Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van megrögzött gyűjtögető...

Van megrögzött gyűjtögető családtagotok?

Figyelt kérdés

Nálunk férjem szülei ilyenek. Kb. 30 éves szemét van már felhalmozva a házban, a kertben, a külső épületekben.

Kb. 1000 (kimosatlan) joghurtos pohár, rossz, lyukas zoknik szatyorszámra, kismillió újság, régi tankönyvek, rossz már nem működő háztartási gépek...stb.

Gyakorlatilag már csak egy vékony ösvény vezet a kaputól a bejárati ajtóig, és a házban is csak egy vékonyka kis részen lehet közlekedni, mert mindenhol embermagasságig ér a hulladék, a felhalmozott már semmire sem jó holmik.

Próbáltunk már beszélni velük, de mindenre azt mondják, hogy táncsak jó lesz még valamire.

Nem tudom mit tehetnénk még. Ez így nem egészséges sem mentálisan, sem egyéb más tekintetben sem. Ellepik őket a csótányok. Azoknak ez a káosz kén kánaán, hiszen van hol elbújniuk.

Csak közben nem értik, hogy miért nem megy hozzájuk senki sem.

2017. aug. 10. 08:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

És az vagyok.

Kb. 4000 kötet könyvem van.

2017. aug. 12. 23:56
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

a szuleim

kulonosen apum

4 TV van a lakasaban pedig csak 40nm es abbo la a negybol egy ami ugy-ahogy mukodik

egyetlen kifogyott samponos dobozt se dob ki

ott sorakoznak a kad szelen egymas hegyen hatan

esmegsorolhatnam....

idosek azert van ez

2017. aug. 24. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Én gyűjtögetek, de nem megrögzötten, válogatok.

Még a dédnagymamám darálója, tésztaszűrője, mángorlója, sulyokja is megvan. Nagyon szeretem a régi korsókat, tányérokat, tele velük a konyhám, a nappalim, előszobám falai.

2017. aug. 24. 13:31
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
Mindenféle szép üveget gyűjtök, főleg régieket, pl. olyan csatos üveget, amin rajta van a magyar címer, kb. 100 évesek lehetnek. De forgalomban vannak, mert azokat is befogom, amikor gyümölcslét teszek el télire.
2017. aug. 24. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Kagylókat és ásványokat gyűjtök. Van már 3 zsákra való.
2017. aug. 24. 14:16
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

"Hatos ez amit írsz, na ez a belemagyarázás.

Hogy jó lesz az még valamire, de mire mikor soha nincs felhasználva semmi sem?

Ezer éves régi hirdetős újságok, hát kisállat sincs, könyörgöm ott tornyosodik minden.

Zoknival takarítani? Mit? Azt a 80 centi széles ösvényt amin közlekedni lehet?

Régi rozsdád szögek, kalapácsfejek, vagy 15 régi felrobbant kávéfőző és még sorolhatnám. Ugyan régi tankönyvekre mi szükség van ha csak rágják a rovarok őssze vissza? Nagy szatyor szétbontott szotyihéj, törött befőttesüvegek és amit még elképzelni lehet. Ezekre mi szükség van ugyan?"

Kérdező! Nem belemagyarázás. Ha figyelmesen olvastál volna, észrevetted volna, hogy leírtam néhány példát hogy az általad a kifejtésben felsorolt cuccokat mire használom.

Itt most hozzáfűztél még pár gyűjtögetett dolgot, ami valóban szemét, lásd szotyihéj és törött üveg. Ilyet gyűjteni éveken keresztül elmebetegség. De pár más dolog amit említettél...?

Régi tankönyvek: Tudod én milyen sok időt ücsörögtem gyerekkoromban a padláson... Anyám iskolás tankönyveit ezerszer átnéztem. Volt amelyik sokkal szebb volt, mint az én modern tankönyvem. Volt amiben sokkal érthetőbben vagy érdekesebben volt leírva az, ami az enyémben. Utáltam pl verset elemezni, és anyám tankönyveiben néhány versről sokkal értehtőbben írtak, mint az enyémben. Nagyon bírtam anyám egyik törikönyvét, annak ellenére, hogy utáltam a törit. Szép rajzok voltak benne, és sok minden más bontásban, másképp adagolva volt leírva, mint az enyémben. Tehát egyik dolog jobban következett a másikból, míg az enyémben néha bugyután lettek vége fejezeteknek.

Ugyan még nincs gyerekem, de mi van ha lesz, és neki is kedve lesz bújni az én tankönyveimet? A későbbi "szak" tankönyvek, meg magamnak jók, néha ezért-azért belelapozni. Senkit nem zavar az a padláson...

Joghurtos pohárból a pofásabbakat igenis elteszem elmosva. Amikor muskátlit v paradicsomot palántázok, nem kell azon agyalni, hogy hova fussak műanyag cserepet vásárolni drága pénzért....

Múltkor nagytakarítottam az egyik szobát. Teljesen jó volt az ablakpucoláshoz 1 lyukas zokni, 1 kinőtt trikó és 1 nagyobb lyukas trikó. És a tárgyak meg szekrényteteje lemosásához is megfelelt 3 lyukas zokni. Minek költsek pénzt nehezen kicsavarható törlőrongyokra, vagy idétlen szivacsokra, mikor ingyen megoldható, és sokkal jobban kézre állnak ezek a rongyok..? Talán csak felmosórongyot vásárolok, mert kevés olyan ruha/póló van, amit felmosáshoz jónak találok, és azok hamar kopnak, szóval azt megveszem, kb. ennyi.

Meg kell javítanom egy távirányítót, mert rosszul érintkezik. Annyi csak, hogy ki kell tömni belül valamivel egy részen. Egy szivacsszerű műanyag izét tervezek belerakni, ami csomagolás volt egyszer amikor törékeny árut rendeltem... Ha nem tettem volna el "jó lesz valamire" alapon, most nem tudnák mit a távirányítóba tenni.

Ezer évig sorolhatnám, mi mire jó.

Épp csak annyira kell ügyelni, hogy az eltett cuccok mennyisége nem lépjen túl egy bizonyos szintet. A szint mindenkinél más, függ a helytől, hogy kinek mennyi helye van, meg hogy kinek mire van és lehet szüksége. Nyilván nem tenném el a régi gépek zsinórját, és csavarjait, ha nem barkácsolnék időnként például.... Vagy nem tenném el az újságokat, ha nem lennének a kisállatkák....

Általában azok nem szokták megérteni ezt az eltevős életmódot, akik egy kis lyuk lakásban laknak, semmi kerti munkát nem végeznek, és még a takarításhoz is lusták, csak bambulnak a számítógép és tv előtt, vagy épp nyaralni járkálnak, kocsmába járnak vagy haverokkal lógnak. És semmi semmi dolguk, max a napi 8 óra munkahelyen.

Kérdező! Ha valakinél csak ösvények... vannak, az beteges... De az is beteges, amit te akarsz, hogy mindent kidobni. És még csodálkozunk, hogy mennyien élnek egyik.napról a másikra... Egyszerűen nem tudnak takarékoskodni, bizonyos dolgokat újra felhasználni, stb... Csak pazarolni és mindenből újat venni, pénzt adni olyan dologra is, ami eleve kidobásra rendeltetett...

2017. aug. 27. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!