Ez így nem lenne jogos ugye? Megsértődnöm. Esküvő téma
A lényeg annyi, hogy a barátommal csak pár hónapja vagyunk együtt, (kb. 4, igaz egy faluban lakunk és pici korunk óta ismerjük egymást) és a családjukban lesz egy esküvő. A mamájának (ő neveli, tehát mintha anyukája lenne) a testvérének a lányáé :D
A lakodalomra ők se hivatalosak csak az esküvőre. Én világéletemben azt gondoltam, hogy esküvőre minden meghívó egy párnak szól. Vagyis ha valakit meghívnak, az viszi a párját is. Nos úgy érzem nem lenne sok keresnivalóm ezen az esküvőn, de azért rosszul esik (a közeli családját már ismerem).
Valószínűleg érzékenyebb is vagyok a témára, mert előtte volt egy 2 éves kapcsolatom, ott a barátom nővére házasodott meg szűkebb családi körben. Ott voltak a szülők, a másik testvére a párjával! és a barátom.
Úgy gondolom, hogy oda illett volna hogy meghívjanak, mint ahogy a tesó párja is mehetett a tesó oldalán.
De itt úgy érzem, hogy nem lenne jogos megharagudnom. Jól gondolom?
Az esküvőre szerintem nyugodtan elmehetsz.
De mondjuk én sem hívnám meg a saját lakodalmamra a másik párját, főleg úgy hogy én nem is ismerem. Nem fogom idegenek ételét, italát én állni. Nyilván akit ismerek, be lett mutatva az más, de egy ilyen friss, 4 hónapos kapcsolattal..kibírnak a párok egy estét egymás nélkül.
De itt nincs ilyen gond, mert ők sem hivatalosak a lakodalomra.
22 évesek vagyunk. Azt hittem egyöntetűen arra szavaztok hogy semmi keresnivalóm ott, esetleg még le is leszek oltva, hogy ilyen megfordul a fejemben ezekkel a feltételekkel. :D Így most kicsit elbizonytalanodtam. Meg mint mondtam kicsit érzékeny vagyok a témára az exem nővérének esküvője miatt, ahova mindenki párral ment csak egyedül az én barátom nem. Meghívást sem kaptam senkitől. Az nagyon rosszul esett. De erről nem tudtam eldönteni.
Rossz is, de szerintem azért érthető is.
Az esküvöre meghívás nem meghívás, csak értesítés - azaz nem X számú személynek szól, egyszerüen csak közlik, hogy mikor lesz az esküvö. Az esküvöre mindenki elmehet meghívás nélkül, akár egy teljesen idegen is jelen lehet, mert ez nem le´tszámtöl függö dolog.
Akiket meghívnak, azokat a lakodalomba hívják és ott az adott személyt akarják, hogy ott legyen. Az ilyen esetben szokás az embereket a párjukkal együtt meghívni, mert itt lényeg a létszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!