két taslit" = rhadt nagy pofont, addig nincs miről beszélnünk.
Nem vagy anyának való és pont.
ez kész vicc, hogy egy füles ilyen "botrányt" generál...
igenis egy gyerek ne tegyen meg mindent amit akar, tudom a mai liberális nevelés arról szól hogy a gyerek az isten, de igenis kellenek a gyereknek határok és pont.
Ami a sógort illeti, az még elment volna hogy finoman utal rá, hogy ez nem tetszik nekik(van aki nem bírja nézni sem), deahogy ezt közölte az már gáz. üljetek össze és beszéljétek meg felnőtt módjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!