Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmehetek, ha már nem bírom?

Elmehetek, ha már nem bírom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy 24 éves anya vagyok. Úgy érzem tönkremengy a párkapcsolatom az élettársammal, aki a gyermekem apja. Mindig belémköt, és ha hibázok egy apróságban csúnyán a fejemhez vágja, aztán van hogy napokig szorongok és minden nap ez van. Nem egyszer azt is a fejemhez vágta, hogy elveszi a gyermekemet. Mellesleg ott a kedves anyukája akinek meg mindenbe bele lehet szólnia. Annyira unom már ezt. El akarok húzni innen ha csak pár napra is. Semmi nincs megbecsülve amit csinálok egész nap. Azt párom azt gondolja hogy egész nap kávézgatok meg fecsegek a bnőimmel pedig tip top a lakás, minden nap takarítok vasalok főzök. Elfáradtam. Minden reggel úgy kelek fel mint egy zombi, es nincs kedvem a nap további részéhez. Egyedül a gyerek miatt tartom magam. Lefogytam a stressztől és csak erőlködve tudok enni valamit. Tudom hogy ez így nem normális. Voltam anyáméknál egy éjszakát a gyerekkel mert a parom nem volt otthon 2 napot. Az se tetszett nekik hogy vonatra szálltam a gyerekkel. Teljesen készen vagyok tőlük. Otthon lenyugodtam, jó kedvvel keltem fel, nem volt nyomás a mellkasomban, megértőek velem és nincsenek folytonos elvárások. Beteggé tesz ez az egész mert folyton próbálok megfelelni mindenkinek de hiába mert amint egy valamin változtatok, jön egy következő dolog ami nem jó úgy ahogy csinálom. Sajnos nem az en családom van a közelebb hanem a páromé. Ők maguk nem sokan vannak de sosem egyeznek. Mindig marakodnak egymással, sosem jönnek ki.

Mikor megismerkedtem a párommal, még nem volt ilyen. Most viszont nagyot nőtt az arca. Nincs mar meg benne az az emberség ami régen, egy szob hivalkodó lett és én nem tudok beszélni vele hiába próbáltam mar meg. Semmit sem vesz tudomásul úgy érzem az egyetlen út, ha magára hagynám egy kicsit. És én is utána néznék a lehetőségeimnek, hogyan tudnám tovább folytatni egyedül az életemet a kislányommal. Viszont nekem nincs munkám,egy kevés pénzem az van, de az nem elég sokáig. Van hová mennünk, és egyáltalán nem rosszak a körülmények.

Arra lennék kíváncsi, hogy elveheti e a gyereket tőlem? Elmehetek e innen vagy megteheti hogy -teszemfel- rámhívja a rendőröket ha elviszem a gyereket. Nem a tudta nélkül akarom.

Köszönöm a válaszokat.

Egy elkeseredett anyuka.

2017. aug. 4. 07:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%
Sose értettem minek ilyen embernek gyereket vállalni, biztos helyesspassee volt. A gyerekkel elköltözhetsz, azt nem tilthatja meg, gyerektartás pedig jár, ha a nevére vette a gyereket. De jobb ha először beszélsz egy ügyvéddel, mert nyilván ő meg a gyereket magánál szeretné elhelyezni, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.
2017. aug. 4. 08:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Nyilván nem értheted. Ne is kelljen ezt soha megértened azt kívánom, ahogy a párod kifordul magából és megváltozik a szemed láttára. Köszi a válszodat!
2017. aug. 4. 08:06
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

Miért vennék el? Az anyja vagy. Nyugodtan hazamehetsz a kicsivel, és kezdhetsz új életet. De minél előbb add be a gyermekelhelyezési kérelmedet.

De jó ha tudod, hogy ha a kicsi nélkül mész el, akkor ő s jogosan mondhatja, hogy ragaszkodik a gyámsági jogaihoz. Egyébként tapasztaltból mondom, hogy a legtöbb apuka nem azért harcol a gyerekért mert annyira akarja, hanem mert így tud fájdalmat okozni az gyerek anyjának. Apai látogatásnál is lepasszolják a gyereket a nagyszülőknek.

2017. aug. 4. 08:06
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Az ideiglenes gyermekelhelyezés gyorsan megvan, utána oda mentek, ahova akartok.

Végül is előtte is. Rendőrt nem hívhat rád, elvégre az anyjával van a gyerek, viszont te se őrá, ha magával viszi valahova.

Szinte biztos, hogy te kapod a kicsit, már ha egyáltalán harcba száll érte az apa.

2017. aug. 4. 08:07
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat sokat segítettetek. Valakinek esetleg van hasonló tapasztalata? El tudná valaki mesélni ( akár priviben ) a saját történetét? Hogyan alakult a helyzete a későbbiekben?
2017. aug. 4. 08:15
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

Kérdezö a párod MINDIG is ilyen tirpák.volt, csak te a ködtöl nem láttad. Ennyi.

Egyébként elmehetsz persze.

2017. aug. 4. 08:43
 7/15 anonim ***** válasza:
42%

Ezért nem kéne pucér p.csára szinte gyerekfejjel gyereket szülni bárkinek...

Költözz inkább haza, és kezd elölről a felnőtté válást, és lépj tovább. Gyereket tőled elvenni biztos nem fognak, egyrészt mert pici, másrészt a leírás alapján tudod gondozni, harmadrészt a magyar bíróságok anyapártiak.

2017. aug. 4. 08:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2017. aug. 4. 09:09
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

"elveheti e a gyereket tőlem"

nem jobban es nem kevesbe mint te tole.

A gyereknek ket szuloje van, elvileg egyenlo jogokkal, hogy kihez kerul azt a birosag eldonti, ugyanakkor eleg egyertelmuen es diszkriminativan a noknek lejt a palya.

2017. aug. 4. 09:25
 10/15 A kérdező kommentje:
9 es: talán nem véletlen.
2017. aug. 4. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!