Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van a családodban lusta,...

Van a családodban lusta, dolgozni nem akaró ember, hogyan viszonyulsz hozzá?

Figyelt kérdés

Nyilván a mentálisan beteg ember kivétel, vagy aki egyéb okok miatt nem tud dolgozni.

Tehát olyan ember, aki például semmit nem csinál, ami nem okoz neki örömet, és másoktól várja el a házimunka, ügyei intézését és ezt természetesnek veszi.

2017. júl. 28. 14:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
És még a 8 általánosa sincs meg.
2017. júl. 28. 17:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Anyám és a mostohám is...

A lakásukat se takarítják, pl kutyaszar is előbb szétporlad és "por" lesz, minthogy felszedjék. Az ügyeit a bátyám intézi. Jó, takarítani én szoktam háromhavonta 1x, de sose végzek vele.

Jelenleg dolgoznak mind a ketten, de ez nagyon ritka, legtöbbször pénzt kéregetnek mindenkitől, az évek során szerintem jó pár millió tartozás gyűlt össze, de úgyse fizetik vissza.

Mindketten idegbetegek. Mostohám meg lett kérve az ez előtti munkahelyén, hogy takarítsa le a munkagépeket. Igen, de a főnöke egy nő volt és ütésig fajult a helyzet, hogy neki egy nő ne ugasson takarításról, hanem fogja be és térdeljen. Hobbija a kocsiszerelés, drágák az alkatrészek és sose sikerült úgy összetenni egy kocsit, hogy legalább 3 hónapig kibírja. Erre megy el a legtöbb pénz. 2 év volt eddig a max, amit kibírt a munkahelyén.

Anyám csak 3 hónapja dolgozik, előtte 1 évig munkanélküli volt. Ez igazából a szokásos "megérdemli a pihenést" magánszáma volt, 2-3 évente megcsinálja. Nem keresett állást, de a lakásba se tartott rendet, mert ő nem fog egyedül takarítani (én és a bátyám már nem élünk ott).

Szép lassan elkezdtem kivonulni az életükből. Nem volt nehéz, mert csak a pénz miatt hívogattak, még szülinapomkor se. Amikor hív és udvariasan megkérdezi bevezetésként, hogy hogy vagyok, akkor gyorsan panaszkodásba kezdek, hogy nem tudom mit tegyek, nincs pénzem, hónap végén nem tudok mit enni se, félek :( Erre gyorsan elköszön és leteszi a telefont. Egyre kevesebbszer hív, szóval működik, viszont a bátyám már panaszkodik, hogy havi 150 ezret hiába ad nekik és fizeti a számlájukat, ők akkor se tudna megélni. Sose dicsekszünk a magas fizetéssel, ezt hamar megtanultam :) Ha kérdezik, akkor minimálbér alatt keresel és nem tudsz megélni, annyi időd sincs, hogy 8 órát aludj egyhuzamban, beteg vagy blablabla

2017. júl. 28. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!